adelaparvu.com despre apatament 2 camere, 70 mp, Rusia, designer Ekaterina Lapina, Foto Katya Zaklivenets (1)

In apartamente, Design Interior

De efect tușele asiatice în acest apartament

Fiecare om are pasiunile sale, preocupările sale, viața sa, iar acest lucru se reflectă și în amenajarea casei. Dar ce se întâmplă atunci când ceea ce-ți place este foarte diferit, cultural vorbind, de modul cum e locuința ta? Uite, am ales să-ți prezint azi un apartament de două camere la bloc, cu suprafața totală de 70 mp, amenajat pentru un cuplu care iubește călătoriile, în special în Asia și practică yoga. Și-au dorit ca în decorul locuinței, chiar dacă este la bloc, să poată avea ceva din atmosfera care i-a cucerit în vacanțe și să poată combina roșul vivace, atât de prezent în cultura asiatică, cu starea de calm și serenitate pe care ei o trăiesc când meditează. Și, pentru că nu se descurcau, au apelat la designerul Ekaterina Lapina, care a reușit să aducă tușe de efect pentru o creiona un apartament cu totul deosebit. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre apatament 2 camere, 70 mp, Rusia, designer Ekaterina Lapina, Foto Katya Zaklivenets (6)

Ce imprimă o stare de calm într-o locuință? Desigur, există nenumărate variante, dar cea aleasă aici a fost în primul rând prin reorganizarea locuinței, ca mai apoi să fie concentrată pe alegerea nuanțelor și texturilor. Designerul a prevăzut o zonă de zi deschisă, unde livingul, sufrageria și bucătăria să coexiste într-un singur spațiu, unul luminos și aerisit. Practic, la intrarea în apartament toată zona de zi se desfășoară în fața ochilor, iar separarea dintre funcțiuni este realizată prin poziționarea mobilierului.

adelaparvu.com despre apatament 2 camere, 70 mp, Rusia, designer Ekaterina Lapina, Foto Katya Zaklivenets (1)

Starea specială de liniște este dată prin ordonarea pieselor de mobilă, prin nuanțele deschise de pe suprafețele mari și prin decorarea ferestrelor în așa fel încât lumina să pătrundă din plin, dar să existe și senzația de intimitate. Paravane cu formă de obloane vin să ofere o imagine simetrică zonei de zi, unde sunt mai multe funcțiuni. De asemenea, tot pe ideea de simetrie sunt montate și corpurile de iluminat, respectiv șine cu spoturi reglabile.

adelaparvu.com despre apatament 2 camere, 70 mp, Rusia, designer Ekaterina Lapina, Foto Katya Zaklivenets (13)

Tușele asiatice? Excelent inserate în ambient de la dulapul din completarea mobilierului de bucătărie care ascunde frigiderul la ușile vopsite în roșu, de la tablouri pe pereți la piese mici de mobilier (consolă, raft) aduse din călătorii. De asemenea, contează mult finisajele, cum e cel al pardoselii, din lemn, care te duce cu gândul la natură, la fel ca și blatul din lemn masiv al mesei de sufragerie.

adelaparvu.com despre apatament 2 camere, 70 mp, Rusia, designer Ekaterina Lapina, Foto Katya Zaklivenets (14)

Dacă zona de zi este deschisă, cea de noapte este compactă și fluidă, separată frumos și organizată ingenios. Astfel, designerul a prevăzut ca între dormitor și baia aferentă să existe un spațiu de tranzit, folosit ca și dressing. Acest lucru a permis ca dormitorul să fie amenajat simplu, fără piese masive și să fie obșinut aici un ambient calm, relaxant, în ciuda contrastului de nuanțe, respectiv cea de pe peretele ce marchează locul patului și draperiile într-o nuanță vie.

adelaparvu.com despre apatament 2 camere, 70 mp, Rusia, designer Ekaterina Lapina, Foto Katya Zaklivenets (15)

Camera de baie aferentă dormitorului este una plăcut amenajată, în ton cu amebientul încăperii destinate odihnei și cu plăci ceramice în nuanța zugrăvelii din dreptul patului. La nivelul pardoselii s-au ales plăci de tip patchwork, montate continuu, chiar dacă dușului este ușor supraînălțat. Această diferență de nivel s-a făcut pentru că la bloc este mai dificil de realizat duș cu rigolă îngropată din cauza planșelului dintre etaje, de regulă prea subțire pentru o astfel de lucrare. Lemnul este însă prezent și aici prin textura mobilierului de baie.

adelaparvu.com despre apatament 2 camere, 70 mp, Rusia, designer Ekaterina Lapina, Foto Katya Zaklivenets (12)

adelaparvu.com despre apatament 2 camere, 70 mp, Rusia, designer Ekaterina Lapina, Foto Katya Zaklivenets (7)

Pentru a evita aglomerarea camerei de baie cu mașina de spălat și uscător, s-a realizat o a doua baie, folosită și de către oaspeți, imediat lângă bucătărie și aproape de intrarea în casă. Aici designerul s-a folosit de holul existent inițial pentru a-l închide și a amenaja o a doua baie. A exploatat spațiul lung și îngust pentru amenajarea unui spațiu nu doar pentru wc, ci și a unui duș, plus spațiu pentru mașina de spălat și uscător. Totul simplu la nivel de finisaje concentrat pe ordine și funcționalitate. Un apartament special prin atmosfera lui, dar și practic gândit, unde obiectele și micile piese de mobilier asiatice au fost frumos integrate și au creionat personalitatea locuinței. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apatament 2 camere, 70 mp, Rusia, designer Ekaterina Lapina, Foto Katya Zaklivenets (3)

adelaparvu.com despre apatament 2 camere, 70 mp, Rusia, designer Ekaterina Lapina, Foto Katya Zaklivenets (9)

adelaparvu.com despre apatament 2 camere, 70 mp, Rusia, designer Ekaterina Lapina, Foto Katya Zaklivenets (10)

adelaparvu.com despre apatament 2 camere, 70 mp, Rusia, designer Ekaterina Lapina, Foto Katya Zaklivenets (5)

adelaparvu.com despre apatament 2 camere, 70 mp, Rusia, designer Ekaterina Lapina, Foto Katya Zaklivenets (4)

adelaparvu.com despre apatament 2 camere, 70 mp, Rusia, designer Ekaterina Lapina, Foto Katya Zaklivenets (18)

adelaparvu.com despre apatament 2 camere, 70 mp, Rusia, designer Ekaterina Lapina, Foto Katya Zaklivenets (16)

adelaparvu.com despre apatament 2 camere, 70 mp, Rusia, designer Ekaterina Lapina, Foto Katya Zaklivenets (11)

adelaparvu.com despre apatament 2 camere, 70 mp, Rusia, designer Ekaterina Lapina, Foto Katya Zaklivenets (2)

adelaparvu.com despre apatament 2 camere, 70 mp, Rusia, designer Ekaterina Lapina, Foto Katya Zaklivenets (19)

adelaparvu.com despre apatament 2 camere, 70 mp, Rusia, designer Ekaterina Lapina, Foto Katya Zaklivenets (8)

Foto:The Village/ Katya Zaklivenets

5 raspunsuri pentru De efect tușele asiatice în acest apartament

  1. Bia spune:

    1. Cine este designerul?
    2. De unde este masa din sufragerie?

    Multumesc

  2. Lepădatu Simona spune:

    Dacă intr-0 cameră de oaspeți care va fi și birou pun pe un perete tapet verde că cel din imagine,tavanul este culoarea nuc,ce parchet să iau : gri sau maro deschis?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *