adelaparvu.com despre casa in stil traditional catalan, renovare si design Grup Escriva (4)

In Case, Design Interior

De poveste această casă cu terasă

De multe ori aflu despre case frumoase, dar sunt unele cu adevărat speciale, parcă desprinse din povești, iar cea de față este clar așa. Parte din portofoliul lucrărilor firmei de arhitectură Grup Escriva din Spania, casa de fapt este una foarte veche, minunat renovată. Din actele casei reiese că ar fi fost ridicată în 1726, dar există referiri la ea ce datează din 1681. Este situată în Costa Brava și noul proprietar care a achiziționat-o și-a dorit să păstreze cât mai mult din imaginea ei de altădată, să fie un adevărat loc de evadare. Și da, chiar te transpune într-o stare de bine numai privind imaginile. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre casa in stil traditional catalan, renovare si design Grup Escriva (10)
Inițial, casa a avut destinație de fermă, fiind ridicată într-un stil tradițional catalan. De-a lungul secolelor ea a suferit transformări, extinderi, dar șarmul ei nu a fost știrbit, ci parccă mai clar conturat, odată ce patina de peste timp și-a pus amprenta pe finisajele vechi. Construită din piatră, multe dintre zidurile ei au rămas în picioare, dar în timp s-a așezat, chiar s-a tasat, plafoanele devenind mai joase. Norocul a fost că tavanele din start au fost boltite, ceea ce contează mult în ambientul casei, având în vedere înălțimea joasă ce domină spațiile. Zonele care au trebuit îmbunătățite au fost în special la nivelul pardoselilor și în camerele umede, unde arhitecții au prevăzut înlocuirea vechilor finisaje cu microciment. Astfel, prin acest material, s-a realizat o îmbinare frumoasă între vechi și nou, iar în plus, la partea de instalații, aceasteau au putut fi trase prin pardoseală.

adelaparvu.com despre casa in stil traditional catalan, renovare si design Grup Escriva (6)
În amenajarea interioară s-a dorit păstrarea aerului de poveste, care să evoce istoria casei. Ca atare, pe lângă o parte din piesele găsite aici și recuperate, restul pieselor nou achiziționate au fost alese în ton cu stilul rustic cât mai aproape de spiritul tradițional catalan. Dulapurile, spre exemplu, chiar dacă sunt noi și realizate pe comandă, au un design simplu, dar integrate cromatic în ambient. La bucătărie, în locul unui mobilier tipic, s-a optat pentru zona blatului de lucru pentru mobilier fix îmbrăcat cu microciment și electrocasnice vintage. La baie, la fel, totul cât mai simplu și cu un aer natural, conferit de structuri fixe finisate cu microciment și un mobilier care are uși cu aspect de obloane.

adelaparvu.com despre casa in stil traditional catalan, renovare si design Grup Escriva (7)
Poate că cea mai grăitoare zonă pentru atmosfera absolut minunată a casei este terasa, un loc care te transpune într-o stare de bine numai când o vezi. Amenajată între ziduri de piatră, sub un arbore, terasa este împrejnuită de un parapet care-ți dă senzația de protecție și intimitate. O casă de poveste, unde-ți poți imagina clipe de încântare la orice pas, o casă care te face să te întrebi ce lăsăm în urma noastră și ce istorie fabuloasă putem scrie fiecare dintre noi învățând să trăim frumos. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa in stil traditional catalan, renovare si design Grup Escriva (1)

adelaparvu.com despre casa in stil traditional catalan, renovare si design Grup Escriva (8)

adelaparvu.com despre casa in stil traditional catalan, renovare si design Grup Escriva (11)

adelaparvu.com despre casa in stil traditional catalan, renovare si design Grup Escriva (12)

adelaparvu.com despre casa in stil traditional catalan, renovare si design Grup Escriva (13)

adelaparvu.com despre casa in stil traditional catalan, renovare si design Grup Escriva (14)

adelaparvu.com despre casa in stil traditional catalan, renovare si design Grup Escriva (9)

adelaparvu.com despre casa in stil traditional catalan, renovare si design Grup Escriva (15)

adelaparvu.com despre casa in stil traditional catalan, renovare si design Grup Escriva (3)

adelaparvu.com despre casa in stil traditional catalan, renovare si design Grup Escriva (4)

adelaparvu.com despre casa in stil traditional catalan, renovare si design Grup Escriva (2)

Foto via ElMueble

6 raspunsuri pentru De poveste această casă cu terasă

  1. ILEANA spune:

    Astept de fiecare data postarile tale,ma destreseaza,ma relaxeaza.Multumesc frumos Adela,ma faci sa visez tot mai mult in a-mi face rost de bani -uffff-ptr.casuta mea de la tara de care am tinut cu dintii ptr.a nu o vinde.

  2. Smeu spune:

    Buna Adela, ai idee din ce este facut/placat tavanul in dormitor? Cautam solutii in prezent si pare o alternativa foarte buna la ghips:)

  3. Coola Prylar spune:

    Buna ziua, in zona aceasta a Spaniei putem gasi foarte multe locatii amenajate cu mult bun gust. Din cand in cand, din dorinta de a ma inspira pentru casa mea de la tara, incerc sa „navighez” cat mai mult tocmai din dorinta de a ma relaxa si a nota cateva idei. In zona Costa Brava – Alicante va pot recomanda sa vizualizati cateva case in care traditionalul este foarte frumos imbinat cu modernismul zilelor noastre, eu am mai vazut pe lbinvest.es. Va doresc o primavara frumoasa si Sarbatori Fericite!

  4. Max Force Gel spune:

    Wow! baia si terasa sunt „camerele” mele preferate.

  5. De poveste, într-adevăr. Putem crea și noi povești de design rupte din vis și transpuse în realitate. Cu Expo Top Construct, complexul de amenajări interioare din Valea Cascadelor, nr.23, sector 6, București e ușor să ai o casă ca Acasă.

    expotop_sigla

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *