adelaparvu.com despre casa Spania cu pereti maro, design interior Laura Masiques, Foto ElMueble (55)

In Case, Design Interior

Atmosferă de familie într-o locuință cu pereți maro

Când vine vorba despre nuanțele zugrăvelii opțiunile sunt așa de multe încât te pot speria. Ei bine, ce-ai zice de o nuanțe de maro? Probabil că te-ai întreba dacă nu ar fi prea mult. Acum depinde foarte mult și de cum arată locuința ta. Fără îndoială că o nuanță așa de intensă și închisă se potrivește într-o casă luminoasă, cu ferestre mari. Și da, se potrivește pentru cine iubește lemnul, culorile pământului și cine visează la o casă caldă. Am ales să-ți prezint o locuință a unei familii cu trei copii, una în care spațiile au fost regândite pentru confortul tuturor membrilor. Deși zugrăvelile sunt în diferite nuanțe de maro, ea nu pare întunecată și sumbră, ci are o atmosferă primitoare. Secretul? Nu doar combinația de finisaje, ci și înălțimea camerelor de trei metri, dar și lumina naturală din plin. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre casa Spania cu pereti maro, design interior Laura Masiques, Foto ElMueble (2)

În locuința de față, amenajată după ideile designeriței spaniole Laura Masiques, spațiile au fost regândite. Pentru că inițial casa avea livingul pe nord, designerița a ales ca spațiul zonei de zi să fie mutat către sud, acolo unde exista un dormitor matrimonial. Da, e mai indicat ca dormitoarele să fie spre nord pentru că acolo bate mai puțin soarele, dar nici nu e nevoie de el, căci aici oameni se retrag seara pentru odihnă. Livingul e bine să fie către sud deoarece lumina naturală este prezentă din plin pe parcursul zilei. Ca atare, designerița a prevăzut această schimbare, dar a făcut mai mult. Imediat după holul de la intrare a amplasat sufrageria cu o masă rotundă ce parcă are rolul unui sens giratoriu între camere. Dar fiind aproape ca un centrul al casei, sufrageria pare că strânge familia în jurul acestei mese frumoase din lemn de ulm.

adelaparvu.com despre casa Spania cu pereti maro, design interior Laura Masiques, Foto ElMueble (1)

Livingul este o încăpere mai mult lungă și îngustă cu multe ferestre, dar designerița nu s-a ferit să amplaseze zonele de ședere chiar în fața suprafețelor vitrate. Și nu a ales set de canapea si fotolii, ci a avut în vedere cât mai multe locuri alegând două canapele și un șezlog. Când ai o familie mare, fotoliile par să nu mai fie opțiunea cea mai bună. De asemenea, biblioteca a fost amplsată simetric pe peretele îngust și apare ca un tablou, fiind frumos încadrată cu profile decorative. Tapițeria deschisă a canapelelor vine să aducă un strop de luminozitate în mare de nuanțe maro, un contrast plăcut și totodată elegant. Și totul pus în evidență cu accente de culoare turcoaz la nivelul pernelor. Și n-ai să vezi perdele, ci doar draperii din in, care aduc o textură caldă.

adelaparvu.com despre casa Spania cu pereti maro, design interior Laura Masiques, Foto ElMueble (6)

Merită însă să observi cât de mult se schimbă nuanța de maro sub impactul luminii. Când soarele pătrunde din plin la interior totul capătă o tonuri calde de galben, totul devine mai luminos. De aceea e important ca la alegerea culorilor pentru casa ta să iei în coniderare influența luminii naturale asupra suprafețelor colorate și să fii pe fază mai ales când te orientezi după imagini de pe internet. Strălucirea pe care o conferă monitorul nu e la fel ca cea din realitate. Dar poți amplifica căldura într-un ambient dacă te folosești de corpuri de iluminat strategic amplasate, nu doar lustră sau aplică pe plafon amplasată central, ci și lămpi și lampadare așezate acolo unde ai nevoie (pentru citit, pentru atmosferă).

adelaparvu.com despre casa Spania cu pereti maro, design interior Laura Masiques, Foto ElMueble (18)

Dormitorul matrimonial de aici îți spuneam că a fost amplasat în fostul living. De aceea vei vedea șemineul care a rămas, dar care aduce acum o notă de romantism încăperii. Deasupra lui este amplasată o oglindă ce aduce cu imaginea unei ferestre în arcadă. Dar la fel, observă decorațiunile, ele aduc notele de culoare în cameră. La fel, albul și nuanțele deschise sunt prezente pentru a contrabalansa tonurile de maro și cele de lemn. Este un contrast subtil, dar elegant între umbre și lumină dacă vrei. Dacă ai îndepărta detalii turcoaz sau plantele și florile ai vedea că totul ar deveni mult mai monoton. Dar cu ajutorul textilelor și acestor accente ce imprimă prospețime totul se simte mai personalizat. O locuință caldă, elegantă, unde marol zugrăvelii însoțește reușit pardoselile, este frumos subliniat de profilele albe de la nivelul plafonului și devine fundalul perfect pentru mobilierul din lemn. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa Spania cu pereti maro, design interior Laura Masiques, Foto ElMueble (16)

adelaparvu.com despre casa Spania cu pereti maro, design interior Laura Masiques, Foto ElMueble (3)

adelaparvu.com despre casa Spania cu pereti maro, design interior Laura Masiques, Foto ElMueble (55)

adelaparvu.com despre casa Spania cu pereti maro, design interior Laura Masiques, Foto ElMueble (15)

adelaparvu.com despre casa Spania cu pereti maro, design interior Laura Masiques, Foto ElMueble (6)

adelaparvu.com despre casa Spania cu pereti maro, design interior Laura Masiques, Foto ElMueble (14)

adelaparvu.com despre casa Spania cu pereti maro, design interior Laura Masiques, Foto ElMueble (4)

adelaparvu.com despre casa Spania cu pereti maro, design interior Laura Masiques, Foto ElMueble (9)

adelaparvu.com despre casa Spania cu pereti maro, design interior Laura Masiques, Foto ElMueble (8)

adelaparvu.com despre casa Spania cu pereti maro, design interior Laura Masiques, Foto ElMueble (17)

adelaparvu.com despre casa Spania cu pereti maro, design interior Laura Masiques, Foto ElMueble (10)

adelaparvu.com despre casa Spania cu pereti maro, design interior Laura Masiques, Foto ElMueble (12)

adelaparvu.com despre casa Spania cu pereti maro, design interior Laura Masiques, Foto ElMueble (11)

adelaparvu.com despre casa Spania cu pereti maro, design interior Laura Masiques, Foto ElMueble (13)

Foto: ElMueble/ Interioreslasi

3 raspunsuri pentru Atmosferă de familie într-o locuință cu pereți maro

  1. Intotdeauna am avut impresia ca maroul este o culoare trista, dar in acest context, multumita ferestrelor mari prin care soarele inunda camera totul pare atat de cald si primitor. Ai putea jura ca e vara, chiar si in Ajunul Craciunului 🙂

  2. Radu spune:

    Pentru ca tot ma pregatesc sa zugravesc, ma gandesc foarte serios sa ma inspir din imaginile de mai sus, cu atat mai mult cu cat imi pare foarte odihnitoare, calda nuanta.

  3. estera spune:

    Prin anii 72-73 am avut peretii zugraviti -culoarea coniacului-toti zicea ca nu-s sanatoasa,dar a fost o splendoare,emana bucurie,caldura si eram unica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *