adelaparvu.com despre casa din lemn cu interior oriental, design interor Alice Kolodzie, Foto Marta Czynska, Weranda Country (8)

In Case, Design Interior

Și-a revenit după divorț construindu-și căsuța mult visată

Când ajungi într-o etapă dificilă a vieții contează enorm ce faci cu toată energia sentimentală pe care o experimentezi. Uite, după un divorț te poți lăsa pradă depresiei, furiei, vinovăției, dar poți de asemenea să canalizezi trăirile tale înspre ceva benefic și frumos. Am ales să-ți prezint azi povestea unei femei creative și curajoase, care a spus adio trecutului și s-a urnit către viitor. A avut multe seri în care visa la câmpuri de lavandă și o casă cu o poartă veche, sculptată, care scârțâie. Și-a imaginat-o de atâtea ori încât a fost convinsă că ea există și că o așteaptă undeva. Pablo Picasso a spus că “Tot ce-ți poți imagina este real”, iar acest lucru s-a adeverit pentru Alicja, proprietara casei despre care-ți povestesc. Desigur, au fost și ceva aventuri la mijloc, dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre casa din lemn cu interior oriental, design interor Alice Kolodzie, Foto Marta Czynska, Weranda Country (22)

Realitatea este cea pe care ne-o creionăm singuri. Atunci când scapi de teamă, de prejudecăți și te avânți să-ți împlinești visele, aventura se lasă cu multe experiențe pe care le acumulezi în sufletul tău, multe lucruri pe care le înveți și care te modelează. Până la urmă de aceea se spune că ceea ce contează este drumul și nu destinația, căci destinația se poate schimba, dar faptul că ai pășit pe acel drum dovedește că vrei să faci o schimbare în viața ta. Alicja Kołodzie este designer de interior și o romantică incurabilă. Spune despre ea că este pasăre de noapte, căci îi place liniștea și misterul întunericului, dar și că acesta o ajută să creeze și să vizualizeze cu ochii minții ceea ce concepe. A suferit enorm după divorț, așa că și-a spus că singura soluție este una radicală: să se mute de tot, în celălalt capăt al țării sale, Polonia, undeva la munte aproape de o pădure. Se și amuză când își amintește că se uita la anunțurile de proiecte de case ca la rochii pe care urma să le cumpere. A văzut o căsuță portocalie, un proiect de casă mic, modest și a știut că așa vrea să fie noul ei cămin, noul ei cuib de unde să-și reînceapă viața.

adelaparvu.com despre casa din lemn cu interior oriental, design interor Alice Kolodzie, Foto Marta Czynska, Weranda Country (23)

A umblat mult după teren, dar până la urmă l-a găsit așa cum își imaginase – după un pâlc de copaci, o poieniță de unde te puteai afunda în pădure. L-a cumpărat și a antamat constructorii locali, munteni lemnari ca să-i ridice casa al cărei proiect îl plătise. Meșterii au rămas cam cu gura căscată când au aflat că o femeie este proprietarul și că se mută singură într-un loc destul de ferit, de izolat. Dar ea știa mai bine ce face. A durat câteva luni construcția casei, deși ar fi trebuit să meargă repede, dar a prins-o iarna și unele ziduri, cele de cărămidă, au trebuit refăcute. În final, când a totul a fost picioare și la locul lui s-a apucat de decorat, așa cum visase – câmpuri de lavandă pe pereți (a se înțelege mov) și o poartă sculptată în loc de ușă de living, o piesă care-și scârțâia vârsta de 150 de ani. Poarta a fost un cadou nesperat pe care l-a primit de la un prieten hindus. Uite ce bine și-a găsit locul.

adelaparvu.com despre casa din lemn cu interior oriental, design interor Alice Kolodzie, Foto Marta Czynska, Weranda Country (1)

Pornind de la mov lavandă și poarta veche instalată pe post de ușă de interior, casa Alicjei a prins contur cameră cu cameră, colțișor cu colțișor. Multe idei îndrăznețe, de la ideea unui decor cu iz oriental într-o casă simplă, rustică până la lambriuri vopsite cu mov în dormitor sau mozaic din plăci ceramice sparte în baie. Îți spun sincer că dacă mi-ar fi povestit cineva despre o astfel de casă, fără să o văd, care, să ne înțelegem, este una mică, n-aș fi putut să mi-o imaginez, dar zău că are corență și povestea ei se leagă. Uite, spre exemplu în living setul de canapea, fotoliu și puf cu picioare este unul care mi se pare greu, voluminos, dar aici dă excelent, la fel ca și oglinzile cu rame încărcate și piese de mobilă sculptate. De asemenea, movul de pe pereți dă bine cu roșul ca de vin ce se regăsește în câteva perne și draperii. Sau cine se gândea că un pat din fier va arăta elegant într-o cameră cu finisaje rustice, lambriuri simple vopsite cu un mov pal? Baia? De-a dreptul scenografică!

adelaparvu.com despre casa din lemn cu interior oriental, design interor Alice Kolodzie, Foto Marta Czynska, Weranda Country (2)

E clar, sufletul Alicjei este unul de artist, iar aici și l-a exprimat în fiecare detaliu. O căsuță mică, înconjurată de pădure, în care noaptea misterioasă este străpunsă de lumini calde ce radiază de la interior. Sunt luminile inspirației care o țin pe Alice trează în timp ce creează alte povești ce urmează a îmbrăca casele clienților ei. Adio trecut cu divorț, bun venit prezent în care să te regăsești pe tine! Sper să te inspire povestea și casa ei!

adelaparvu.com despre casa din lemn cu interior oriental, design interor Alice Kolodzie, Foto Marta Czynska, Weranda Country (4)

adelaparvu.com despre casa din lemn cu interior oriental, design interor Alice Kolodzie, Foto Marta Czynska, Weranda Country (3)

adelaparvu.com despre casa din lemn cu interior oriental, design interor Alice Kolodzie, Foto Marta Czynska, Weranda Country (5)

adelaparvu.com despre casa din lemn cu interior oriental, design interor Alice Kolodzie, Foto Marta Czynska, Weranda Country (6)

adelaparvu.com despre casa din lemn cu interior oriental, design interor Alice Kolodzie, Foto Marta Czynska, Weranda Country (8)

adelaparvu.com despre casa din lemn cu interior oriental, design interor Alice Kolodzie, Foto Marta Czynska, Weranda Country (10)

adelaparvu.com despre casa din lemn cu interior oriental, design interor Alice Kolodzie, Foto Marta Czynska, Weranda Country (9)

adelaparvu.com despre casa din lemn cu interior oriental, design interor Alice Kolodzie, Foto Marta Czynska, Weranda Country (7)

adelaparvu.com despre casa din lemn cu interior oriental, design interor Alice Kolodzie, Foto Marta Czynska, Weranda Country (11)

adelaparvu.com despre casa din lemn cu interior oriental, design interor Alice Kolodzie, Foto Marta Czynska, Weranda Country (13)

adelaparvu.com despre casa din lemn cu interior oriental, design interor Alice Kolodzie, Foto Marta Czynska, Weranda Country (14)

adelaparvu.com despre casa din lemn cu interior oriental, design interor Alice Kolodzie, Foto Marta Czynska, Weranda Country (15)

adelaparvu.com despre casa din lemn cu interior oriental, design interor Alice Kolodzie, Foto Marta Czynska, Weranda Country (16)

adelaparvu.com despre casa din lemn cu interior oriental, design interor Alice Kolodzie, Foto Marta Czynska, Weranda Country (12)

adelaparvu.com despre casa din lemn cu interior oriental, design interor Alice Kolodzie, Foto Marta Czynska, Weranda Country (17)

adelaparvu.com despre casa din lemn cu interior oriental, design interor Alice Kolodzie, Foto Marta Czynska, Weranda Country (18)

adelaparvu.com despre casa din lemn cu interior oriental, design interor Alice Kolodzie, Foto Marta Czynska, Weranda Country (21)

adelaparvu.com despre casa din lemn cu interior oriental, design interor Alice Kolodzie, Foto Marta Czynska, Weranda Country (19)

adelaparvu.com despre casa din lemn cu interior oriental, design interor Alice Kolodzie, Foto Marta Czynska, Weranda Country (20)
Foto: Marta Czynska – Weranda Country

16 raspunsuri pentru Și-a revenit după divorț construindu-și căsuța mult visată

 1. adriana spune:

  minunata!

 2. Roxana spune:

  Superb, de vis! Intr-adevar, un suflet de artist! Ma bucur tare mult ca si-a vazut visul, cu ochii.
  Ce frumos ar fi sa putem face cu totii, asta…

 3. Maria spune:

  FRUMOS, FARA CUVINTE, A STIUT CE SI DORESTE. O BIJUTERIE DE CASA CU MULTE BIJUTERII DE MOBILIER IN INTERIOR.

 4. Doru spune:

  Se pare ca i-a priit divortul!

 5. nico spune:

  Superba baia, dar ma tem ca in timp nu se va putea curata bine, mai ales exteriorul cazii, unde suprafata e atat de poroasa…ori sunt eu putin obsedata cu curatenia in baie…

 6. Angela Catana spune:

  Ce casa superba ,fiecare obiect,fiecare camera este o bucurie pentru suflet sa le privesti.Ma „intreb ” ce barbat poate parasi o astfel de femeie?????

 7. Iuliana spune:

  Mobilierul este superb,cam greoi pentru o casa așa mică dar păstrează acel sentiment de caldura sufleteasca pe care toți il căutam in căminele noastre.

 8. Mihaela spune:

  WOW! WOW! WOW! Spectaculos!
  Dar si socant pt. mine!
  Am ramas uluita cand am vazut imaginile, pt ca le-am recunoscut (!!!???).
  Am trait „candva” in casa asta…n-am luat-o razna, pur si simplu am recunoscut obiecte, filing, atmosfera, si pt cateva secunde am fost iar acolo…
  Adela,iti sunt mereu recunoscatoare pt toate locurile minunate pe unde am cutreierat vasand alaturi de tine (mai corect este:datorita tie) dar ca „agentia ta de turism” sa faca si calatorii astrale surpriza, neanuntate, la asta nu ma mai asteptam!….
  Mi s-a mai intamplat acest lucru dar fiind eu prezenta fizic in locul respectiv, nu doar vazand imagini.
  Si chipul Aliciei mi se pare cunoscut, oare seamna cu o actrita sau……..
  Multumesc mult, Adela.
  Cu drag, Mihaela

 9. Mihaela spune:

  Adela, am uitat sa mentionez ca pana si pisica e aceeasi !(ha!ha!)
  Am avut mereu pisicute :foarte multe in jurul meu iar in casa mereu cate doua si totdeauna o Birmaneza si una identica cu cea din fotografie ,gri tarcata cu ochii verzi (nu le-am ales eu, ele m-au ales pe mine!)
  Mihaela,cu drag

 10. Doina spune:

  Ai dreptate: baia este formidabila! Imi place enorm ca s-a gandit sa puna locul de machiat (ca sa nu ii spun toaleta) in incaperea de baie. Iar ideea cu perdeaua, care acopera cada e si mai si: parca este un pat din acela german/austriac mascat. Splendid!
  Oricum casa imi place, deoarece cea mai mare parte a mobilierului este oriental,vechi, ceea ce mie imi place la maxim!
  Casa aceasta este una dintre preferatele mele. Va intra in lista cu preferinte pe care am initiato, de cand ma uit pe site-ul tau.
  Cu bine,
  Doina

 11. Cyanilla spune:

  Dzeule mare, cum poate sa arate casa asta, nici nu trebuia sa mentionezi ca locuieste un decorator de interioare aici, acest fapt transpare din fiecare obiect. Iar baia este un spectacol in sine, nu am mai vazut asa ceva, si pot spune ca am vazut cateva amenajari interioare. Oricum, mare curaj are sa locuiasca singura intr-o locatie asa izolata. Toate respectele mele.

 12. […] Adela Parvu Când ajungi într-o etapă dificilă a vieții contează enorm ce faci cu toată energia […]

 13. karly spune:

  nu pot sa cred ce am vazut………………

 14. Maria spune:

  Pot spera la o astfel de casa….Acum stiu ca se poate. Am inceput zilele astea renovarea bucatariei, a holului si a sufrageriei…voi termina undeva prin martie avand in vedere lipsa de timp si faptul ca lucram 3 oameni…eu fiind cea care spune ce si cum, dar nu ma dau in laturi nici de la munca. Ornamentele interioare le fac eu, tablourile, ceasurile de perete, ramele foto.. Am gasit o sursa de inspiratie fantastica pe blogul tau. Caramida pe un perete arata senzational, iar accesorizata corespunzator, e dementiala. Iubesc mobila antica, dar nu am buget…Poate la pensie, voi reusi…sau in 2032 cand se termina si imprumutul la banca. :))) Si da, e important cum iti canalizezi energia atunci cand treci prin momente grele. Asa sunt eu… cand simt ca vreau sa urlu si sa nu ma auda nimeni…pictez. Si asa m-am redescoperit pe mine…Casa asta e exact „Eu”.

 15. Elena spune:

  Aceasta DOAMNA este un tezaur! Sa poti crea asa o casa perfecta inseamna sa fii plin de frumos si de bogatie interioara! Si frumosul ce l-a creat ii va reumple sufletul cu frumos si cu bucurie de a trai…frumos! Si unde mai pui ca este o Doamna frumoasa! Altcineva a pierdut in aceasta poveste adevarata de viata….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *