adelaparvu.com despre cabana din lemn Norvegia, Foto Ragnar Hartvig (8)

In Case, Design Interior

Și-au amenajat singuri interiorul casei din lemn

Când auzi de case din bârne din lemn te gândești că totul la interior va fi numai din acest material și n-ar putea arăta decât rustic, dar într-un mod bătrânicios. Ei bine, rusticul poate fi confortabil, plăcut și actual, dacă știi cum să pui în valoare materialul prin alte finisaje și cum să alegi decorațiunile și piesele de mobilier ca ambianța să devină una deosebită. Am ales să-ți prezint azi cabana din lemn a unor norvegieni, care după ce au achiziționat construcția au transformat-o pe gustul lor. Le-a luat circa un an și jumătate să facă modificările, dar au reușit să creioneze un interior cald și actual pentru întreaga familie. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre cabana din lemn Norvegia, Foto Ragnar Hartvig (5)

Casa de față a fost ridicată în 1976 într-o localitate aflată la granița dintre Norvegia și Suedia, aproape de un pârtie de schi. Când au găsit casa, proprietarii actuali au fost încântați de natura din jur, dar s-au gândit că pentru nepoții lor este binevenită și proximitatea față de zona unde ar putea practica sporturi de iarnă. Le-a plăcut și dimensiunile generoase de la interior, căci casa are o suprafață utilă de 100 de metri pătrați. Inițial era împărțită în două, pe o parte camere pentru bucătărie și living, iar pe cealaltă parte dormitoare. Dar proprietarii și-au dorit foarte mult o bucătărie deschisă către living și către locul de luat masa, așa că au renunțat la unul dintre ziduri, decupându-l, au păstrat evident grinzile, care sunt mascate sub plafonul din lambriuri, dar au adus acele accente care au modernizat interiorul.

adelaparvu.com despre cabana din lemn Norvegia, Foto Ragnar Hartvig (2)

adelaparvu.com despre cabana din lemn Norvegia, Foto Ragnar Hartvig (7)

Pentru că lemnul de pin din care este construită cabana domina totul la interior, ceea ce făcea ca spațiile să se simtă încărcate și întunecoase, au intervenit cu zone de alb. Astfel, de la șemineul din living și până la tocaria tâmplăriei interioare, de la pereții din dormitoare la plafoane au aplicat vopsea albă mată. Imediat conturile albe parcă au luminat interiorul, ba mai mult au pus în valoare textura lemnului. Ușile interioare sunt alese din lemn, dar unul auriu la fel ca pardoseala, un contrast de tonalitate cu pereții din bârne finisate mai închis. Apoi, bucătăria au ales-o un gri colorat cu tente de albastru (de la Ikea), o nuanță ce dă foarte bine alăturată cu lemnul brun roșcat. Și griurile se regăsesc peste tot, de la tapieria canapelei la accesoriile din blană, covoare, pleduri și perdele. Toate textilele sunt prezente pentru a amplifica senzația de confort și a imprima și mai mult căldură casei.

adelaparvu.com despre cabana din lemn Norvegia, Foto Ragnar Hartvig (8)

După ce au terminat cu partea de finisare și mobilare pentru principalele zone au făcut singuri diverse corpuri de mobilier. Le-a plăcut să se implice în amenajarea cabanei lor, așa că au adus alte texturi din lemn prin piese mici, respectiv lemn recuperat, netratat și cu aspect rugos. Din astfel de lemn și-au construit o etajeră cu rol de bibliotecă în living, băncă în sufragerie cu ladă de depozitare și uși pentru dulapurile generoase situate pe holul de la intrare. Și acesta din urmă, fiind încadrat pe toată suprafața disponibilă, pare cu ușile sale din lemn netratat ca o placare de perete și nu ca un dulap. O idee bună, de efect, dar și funcțională. O casă caldă, plăcută, unde alburile și griurile sunt într-un contrast armonios cu lemnul, iar textilele și țesăturile adăugă un plus de culoare și textură. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre cabana din lemn Norvegia, Foto Ragnar Hartvig (10)

adelaparvu.com despre cabana din lemn Norvegia, Foto Ragnar Hartvig (11)

adelaparvu.com despre cabana din lemn Norvegia, Foto Ragnar Hartvig (3)

adelaparvu.com despre cabana din lemn Norvegia, Foto Ragnar Hartvig (1)

adelaparvu.com despre cabana din lemn Norvegia, Foto Ragnar Hartvig (4)

adelaparvu.com despre cabana din lemn Norvegia, Foto Ragnar Hartvig (9)

adelaparvu.com despre cabana din lemn Norvegia, Foto Ragnar Hartvig (6)Foto: Ragnar Hartvig

Un raspuns pentru Și-au amenajat singuri interiorul casei din lemn

  1. stefana spune:

    super,frumos si semineul si usa din scanduri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *