adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 25 mp, design Wonderspace, Foto Kamil Brycki (2)

In Design Interior, Garsoniere

Garsonieră de 25 mp amenajată pentru regim hotelier

Varianta de a închiria o locuință pe termen scurt în locul unei camere de hotel este deja o practică cunoscută. Platformele online, dar și dorința oamenilor de a experimenta mai autentic traiul în alt oraș, chiar dacă pentru o perioadă scurtă, au făcut ca această formă de cazare să devină populară. Dar când tot mai multe locuințe sunt puse la dispoziție, designul interior al acestora se dovedește a fi o modalitate bună de atragere a clienților.  Dar cum faci ca interiorul să atragă atenția? Ca să-ți exemplific am ales să-ți prezint o garsonieră de circa 25 de mp din orașul polonez Poznan, din ansamblul Choya Apartments amenajată după proiectul biroului Wonderland. Rezultatul este unul reușit și am să-ți spun de ce.

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 25 mp, design Wonderspace, Foto Kamil Brycki (8)

Planul garsonierei este clar și simplu. O încăpere în care coexistă chicineta, locul de luat masa și canapeaua, care este exntisibilă și devine loc de dormit.

Planul garsonierei este clar și simplu. O încăpere în care coexistă chicineta, locul de luat masa și canapeaua, care este exntisibilă și devine loc de dormit.

Fiind o garsonieră de închiriat în regim hotelier, spațiile de depozitare nu au fost o prioritate. S-a avut în vedere ca baia și chicineta să fie bine dotate și elegante, iar în cameră să existe o zonă care să atragă atenția, să fie practic imaginea de referință care să îmbie potențialii clienți să opteze pentru acest loc.

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 25 mp, design Wonderspace, Foto Kamil Brycki (7)

Amenajarea a fost gândită astfel ca centrul camerei să fie liber, deci practic mobila este organizată pe perimetrul camerei. Zona de canapea este situată pe colț, aproape de una dintre cele două ferestre care asigură lumină naturală din plin. Instalația electrică a fost modificată astfel ca noile poziții ale corpurilor de iluminat să fie legate de piesele de mobilier. Spre exemplu, în zona de canapea, pe lângă corpul de iluminat central, există și două aplice de perete, care pe lângă lumină au și rol decorativ.

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 25 mp, design Wonderspace, Foto Kamil Brycki (2)

Peretele verde este punctul de atracție al camerei, în contrast cu pernele decorative, scaunele tapițate și cu piesa de mobilier cu textură similară lemnului. Combinația de culori, materiale și volume fac ca întregul ansamblu să se simtă aerisit, tineresc și plin de viață. Realizat cu profile decorative din duropolimer, peretele vopsit în verde oferă senzația de adâncime.

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 25 mp, design Wonderspace, Foto Kamil Brycki (3)

Comoda tv a fost prevăzută joasă, așezată pe podea, în mod intenționat. Asta pentru că ea poate servi și ca banchetă, deci se poate crea un loc de conversație față-n față cu canapeaua. În plus, când e vorba despre o locuință de închiriat e mai sigur ca piesele de mobilă să fie cât mai stabile. Corpul de mobilă suspendat este fixat în perete pe doup laturi și oferă depozitare suplimentară, pe lângă sertarele comodei. Deci modalități de a asigura spațiu de depozitare, dar fără a încărca spațiul cu volume masive.

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 25 mp, design Wonderspace, Foto Kamil Brycki (6)

Baia este situată în spatele zonei de tv, iar un truc pentru ca spațiul ei să fie mai bine folosit a fost montarea unei uși interioare care se deschide către exterior. La zona de îmbinare dintre parchet și gresie s-a folosit un profil T subțire în locul binecunoscutelor și inesteticelor praguri metalice sau profile bombate.

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 25 mp, design Wonderspace, Foto Kamil Brycki (5)

Spațiul băii a fost complet regândit astfel ca dotările să concureze cu ceea ce poate oferi la nivel de confort o cameră de hotel, doar că totul gâdit să fie mai familiar și mai plăcut. Astfel, pe lângă spații de depozitare generoase, zona de duș este cu rigolă îngropată, deci suprafața băii se simte mai amplă.

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 25 mp, design Wonderspace, Foto Kamil Brycki (10)

Zona de duș are și ea un perete care atrage atenția, plăcile ceramice fiind decorative, dar alese și mai închise la culoare ca să dea impresia de adâncime. Bateriile sunt toate din categoria celor contemporane, aparente. Pentru montajul lor e nevoie de un spațiu de circa 8 cm în spatele lor, deci de pereți falși din gip-carton placați ulterior cu faianță. Dar bateriile aparente dau deja un aspect elegant, care atrage atenția oricărui potențial client.

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 25 mp, design Wonderspace, Foto Kamil Brycki (11)

Modul inedit de iluminare, dar și forma mobilierului nu sunt deloc întîmplătoare. Sub blatul pentru lavoar există spațiu ce maschează mașina de spălat rufe, care poate fi un plus în dotarea unei locuințe dată spre închiriere în regim hotelier. Ca atare și lavoarul este poziționat într-o parte ca racordurile necesare pentru scurgere să poată fi trase cu ușurintă prin mobilier.

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 25 mp, design Wonderspace, Foto Kamil Brycki (12)

Chicineta este și ea foarte compact și bine gândită cu o combinație plăcută de nuanțe. Fiind situată pe colț, nișa acesteia este subliniată printr-un cant de culoare neagră și un interior placat cu un material ce imită textura lemnului din categoria PALurilor. Corpurile suspendate sunt din MDF vopsit, iar fețele mobilierului din MDF melaminat. Aceeași gresie ca în baie a fost folosită și aici pe o bucată mică, cât să ofere protecție față de parchet.

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 25 mp, design Wonderspace, Foto Kamil Brycki (9)

Interiorul mobilierului a putut fi placat cu PAL pentru că este o locuință folosită doar în regim hotelier. De aceea și plita este una cu două ochiuri și electrică, iar hota de mici dimensiuni încastrată și nu telescopică. La fel, chiuveta este de mici dimensiuni, dar s-a acordat atenție coordonării detaliilor cu sunt bateria, mânerele de mobilier, iar mai departe cu picioarele scaunelor din zona de luat masa.

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 25 mp, design Wonderspace, Foto Kamil Brycki (4)

În concluzie, locuința atrage atenția prin modul de mobilare minimal, dar atent gândit, prin contraste plăcute de verde cu accente roșii, de lemn și suprafețe albe. De asemenea, dotările sunt de calitate, iar detaliile atent genstionate. A fost nevoie de un singur cadru atragător, respectiv peretele din living care să facă ambient atractiv. Sper să te inspire și pe tine!

Foto: Kamil Brycki 

4 raspunsuri pentru Garsonieră de 25 mp amenajată pentru regim hotelier

  1. Mihaela spune:

    Foarte frumos!Parchetul din ce lemn este si ce culoare?Multumesc!

  2. Liliana spune:

    Superb! Simplu si elegant!

  3. ramona spune:

    foarte frumos,masa ce diametru are?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *