adelaparvu.com despre amenajare moderna cu beton, lemn si accente rosii, Foto Michal Skorupski (8)

In Case, Design Interior

Inspirație din natură pentru o amenajare modernă

Când visezi la o casă în care să regăsești în ambient motive naturale poate că ți-ai închipui-o rustică ori cum mult lemn. Oricum, mai degrabă cu un decor încărcat, decât unul modern, simplu, curat și eficient. Dar natura poate fi reinterpretată frumos și într-un stil contemporan, iar în casa de față ai ocazia să vezi asta. De aceea am și ales să ți-o prezint ca să vizualizezi cum ai putea beneficia de un ambient actual cu motive, texturi și finisaje care să te facă să te simți legat de natură, în ciuda designului minimalist al mobilierului și al petelor de culoare roșii. Este casa unei familii cu trei copii, dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre amenajare moderna cu beton, lemn si accente rosii, Foto Michal Skorupski (13)

Această familie a cumpărat o casă construită în anii 80, care nu era pe placul lor împărțită, dar care era situată într-o zonă frumoasă, cu mulți copaci. La exterior, balustradele cu riflaje (aici bare verticale) pe fundalul copacilor înfrunziți le-a dat idei. Au apelat la o prietenă pictoriță să-i ajute cu nuanțele de la interiorul casei, după ce au apelat la un arhitect care să le organizeze interiorul. Casa a fost păstrată cu cele două niveluri parter și etaj, dar parterul a fost reconfigurat. Bucătăria a rămas separată de sufragerie prin intermediul mobilierului al cărui spate a fost placat cu sticlă (interesantă idee!), dar locul de luat masa comunică liber cu livingul. Fostele uși care separau sufrageria și holul față de camera de zi au fost desființate și a rezultat un spațiu mult mai luminos. Când înspre centrul casei pătrunde lumina, e ca și cum casa s-ar deschide, de aici și senzația de spații mai mari.

adelaparvu.com despre amenajare moderna cu beton, lemn si accente rosii, Foto Michal Skorupski (1)

Finisajele sunt foarte interesante, mai ales în condițiile în care s-a dorit o legătură cu natura. De ce spun asta? Pentru că betonul este prezent. Da, nu doar ca material, ca suport al zidurilor, ci și ca finisaj la nivelul plafoanelor în zona de zi. Asta dă acea notă contemporană, dar rezolvă și unele probleme legate de imperfecțiunile privind construcția așa cum a fost ridicată din start. Totul este încălzit de pardoseala din lemn și piesele de mobilier din lemn. În rest, conceptul interiorului s-a bazat pe combinația de gri cu roșu, dar zău că lemnul într-o nuanță aurie contează enorm. Spațiile curat finisate au devenit fundalul perfect pentru motive de dimensiuni mai mari cu frunze stilizate. Plăcile cu frunze sunt realizate pe comandă, după desenul unei pictorițe, dintr-o combinație de beton amprentat cu siliciu și aceste plăci îmbracă zona șemineului, dar și holul de la intrarea în casă.

adelaparvu.com despre amenajare moderna cu beton, lemn si accente rosii, Foto Michal Skorupski (14)

Petele de roșu animă atmosfera casei. Știi, când dau peste o casă cu accente roșii îmi închipui că sunt exact acele pete de culoare ca pentru machiajul unei femei. Un ruj roșu te face să te simți altfel, în primul rând mai prezentă, mai tonică, mai veselă. Așa este și aici, căci fără nuanțele de roșu casa ar fi părut prea seacă, prea tristă. Mi-a plăcut și textura de pe peretele dormitorului realizată manual prin tehnica sgraffito de către artista Anna Myca împreună cu proprietara casei. Este o tencuială pe bază de var care se aplică umed, în mai multe straturi și în nuanțe diferite, ca mai apoi suprafețele să fie zgâriate pentru a scoate la inveală un model în relief. Se lasă la uscat și la final rezultă modelul care s-a realizat de către artist. De asemenea, mi-a plăcut baia matrimonială cu riflaje de lemn luminate din spate. Efectul este spectaculos! O casă tare interesantă căreia după ce îi afli tema de decorare o vezi cu alți ochi și realizezi ideile aplicate aici. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre amenajare moderna cu beton, lemn si accente rosii, Foto Michal Skorupski (16)

adelaparvu.com despre amenajare moderna cu beton, lemn si accente rosii, Foto Michal Skorupski (7)

adelaparvu.com despre amenajare moderna cu beton, lemn si accente rosii, Foto Michal Skorupski (10)

adelaparvu.com despre amenajare moderna cu beton, lemn si accente rosii, Foto Michal Skorupski (12)

adelaparvu.com despre amenajare moderna cu beton, lemn si accente rosii, Foto Michal Skorupski (8)

adelaparvu.com despre amenajare moderna cu beton, lemn si accente rosii, Foto Michal Skorupski (6)

adelaparvu.com despre amenajare moderna cu beton, lemn si accente rosii, Foto Michal Skorupski (9)

adelaparvu.com despre amenajare moderna cu beton, lemn si accente rosii, Foto Michal Skorupski (11)

adelaparvu.com despre amenajare moderna cu beton, lemn si accente rosii, Foto Michal Skorupski (2)

adelaparvu.com despre amenajare moderna cu beton, lemn si accente rosii, Foto Michal Skorupski (5)
Foto: Michal Skorupski

7 raspunsuri pentru Inspirație din natură pentru o amenajare modernă

 1. pătrățel spune:

  imi place in mod deosebit geamul de deasupra blatului de lucru din bucatarie (e o idee de care voi tine cont cu siguranță când imi voi modifica bucataria 🙂 )

 2. Magda spune:

  Draga Adela, primesc zilnic o gramada de mail-uri, dar primele pe care le deschid sunt acelea de la tine….si niciodata nu am regretat, ai toata admiratia mea

 3. […] Adela Parvu Când visezi la o casă în care să regăsești în ambient motive naturale poate că ți-ai […]

 4. anca spune:

  La asa geamuri din anii 80… poti sa faci ce vrei in casa. O prietena-in Bucuresti- si-a renovat apartamentul din anii 80. Foarte frumos. Dar geamurile…strica tot. Apartamentul are fata de cutiuta chiar daca design-ul interior este unul superb de tip scandinav.

 5. Bianca spune:

  Buna Adela! Am citit despre un decor din beton amprentat. Ce părere ai despre alei sau terase din beton amprentat? Aud tot felul de variante, cum ca nu ar rezista in exterior, raportul calitate-pret nu este intocmai cel mai bun..etc. Mi-ai putea da mai multe informatii?Multumesc anticipat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *