adelaparvu.com despre apartament 2 camere, 60 mp, designer interior Katya Tchistov, signer Foto OT Designer (6)

In apartamente, Design Interior

Bucătăria a devenit living pentru a face loc camerei bebelușului

Într-un apartament de bloc de multe ori s-ar putea să nu ai opțiuni în a reconfigura spațiul atunci când familia se mărește. Da, sunt situații când nu ai nici cum, nici unde să mai creezi încă o cameră pentru că nu-ți permite structura de rezistență, n-ai prea multe ferestre sau pur și simplu nu sunt suficienți metri pătrați. Dar întotdeauna se găsesc soluții pe gusturile și buzunarul fiecăruia. În cazul de față, tinerii care au devenit și părinții unei fetițe locuiau într-un apartament din Moscova de circa 60 de metri pătrați și își doreau să găsească o soluție cât mai economică pentru a-i face o cameră fetiței lor. Proprietara este și designer de interior, Katya Tchistov, iar pentru ea a fost ușor să ia decizia de a gândi amenajarea pentru familia ei, una care să nu implice costuri mari. Mai mult, pe lângă organizarea spațiului a știut ce-și doresc și cum vor să se simtă acasă și a abordat totul foarte personal, așa cum era și cazul. Dar hai să-ți spun mai multe.

Înainte de a deveni părinți, cei doi tineri au călătorit foarte mult. Îndrăgostiți de mare și de soare au visat la o locuință luminoasă, caldă, dar care să le aducă aminte de vacanțele petrecute pe litoralul iberic. Dar pe lângă culorile inspirate de mare și soare trebuiau să găsească soluții pentru depozitare și mai ales pentru camera fetiței lor. Așa că designerul s-a folosit de ceea ce putea reconfigura în apartament conform autorizațiilor: balconul de la bucătărie. Practic, au extins bucătăria pentru a crea o cameră în care să coexiste locul de gătit și sufrageria. Dormitorul lor a devenit camera fetiței, iar fostul living a devenit camera lor de odihnă. Totul a fost gândit astfle încât să existe suficient loc pentru dulapuri, pentru funcțiunile necesare zi de zi și apoi s-a trecut la decorare.

Bucătăria după extinderea către logie măsoară circa 12 metri pătrați, o cameră sufiecient de încăpătoare pentru o bucătărie generoasă și un loc de luat masa frumos amenajat. Designerul a creat aici o paletă cromatică plăcută, galben, alb, albastru și a tratat totul în spirit mediteranean pentru a obține senzația caldă și solară pe care au trăit-o în vacanțe. În loc de obișnuita mobilă pentru locul de tv, ecranul este pur și simplu suspendat pe perete, iar în locul de canapea, au ales o sofa împletită, din categoria mobilierului de grădină, care acompaniază scaunele Eames din jurul mesei rotunde de la Ikea. Separarea dintre locul de gătit și sufragerie este la nivelul pardoselii, gresie pe o parte, parchet de cealaltă. Însă nuanța de galben colorează totul unitar, iar plăcile ceramice în stil patchwork din zona de lucru a bucătăriei aduc nota mediteaneană în ambient. Corpurile de iluminat de la Nordal suspendate deasupra mesei, la fel ca și perdeaua concepută artistic vin să mai estompeze caracterul tehnic al spațiului unde predomină mobila de bucătărie.

Pentru fetiță au ales dormitorul existent inițial pentru că este o cameră sufiecient de încăpătoare pentru bebeluș, care în timp poate fi amenajată și pentru vârstă școlară. Aici este totul strict necesar la nivel de mobilă, iar designerul a ales ca accent cromatic și decorativ lustra, cea pe care fetița lor o vede cel mai des din pătuțul ei. De asemenea, a ales ca storul de la fereastră să fie mai animat ca și imprimeu și culoare. Și asta tot din același considerent: bebelușul fiind mai des culcat pe spate, privirea și atenția lui sunt concentrate mai ales în partea superioară a camerei unde este așezat pătuțul. În rest, nuanțe calme care permit personalizare în timp.

Dormitorul matrimonial este generos și el nebeficiază și de o deschidere către un balcon propriu. Au ales pentru ei această cameră pentru a beneficia de suficient spațiu de depozitare. Un dulap încăpător, creat ca un perete cu obloane și cu două fețe parțial placate cu oglinzi vine să mascheze cel mai important loc de depozitare din casă. Apoi, în această cameră masa de birou este folosită și ca masă de toaletă, iar balconul are zonă de relaxare, dar aici sunt și alte locuri de depozitare, plus loc pentru uscat rufele. Ca și décor designerul a mers pe aceeași temă de vacanță, cu o paletă cromatică puțin mai rece, verde, albastru, turcoaz, care să le inspire senzația de mare. De aici și lămpile împletite aduse din călătorii, lustra din scoici sidefate și tablourile pe pereți.

La capitolul baie ei aveau deja spațiul împărțit între zona de wc și zona de igienă pentru că așa au cumpărat locuința și au păstrat împărțirea inițială. Și pentru că sunt părinți s-au gândit în primul rând la copilul lor, așa că au ales plăci ceramice vesele de la Ceramica Bardelli. Desigur, au păstrat cada pentru a o putea îmbăia pe cea mică, iar în wc-ul de serviciu designerul a folosit galbenul care dă impresia că încăperea ar fi mai mare. În loc de perdea a ales obloane mici care continuă tematica amenajării, iar plăcile ceramice le aduc aminte de călătorii, fiind cu căsuțe colorate din zona Țărilor de Jos. Pentru amenajare s-au încadrat într-un buget de circa 250 de euro pe metru pătrat, tocmai pentru că nu au modificat instalațiile existente și nu au reconfigurat apartamentul prin desființarea de ziduri (cu excepția balconului din bucătărie). Altfel, i-ar fi costat cu 100 de euro în plus pe metru pătrat. Cert este că au obținut ceea ce și-au dorit, și chiar a ieșit foarte plăcut. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament 2 camere, 60 mp, designer interior Katya Tchistov, signer Foto OT Designer (30)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere, 60 mp, designer interior Katya Tchistov, signer Foto OT Designer (29)

Din holul apartamentului se deschid toate ușile de interior, alese albe la fel ca și plinta. Pentru baie și pentur wc-ul de serviciu există uși interioare cu lățime mică, de circa 60 cm.

adelaparvu.com despre apartament 2 camere, 60 mp, designer interior Katya Tchistov, signer Foto OT Designer (3)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere, 60 mp, designer interior Katya Tchistov, signer Foto OT Designer (5)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere, 60 mp, designer interior Katya Tchistov, signer Foto OT Designer (7)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere, 60 mp, designer interior Katya Tchistov, signer Foto OT Designer (6)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere, 60 mp, designer interior Katya Tchistov, signer Foto OT Designer (13)

Hota este încorporată în mobilier, la fel ca și centrala termică. Pentru a încadra frumos hota, designerul a ales două corpuri cu vitrină care să imprime simetrie ansamblului.

adelaparvu.com despre apartament 2 camere, 60 mp, designer interior Katya Tchistov, signer Foto OT Designer (12)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere, 60 mp, designer interior Katya Tchistov, signer Foto OT Designer (2)

Radioul vechi este o amintire de familie, așa că el a fpst păstrat pe post de comodă în hol.

adelaparvu.com despre apartament 2 camere, 60 mp, designer interior Katya Tchistov, signer Foto OT Designer (4)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere, 60 mp, designer interior Katya Tchistov, signer Foto OT Designer (26)

Aerul conditiționat a fost montat într-o zonă unde să nu bată direct către pat, deși în mod normal ar fi trebuit direcționat către fereastră, astfel încât aerul rece să formeze o perdea în fața suprafeței geamurilor.

adelaparvu.com despre apartament 2 camere, 60 mp, designer interior Katya Tchistov, signer Foto OT Designer (31)

Suvenirurile din călătorii sunt folosite ca și decorațiuni în ambientul locuinței.

adelaparvu.com despre apartament 2 camere, 60 mp, designer interior Katya Tchistov, signer Foto OT Designer (24)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere, 60 mp, designer interior Katya Tchistov, signer Foto OT Designer (25)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere, 60 mp, designer interior Katya Tchistov, signer Foto OT Designer (23)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere, 60 mp, designer interior Katya Tchistov, signer Foto OT Designer (10)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere, 60 mp, designer interior Katya Tchistov, signer Foto OT Designer (1)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere, 60 mp, designer interior Katya Tchistov, signer Foto OT Designer (18)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere, 60 mp, designer interior Katya Tchistov, signer Foto OT Designer (11)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere, 60 mp, designer interior Katya Tchistov, signer Foto OT Designer (3)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere, 60 mp, designer interior Katya Tchistov, signer Foto OT Designer (21)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere, 60 mp, designer interior Katya Tchistov, signer Foto OT Designer (22)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere, 60 mp, designer interior Katya Tchistov, signer Foto OT Designer (19)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere, 60 mp, designer interior Katya Tchistov, signer Foto OT Designer (20)
Foto: Qt Design

24 Responses to Bucătăria a devenit living pentru a face loc camerei bebelușului

 1. Cristina M spune:

  Unde se gasesc, la noi in tara, obloane ca acelea puse pe perete in wc ul de serviciu?

  • Liviu spune:

   Încearcă la firme Italiene

  • Brigita spune:

   …s-ar putea ca acelea sa nu fie simple obloane (doar decor), ci si un dulap incastrat intr-o nisa din perete inchisa cu acele obloane pe post de usite…am vazut asa ceva in alte postari…
   …daca in magazine de specialitate gen BricoDepot, etc.,se gasesc usi pt. dulapuri acel model, posibil sa existe si usite…e o simpla parere, multumesc…

 2. Ioana spune:

  Buna, unde se gaseste la noi mobila ca aceea din bucatarie? Multumesc!

 3. Cristina spune:

  Frumos! Au reusit sa aduca soarele si caldura in apartamentul lor.

 4. Maria spune:

  Prin magazine am vazut plinte culoarea parchetului, asa albe nu.. Au o denumire anume sau tot plinte se numesc?

 5. Iulia spune:

  Masa de birou/masa de toaletă, unde o pot găsi și cât costă, aproximativ?

  • Adela Parvu spune:

   Iulia, nu o găsești. A fost făcută la comandă.

  • Brigita spune:

   …o varianta pe alb se gaseste in IKEA, am vazut-o expusa chiar ieri…jumatate din blat se rabateaza, avand oglinda pe asa-zisul capac, iar in incinta blatului ni se dezvaluie un loc depozitare cosmetice sau bijuterii, ceasuri, etc…sub cealalta jumatate fixa de blat exista un sertar…mi s-a parut o varianta optima pt. spatii de mici dimensiuni…sper sa va fie de folos aceasta informatie…

 6. Luiza spune:

  unde poate fi comandat dulapul?

 7. Mihai spune:

  Cea mai mare greseala, sa faci camera separata pentru un bebelus.Pana la varsta de 3-4 ani copii trebuie si nu isi doresc sa stea intr-o incapere separata

 8. Cati spune:

  Buna Adela,

  M-am indragostit de tabloul de pe perete… Unde as putea gasi ceva asemanator?
  Multumesc,

 9. Mariana spune:

  Buna Adela,
  De unde pot sa achizitionez o masa alba rotunda ca cea de mai sus? Multumesc mult!

 10. Mariana spune:

  Multumesc mult!

 11. MAIA spune:

  Corpul de iluminat din dormitor e mult prea jos

 12. Cristina spune:

  Ce vopsea este cea din hol? Mai exact ce nuanta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *