adelaparvu.com despre apartament 2 camere 82 mp, Rusia, designer Svetlana Yurkova (18)

In apartamente, Design Interior

După decor n-ai zice că e un apartament de bloc

Ce poți face când ajungi aproape de vârsta a treia și te trezești fără copii acasă, căci fiecare a luat-o pe drumul său? Da, sunt multe cupluri care ajung în situația asta și care sunt copleșiți de tristețe. Dintr-o dată toate grijile, toate preocupările vizavi de copii nu-și mai au rostul, iar sindromul cuibului părăsit se instalează în sufletele părinților. Ei bine, unii părinți aleg să călătorească, alții încep cursuri pentru a învăța ceva nou, iar alții își redecorează casa. Este și cazul prezentări de față, unde apartamentul de două camere, cu suprafața generoasă de 82 mp, a fost reamenajat pentru un cuplu din Rusia, care a rămas în locuință fără copii. Și, dacă tot urmau să-și îndeplinească un vis, au apelat la un designer talentat, respectiv Svetlana Yurkova, care să le poată insera în proiect toate detaliile pe care și le doreau. Dar hai să-ți spun mai multe, nu înainte de a-ți posta planul locuinței.

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 82 mp, Rusia, designer Svetlana Yurkova 55

La ce au visat proprietarii? La o locuință cu imagine de chalet, un ambient care să-i facă să se simtă mereu în vacanță, cu bârne pe plafon, cu detalii în stilul cottage englezesc și linii clasice, dar și funcțiuni actuale. Însă nu și-au dorit culori tari, ci din contră, mai neutre, dar calde. Proprietara și-a dorit neapărat o baie mai feminină, unde mașina de spălat să nu iasă în evidență și unde neapărat să aibă pardoseală din lemn, iar soțul și-a dorit mai mult spațiu în zona de zi și un loc plăcut unde să se relaxeze pe balcon.Și da, au vrut să aibă loc de cadă cu acces din dormitor. Designerul a ascultat cu atenție tot ce-și doreau, a analizat planul locuinței, care deja avea deschidere între bucătărie și living, și după o documentare vizavi de stilurile preferate de către proprietari le-a propus acestora o abordare personalizată în tonuri calde de cremuri, marouri și texturi din lemn.

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 82 mp, Rusia, designer Svetlana Yurkova (24)

Spațiul zonei de zi a fost altfel reorganizat, în sensul dispoziție pieselor de mobilier, astfel încât la intrarea în încăpere suprafața să fie cât mai liberă. Astfel, canapelele sunt așezate în unghi drept, iar măsuța din dreptul lor este de regulă poziționată sub televizor în cadrul măștii false de tip șemineu. La nevoie, măsuța poate fi ușor mutată, având roți, dar cât timp nu este folosită, ea arată precum un gheridon, completând zona dedicată televizorului.

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 82 mp, Rusia, designer Svetlana Yurkova (15)

Prin intermediul uneia dintre canapele este sugerată delimitarea spațiului de conversație față de bucătărie, dar și prin abordarea de la nivelul plafonului. De altfel, în toată locuința, designerul a găsit o soluție decorativă de a masca țevile prin coborârea, unde era nevoie, a plafonului. S-a folosit în rest de nișe create în adâncimea plafonului pentru a insera bârne false din lemn, dar și pentru decoruri cu baghete din lemn ce înglobează locurile surselor de iluminat. Aceste ornamente de la nivelul plafonului transformă percepția asupra locuinței. Pur și simplu uiți că ești la bloc.

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 82 mp, Rusia, designer Svetlana Yurkova (23)

Bucătăria este spațioasă și luminoasă și nu doar pentru că nuanțele suprafețelor mari de mobilă și finisaje de la nivelul peretelui sunt deschise, ci și pentru că logia care se deschide aici este amenajată frumos și deschisă către spațiul de gătit. Astfel, la interior pătrunde mai multă lumină, ceea ce dă senzația de spațiu mult mai generos decât în realitate.

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 82 mp, Rusia, designer Svetlana Yurkova (22)

Planul locuinței este una atipic, având o formă în L. Asta face ca cei 82 de metri pătrați să nu se simtă prea mult, tocmai pentru că bună parte dintre ei sunt rezervați spațiului de circulație de pe hol. Însă designerul s-a folosit de acest spațiu pentru a amplasa aici dulapuri, dar și pentru a crea la intrarea în casă o ambianță elegantă, poziționând un fotoliu alături de o comodă cu sertare. Cuierul este ascuns în spatele unei uși, iar la vedere este un model din fier mai mult pentru decor, fosta debara fiind acum spațiu de dezpozitare, inclusiv pentru haine și încălțăminte folosită în mod curent.

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 82 mp, Rusia, designer Svetlana Yurkova (26)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 82 mp, Rusia, designer Svetlana Yurkova (3)

Dormitorul este foarte elegant și aerisit tocmai pentru că lipsesc din ansamblul lui dulapurile, acestea regâsindu-se pe hol. De asemenea, fosta baie matrimonială a fost sacrificată ca și mărime a spațiului și exploatată pentru un loc de cadă, dar și pentru lărgirea camerei de baie care există acum.

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 82 mp, Rusia, designer Svetlana Yurkova (10)

Pentru a masca prezența țevilor, designerul a creat în dreptul tăbliei patului două structuri din gips-carton care par să încadreze patul. Rezultatul este foarte decorativ, dar scopul a fost de a ascunde tot ceea ce la nivel de instalații vorbește despre bloc.

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 82 mp, Rusia, designer Svetlana Yurkova (8)

Baia este spectaculoasă! Designerul a fost inspirat atunci când a lărgit acest spațiu pentru că într-un singur loc trebuiau organizate atât zona de spălat rufe, lavoarul care se dorea elegant, dar și locul de wc. Însă baia pare mult mai mare și pentru că locul de cadă este separat, respectiv cu deschidere din dormitor. Mașina de spălat are deasupra un dulap care pare desprins dintr-o casă rustic englezească, model reprodus și în partea opusă unde o nișă cu ușă ascunde produsele folosite în mod curent. Lavoarul este cel care atrage atenția alături de oglinda cu detalii elegante. Și da, baia are pardoseala, așa cum își dorea proprietara din lemn (lemn exotic ce rezistă la acțiunea apei).

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 82 mp, Rusia, designer Svetlana Yurkova (1)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 82 mp, Rusia, designer Svetlana Yurkova (11)

Logia este un spațiu elegant, în ton cu restul casei, dar modul cum este decorată  o transformă în cel mai plăcut loc pentru proprietari. Designerul a prevăzut aici o combinație inedită de storuri și draperii pentru a crea o adevărată scenografie cu materiale textile, dar și pentru a oferi intimitate față de vecinii din blocurile alăturate. Prezența unei oglinzi, aici, schimbă percepția asupra spațiului, iar mobilierul împletit și decorațiunile te trimit cu gândul la o relaxantă vacanță. O locuință inedit amenajată, cu mult accent pe partea decorativă, în special țesături, care a transformat total imaginea locuinței de bloc. Pur și simplu nu-ți vine să crezi că acest ambient este într-un apartament. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 82 mp, Rusia, designer Svetlana Yurkova (18)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 82 mp, Rusia, designer Svetlana Yurkova (19)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 82 mp, Rusia, designer Svetlana Yurkova (20)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 82 mp, Rusia, designer Svetlana Yurkova (17)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 82 mp, Rusia, designer Svetlana Yurkova (16)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 82 mp, Rusia, designer Svetlana Yurkova (14)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 82 mp, Rusia, designer Svetlana Yurkova (13)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 82 mp, Rusia, designer Svetlana Yurkova (12)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 82 mp, Rusia, designer Svetlana Yurkova (21)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 82 mp, Rusia, designer Svetlana Yurkova (27)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 82 mp, Rusia, designer Svetlana Yurkova (25)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 82 mp, Rusia, designer Svetlana Yurkova (4)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 82 mp, Rusia, designer Svetlana Yurkova (9)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 82 mp, Rusia, designer Svetlana Yurkova (7)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 82 mp, Rusia, designer Svetlana Yurkova (6)

20 Responses to După decor n-ai zice că e un apartament de bloc

 1. Elena spune:

  Sa va spun cat de mult i-a placut sufletelului meu acest colt de rai? Nu am cuvinte…

  Multumesc pentru adevarate lectii de design din care am invatat foarte mult!

 2. ana spune:

  Ana

  Deosebit de frumos! Multumim pt prezentarile dvs

  Punerea in practica a unui astfel de proiect este destul de dificil de realizat la noi, pt ca se gasesc f greu meseriasi priceputi si seriosi , mobilierul cred ca numai la comanda,etc. De costuri ce sa mai vorbim, cred ca ajung la o treime din pret apt..

  • Adela Parvu spune:

   Da, Ana, ai dreptate, așa ceva nu se obține cu bani puțini și în niciun caz cu mobilă de serie.

   • Georgi spune:

    Pe langa faptul ca e scump, eu cand vad case cu astfel de design interior, ma gandesc, cata munca de migaleala este, sa stai sa stergi praful de pe fiecare obiect decorativ, picioare de mobila, fiecare lampa :)) Eu numai la curatenie ma gandesc. Cum vad multe decoratiuni, gata… ma si vad cu carpa in mana, stergand praful mereu, de pe fiecare:)))
    Oricum, cine isi permite asemenea amenajari, automat are menajera. De-aia, eu caut design din asta mai… moderno- romanesc, asa. Mobila din MDF, cu linii simple, ca sa nu stau 100 de ani cand fac curatenie.

    O sa vina si ziua cand o sa imi permit asa ceva. Pana atunci, visez frumos :)).

 3. Lenuta39 spune:

  Foarte interesant proiectul de amenajare.Minunat totul, la superlativ totul !
  Multumesc !

 4. M-am indragostit de baie si de balcon! Chiar nu pare un apartament dintr-un bloc.

 5. Moldovan Cristina spune:

  E pe sufletul meu

 6. Nice spune:

  Totul e fascinant. De cand te urmaresc, imi doresc tot mai tare sa reusesc sa imi fac propriul locusor.
  Multe multumiri.

 7. Ene Daniela spune:

  Superb!Unde putem găsi astfel de mobilier?

  • Adela Parvu spune:

   Daniela, acest tip de mobilier se face la comandă. Asta înseamnă că trebuie să ai un proiect de design interior în cadrul căreia este cuprins și proiectul de mobilier. Pe baza acestui proiect, firmele care fac mobilă execută piesele conform dimensiunilor și specificațiilor ce țin de culori, texturi, materiale și accesorii!

 8. Ana spune:

  Buna Adela,
  Ai schimbat ceva la pagina de blog? Derularea (scroll-down) merge in hopuri, ma gandesc ca este din cauza dimensiunii pozelor? Am vazut problema aceasta de azi, nu numai la acest articol ci la toate paginile din blog. Nu stiu daca ti-a mai raportat cineva problema. Nu trebuie sa publici comentariul meu (daca e in moderatie), e doar o observatie relativ la postarea continutului, poate vrei sa investighezi. Multumesc, o zi frumoasa!
  Ana

 9. Loredana spune:

  Foarte frumos! Unde am putea găsi un cuier asemanator? Mulțumesc anticipat!

 10. Iordachel spune:

  Bunä seara! Minunata amenajare!
  Va dog sa-mi spuneti de unde ati achizitionat oglinda din balcon?
  MULTUMESC! FELICITARI!

 11. constantinescu luminita spune:

  m-a innebunit acest apartament!

 12. Catalina spune:

  Buna,Adela! Stii unde pot gasi caramida aparenta ca cea din acest apartament?

 13. Filimon Irina spune:

  Oglinzile subt foarte frumoase, mai ales cea din sufragerie! De unde au fost achiziționate ? Cumva de la Mobexpert?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *