adelaparvu.com despre bucatarii fara corpuri suspendate, design Sube Interiorismo, Foto Biderbost Photo (12)

In Idei pentru acasa

Bucătării fără corpuri suspendate

Sunt cazuri în care forma spațiului, dar mai ales modul de amplasare a ferestrelor și ușilor să încurce o organizare obișnuită a mobilierului în bucătărie. Și prin organizare obișnuită mă refer la bucătăria standard cu două rânduri de mobilier: corpurile joase și corpurile suspendate. Dar și în aceste cazuri există soluții pentru că o bucătărie poate fi perfect funcțională și foarte bine organizată și în lipsa corpurilor suspendate. Dar hai să vezi câteva cazuri concrete, ca să-ți dai seama despre ce vorbesc.

Când în lateralul ferestrei nu există spațiu aproape de loc, e firesc ca soluția corpurilor suspendate să fie abandonată. În schimb se pot monta rafturi, dar nu mai adânci de 15 cm.

Când în lateralul ferestrei nu există spațiu aproape de loc, e firesc ca soluția corpurilor suspendate să fie abandonată. În schimb se pot monta rafturi, dar nu mai adânci de 15 cm. De asemenea, într-un caz similar, cel mai recomandat este ca partea inferioară a corpurilor să aibă mai multe sertare decât dulapuri cu uși pentru a facilitata manevrarea și accesul ușor. Proiect Sube Interiorisimo, Bucătărie pe comandă de la Santos Cocinas.

În organizarea bucătăriei este foarte important ca între chiuvetă și plită să existe un spațiu liber de minimum 60 cm, dar niciodată nu se poziționează plita către fereastră pentru că ar fi imposibilă montarea hotei, dar și pentru că stropii de mîncare ar ajunge și pe suprafața ferestrei, ceea ce ar fi foarte dificil de înteținut și curățat.

În organizarea bucătăriei este foarte important ca între chiuvetă și plită să existe un spațiu liber de minimum 60 cm, dar niciodată nu se poziționează plita către fereastră pentru că ar fi imposibilă montarea hotei, dar și pentru că stropii de mîncare ar ajunge și pe suprafața ferestrei, ceea ce ar fi foarte dificil de întreținut și curățat.

Când există o lățime suficientă pe partea opusă peretelui cu instalații, aici se poate gândi un ansamblu de mobilier până în plafon, unde să fie incluse atât electrocasnicele mari (combină frigorifică, cuptoare), cât și spațiile de depozitare a veselei și a alimentelor.

Când există o lățime suficientă pe partea opusă peretelui cu instalații, aici se poate gândi un ansamblu de mobilier până în plafon, unde să fie incluse atât electrocasnicele mari (combină frigorifică, cuptoare), cât și spațiile de depozitare a veselei și a alimentelor. În cazul de față, un mic blat în fața ferestrei a fost prevăzut ca loc de luat masa, dar acest blat leagă frumos ansamblurile de mobilier dispuse paralel. Foto Biderbost.

Există cazuri de bucătării deschise către living, unde prin separarea ansamblului de bucătărie în parte inferioară și corpuri suspendate ar da o imagine fragmentată și dezordonată.

Există cazuri de bucătării deschise către living, unde prin separarea ansamblului de bucătărie în parte inferioară și corpuri suspendate ar da o imagine fragmentată și dezordonată, dar și poziția ferestrei este una ce incomdodează. Soluția? Corpuri de mobilier până în plafon pe o latură (care se continuă către hol), apoi, parale, către cameră, un ansamblu de tip bar cu sertare dedesubt, dar cu loc de plită și chiuvetă deasupra. Proiect IN56 Interiorismo. Foto Biderbost.

Prezența mai multor ferestre, dintre care una chiar în zona de lucru, poate împiedica adoptarea soluției corpurilor suspendate. Varianta cu blat și corpuri inferioare sub fereastră, iar paralel un ansamblu ce încorporează și electrocasnicele mari este una ce poate funcționa foarte bine.

Prezența mai multor ferestre, dintre care una chiar în zona de lucru, poate împiedica adoptarea soluției corpurilor suspendate. Varianta cu blat și corpuri inferioare sub fereastră, iar paralel un ansamblu ce încorporează și electrocasnicele mari este una ce poate funcționa foarte bine. Foto Biderbost.

Când fereastra există în zona de blat, trebuie măsurat bine astfel încât bateria chiuvetei să nu împiedice deschiderea ferestrei, iar plita, la distanță de chiuvetă, să fie în dreptul unui perete plin.

Când fereastra există în zona de blat, trebuie măsurat bine astfel încât bateria chiuvetei să nu împiedice deschiderea ferestrei, iar plita, la distanță de chiuvetă, să fie în dreptul unui perete plin. Chiar dacă nu se folosește hotă, pentru o întreținere ușoară a peretelui e recomandată îmbrăcarea acestuia cu faianță. Proiect Babel Studio. Foto Biderbost.

E foarte posibil ca spațiul bucătăriei să fie unul de trecere, din care se deschid uși interioare către alte încăperi.

E foarte posibil ca spațiul bucătăriei să fie unul de trecere, din care se deschid uși interioare către alte încăperi, iar în partea laterală a ferestrei, unde ar putea fi pus mobilierul, să nu fie loc. Soluția? Un ansamblu de mobilier care este prevăzut la distanță față de fereastră (minimum 80 cm), iar în loc de blat, o masă insulă cu plită și chiuvetă. Pentru astfel de plite, există hote care se pot monta în plafon. Proiect Sube Interiorisimo. Foto Biderbost.

Masa insulă, deși este deseori dorită din considerente estetice, ea a fost gândită ca soluție pentru spațiile deschise, dar care nu permit poziționarea de corpuri suspendate, cum ar fi în acest caz unde fereastra este generoasă.

Masa insulă, deși este deseori dorită din considerente estetice, ea a fost gândită ca soluție pentru spațiile deschise, dar care nu permit poziționarea de corpuri suspendate, cum ar fi în acest caz unde fereastra este generoasă. Proiect Lazaro Estudio. Foto Biderbost.

Pentru integrarea electrocasnicelor mari și pentru necesarul de depozitare, se poate crea în lateralul mesei insulă la distanță de minimum 80 cm un ansamblu de mobilier.

Pentru integrarea electrocasnicelor mari și pentru necesarul de depozitare, se poate crea în lateralul mesei insulă la distanță de minimum 80 cm un ansamblu de mobilier. Foto Biderbost.

Înainte de a cumpăra orice locuință, asigurați-vă că puteți mobila și organiza bucătăria cum trebuie, iar dacă nu aveți loc de corpuri suspendate, luați în calcul varianta cu un ansamblu generos paralel cu unul de tip blat și corpuri inferioare sau masă de tip insulă și ansamblu de corpuri. Soluții există, dar trebuie să vă asigurați că ele pot fi și aplicate. Sper să vă prindă bine aceste sfaturi!

Foto: Biderbost Photo

 

9 raspunsuri pentru Bucătării fără corpuri suspendate

  1. smaranda spune:

    Sursă de inspirație reală, nu doar povești scrise și luate de pe diversesait-uri. Îmi place, urmăresc.

  2. Cretu Stefan Marian spune:

    Multumesc distinsa si frumoasa doamna. M-am inspirat din prezentarile dumneavoastra. Cred ca daca acord un pic de atenyie mi le realizez singur.

  3. Mariana spune:

    Interesante,utile,practice, ideile pe care ni le trimiti!
    Mulțumim! Sănătate ție și familiei tale!

  4. Lori spune:

    M-am mutat de curand intr-un apartment in care doresc sa amenajez bucataria cu ” fara corpuri suspendate” :). Impreuna cu prietena mea, tanara arhitecta,incercam sa gasim solutia cea mai practica, dar si mai putin conventionala. Pare simplu, dar nu e deloc asa. Prin eliminarea corpurilor suspendate, ar parea ca problema e rezolvata, insa, lucrurile devin mai complicate, foarte mult dpdv estetic, dar si financiar. Trebuie ales cu grija materialul/modelul care va avea o expunere mult mai mare pe peretele ramas „liber „. Precizez ca bucataria are o configuratie „in lung”, deloc ofertanta, dar avantajand-o aceasta idee, dandu-i impreisa de mai mult spatiu.
    Consider acest articol al dvs. ca un raspuns la toate cautarile noastre nesfarsite despre acest subiect si mi-as dori sa il mai abordati, avand sansa, astfel, sa ne inspiram de la un pasionat in domeniu. Va urmaresc blogul din pura placere, iar cand postati ceva nou si primesc „notificare”, chiar ii dau curs, cu nerabdare. Multumesc!

  5. Daniela spune:

    Felicitari! V-am dus dorul o vreme… Sarbatori binecuvantate alaturi de cei dragi!Domnul sa ne aiba in paza Sa!
    Daniela

  6. Maria spune:

    Adela, sunt tare incantata de minunatiile care le expui cu drag pentru a ne inspira. Te-am urmarit inca de la Visuri la Cheie si sunt fanul tau nr 1. Cand o sa ma apuc de renovat casa de vacanta, o sa vreau sa iti cer unele sfaturi. Daca exista o adresa de email, te rog sa mi-o lasi sa te pot contacta.
    Cu drag, Maria

  7. Miruna spune:

    Mie personal nu imi plac deloc acele corpuri suspendate, mi se pare ca ocupa si mai mult din spatiul util si ca astfel ai mai mult tendinta sa aduni lucruri de care nu ai nevoie cu adevarat. Minunate ideile prezentate. Noi cand ne-am mutat in apartamentul nostru aveam niste corpuri suspendate in bucatarie dar nu aratau foarte bine si a trebuit sa le aruncam, am instalat niste rafturi si de atunci arata bucataria mult mai frumoasa si mai luminoasa, chiar.

  8. Gabi spune:

    Buna ziua! De real folos aceste postări. Ați putea face un material și cu ce sa punem la Bucătărie dacă nu ne place faianța in Bucătărie? Și noci sticla😬Și cam nimic in afara de vopsea normala. Mulțumesc 🌻

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *