adelaparvu.com despre decor romantic la interiorul unui conac restaurat, vila Rusia, designer Lada Podolsky, DeCity (8)

In Case, Design Interior

Decor romantic la interiorul unui conac restaurat

Elegant și rafinat ambientul acestei vile, care m-a surprins prin nuanțe frumos alese, o paletă cromatică de-a dreptul relaxantă și cu tușe de culoare îndrăznețe acolo unde nu te-ai aștepta. Este interiorul unui conac vechi restaurat, iar inspirația pentru amenajare au fost scenele din filmul clasic „Fanny and Alexander” regizat de Ingmar Bergman. Poate de aceea totul a căpătat o tentă nordică și asta se simte prin culorile predominat pastelate. N-aș putea să-ți spun că e vorba despre un stil anume pentru că designerul de interior, rusoaica Lada Podolsky de la biroul DeCity, a abordat fiecare încăpere conform preferințelor proprietarilor și a combinat diverse stiluri, de la detalii ce reinterpretează stilul tradițional rusesc la piese de mobilă și tapițerii ce aduc aminte de Provence, cu tapete suedeze cu motive contemporane.

adelaparvu.com despre decor romantic la interiorul unui conac restaurat, vila Rusia, designer Lada Podolsky, DeCity (19)

În ciuda eleganței decorului, designerița a fost foarte atentă la aspectele practice, începând de la circulația spațiilor și până la dulapurile necesare pentru depozitare. Deși proprietatea aparține unei doamne și este folosită ca și reședință de vacanță, totul este amenajat și cu gândul la locuire permanentă. Există o multitudine de încăperi care invită la socializare, multe locuri de ședere și dormitoare. De fapt și de drept proprietara folosește conacul ca loc de întâlnire cu cei apropiați, aici învitându-și rudele și prietenii și și-a dorit să fie un loc care încă de la interior să invite la evadare, la deconectarea față de tumultul citadin. Dar designerița s-a gândit că la un moment dat proprietara va dori să se mute definitiv aici, așa că a luat lucrurile în serios începând de la aspectele funcționale. Spre exemplu, pe lângă locurile de depozitare, a avut grijă ca locul de sub scară, respectiv în pivnița, să fie adăpostite echipamentele și dotările voluminoase, dar care asigură funcționarea unora dintre instalații. A creat practic o cameră tehnică pentru a ascunde echipamente precum centrala termică, boilerul, care a fi arătat inestetic la interiorul casei.

adelaparvu.com despre decor romantic la interiorul unui conac restaurat, vila Rusia, designer Lada Podolsky, DeCity (17)

De la holul de intrare în casă și până la cea mai generoasă baie, de fapt un adevărat spa privat, designerița a privit fiecare încăpere ca pe un cadru de tablou. Finisajele, în special cele de la nivelul pardoselilor, sunt clar stabilite – podele de lemn pentru majoritatea încăperilor și plăci ceramice pentru spațiile umede, adică bucătărie și baie. Ghidată de preferințele proprietarei a ales să îmbrace pereții cu tapet și aici alegerea nu a fost deloc întâmplătoare. Pe parcursul șantierului, care a durat circa un an și jumătate, peste tot în casă au apărut fisuri pe suprafața pereților. Zugrăvelile nu mai apăreau astfel imaculate și atunci decizia a fost alegerea unor tapete rezistente care să mascheze aceste imperfecțiuni datorate structurii casei care este din lemn. În decorul camerelor finisate cu tapete și podele, au fost alese piese de mobilă cu forme rontungite, cu alură clasică, iar scenografia încăperilor s-a bazat foarte mult pe textile – de la perdele și draperii la tapițeria mobilierului.

adelaparvu.com despre decor romantic la interiorul unui conac restaurat, vila Rusia, designer Lada Podolsky, DeCity (9)

Lumina din casă este tare plăcută, căci ferestre mari și generoase o lasă razele soarelui să pătrundă la interior, unul destul de plin de detalii și motive decorative. Contează mult și faptul că tâmplăria este albă pentru că aduce acea tușă de contrast elegant cu tapetele montate aici. Merită să observi corpurile de iluminat alese special pentru fiecare cameră în parte, conform decorului, piese de design care se remarcă prin forme, culori și materiale care pe timpul nopții creează efecte interesante. M-a suprins total bucătăria pentru că după atâtea nuanțe pastelate nu te-ai aștepta la culoarea frapantă de verde aproape fosforecent pe care ai s-o întâlnești aici la nivelul mobilierului. Dar ai să vezi detalii frumoase precum cele pictate pe pereți sau plăcile ceramice încadrate de un brâu decorativ cu aspect de artizanat.

adelaparvu.com despre decor romantic la interiorul unui conac restaurat, vila Rusia, designer Lada Podolsky, DeCity (8)

Mi-au plăcut tare mult texturile, căci de aici denotă eleganța decorului, tot ce înseamnă materiale textile, care imprimă și o senzație incredibilă de confort. De asemenea, asocierile de obiecte, cum ar fi în holul de la intrare unde micul salon în ciuda romantismului din partea superioară – tapet – are un covor de-a dreptul actual, modern dacă vrei să spun așa, sau prezența unor piese cu alură clasică, dar finisate extravagant cum sunt comodele vopsite în dungi late. La fel se întâmplă și în alte încăperi cum ar fi în living, unde în fața canapelei moderne, dar cu forme rotunjite măsuța este una orientală cu aspect antichizat sau în fața șemineului unde între două fotolii cu tapițerie pe comandă se află un taburete de-a dreptul contemporan. Și camerele de baie sunt foarte frumos amenajate, dar cel mai mult îmi place că sunt mari, ai spațiul unde să te desfășori. Poate cea mai luminoasă cameră este terasa închisă de la mansardă, unde pe lângă loc de masă există și o zonă de canapele. Chiar frumoasă casa asta, unde ai parte de multe combinații și idei legate de materiale și culori, dar mai ales de povești, căci fiecare cameră pare să aibă una. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre decor romantic la interiorul unui conac restaurat, vila Rusia, designer Lada Podolsky, DeCity (22)

adelaparvu.com despre decor romantic la interiorul unui conac restaurat, vila Rusia, designer Lada Podolsky, DeCity (6)

adelaparvu.com despre decor romantic la interiorul unui conac restaurat, vila Rusia, designer Lada Podolsky, DeCity (20)

adelaparvu.com despre decor romantic la interiorul unui conac restaurat, vila Rusia, designer Lada Podolsky, DeCity (24)

adelaparvu.com despre decor romantic la interiorul unui conac restaurat, vila Rusia, designer Lada Podolsky, DeCity (7)

adelaparvu.com despre decor romantic la interiorul unui conac restaurat, vila Rusia, designer Lada Podolsky, DeCity (4)

adelaparvu.com despre decor romantic la interiorul unui conac restaurat, vila Rusia, designer Lada Podolsky, DeCity (2)

adelaparvu.com despre decor romantic la interiorul unui conac restaurat, vila Rusia, designer Lada Podolsky, DeCity (10)

adelaparvu.com despre decor romantic la interiorul unui conac restaurat, vila Rusia, designer Lada Podolsky, DeCity (14)

adelaparvu.com despre decor romantic la interiorul unui conac restaurat, vila Rusia, designer Lada Podolsky, DeCity (15)

adelaparvu.com despre decor romantic la interiorul unui conac restaurat, vila Rusia, designer Lada Podolsky, DeCity (21)

adelaparvu.com despre decor romantic la interiorul unui conac restaurat, vila Rusia, designer Lada Podolsky, DeCity (25)

adelaparvu.com despre decor romantic la interiorul unui conac restaurat, vila Rusia, designer Lada Podolsky, DeCity (11)

adelaparvu.com despre decor romantic la interiorul unui conac restaurat, vila Rusia, designer Lada Podolsky, DeCity (12)

adelaparvu.com despre decor romantic la interiorul unui conac restaurat, vila Rusia, designer Lada Podolsky, DeCity (13)

adelaparvu.com despre decor romantic la interiorul unui conac restaurat, vila Rusia, designer Lada Podolsky, DeCity (3)

adelaparvu.com despre decor romantic la interiorul unui conac restaurat, vila Rusia, designer Lada Podolsky, DeCity (16)

adelaparvu.com despre decor romantic la interiorul unui conac restaurat, vila Rusia, designer Lada Podolsky, DeCity (18)

adelaparvu.com despre decor romantic la interiorul unui conac restaurat, vila Rusia, designer Lada Podolsky, DeCity (23)

adelaparvu.com despre decor romantic la interiorul unui conac restaurat, vila Rusia, designer Lada Podolsky, DeCity (5)

adelaparvu.com despre decor romantic la interiorul unui conac restaurat, vila Rusia, designer Lada Podolsky, DeCity (1)Surse foto: Eugene Lucin – Inhomes/ Pinwin/ DeCity

9 raspunsuri pentru Decor romantic la interiorul unui conac restaurat

 1. Mirela spune:

  Lustra din bucatarie e super!

 2. Adela G. spune:

  Elegant ! Pe gustul meu .

 3. Adela Dinu spune:

  O incantare, cred ca este foarte placut sa-ti petreci timpul intr-o astfel de casa.

 4. In primul rand mi se pare de vis albastrul pe perete, chit ca vorbim de vopsea tapet sau tablouri XXL. Iar bucataria verde e delicioasa. De fapt intreaga casa aduce culoare. Fiecare camera in nuanta ei. Asa da! 🙂

 5. wow! sunt atat de multe lucruri frumoase in casa aceasta ca nici nu stii la ce sa te uiti mai intai, nu m-as fi gandit ca un tapet ca cel din hol ar putea merge aplicat pe toti peretii, in mintea mea ma gandeam ca ar incarca prea mult, insa aici nu mi se pare ca incarca deloc, ba chiar se vede foarte frumos, iar nuanta mobilei din bucatarie e foarte tare, la fel m-as fi gandit ca e prea mult verde insa vazand-o amenajata asa mi se pare foarte fresh, este o bucatarie in care te incarci cu energie in fiecare dimineata….ce sa mai zic si de baia mare…sau de acea terasa ( terasa este nu ?) .. oricum incaperea e foarte luminoasa…imi place tare mult! felicitari celor care au avut aceste idei minunate!

 6. Raluca Gîță spune:

  arata super!!! este exact asa cum trebuie si cat trebuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *