adelaparvu.com despre casa la tara in nuante calde, Spania, ElMueble Foto Lluis Sans (10)

In Case, Design Interior

Atmosferă primitoare la interiorul acestei case

Nuanțe calde, plăcute, care creionează armonios încăperile inundate de lumină naturală. Da, dar această casă nu a arătat întotdeauna așa. După ce proprietarii au găsit-o și au cumpărat-o, a durat câteva luni de zile pentru a-i schimba aspectul. Fiind o casă în mediul rural, avea ferestre mici, așa că primul pas pe care l-au făcut a fost să mărească suprafața geamurilor ferestrelor și să creeze un acces direct din bucătărie către grădina casei. Apoi, pentru că au vrut ca totul să fie unitar din punct de vedere al texturilor și culorilor au ales nuanțe calde de ocru în bucătărie și un alb cu tentă vintage pentru majoritatea suprafețelor pereților. Nu s-au complicat nici în privința mobilierului pe care l-au ales alb combinat cu lemn. Au decorat însă cu atenție la final, aducând prin prezența decorațiunile textile și a obiectelor decorative zone discrete de culoare, textură. O rețetă sigură de amenajare atunci când nu știi cum să procedezi, dar știi că ți-ai dori să ai un interior cald, primitor și luminos. Dar hai să-ți spun căteva tructuri aplicate aici pentru fiecare colț în parte. Sper să te inspire și pe tine!

Bucătăria este folosită ca și acces secundar în casă. De ce? Pentru că fiind o casă la țară, o mare parte din timp este petrecut afară, în curte. Așa că la nevoie trebuie să existe un acces facil către bucătărie. Ușa, dar și ferestrele de aici au fost mărite, însă fiecare spațiu a fost ulterior exploatat pentru poziționarea mobilierului.

Bucătăria este folosită ca și acces secundar în casă. De ce? Pentru că fiind o casă la țară, o mare parte din timp este petrecut afară, în curte. Așa că la nevoie trebuie să existe un acces facil către bucătărie. Ușa, dar și ferestrele de aici au fost mărite, însă fiecare spațiu a fost ulterior exploatat pentru poziționarea mobilierului (inclusiv sub fereastra si lângă ușă).

Partea de sus a bucătăriei a fost zugrăvită cu vopsea lavabilă într-o nuanță caldă ocru (care sugerează cumva culoarea muștarului). De ce doar în partea de sus? Pentru că la mijloc tot ce înseamnă mobilă și finisaje sunt în contract atât cu partea superioară, cât și cu pardoseala.

Partea de sus a bucătăriei a fost zugrăvită cu vopsea lavabilă într-o nuanță caldă ocru (care sugerează cumva culoarea muștarului). De ce doar în partea de sus? Pentru că la mijloc, tot ce înseamnă mobilă și finisaje, sunt în contrast atât cu partea superioară, cât și cu pardoseala, ceea ce dă impresia de lățime, de amploare pe orizontală a bucătăriei. Hota decorativă este frumos integrată în ansamblu, fiind vopsită în aceeași nuanță cu zona superioară. Pereții sunt placați cu panouri termorezistente mate pentru ca imaginea bucătăriei să nu fie prea fargmetată, având în vedere multitudinea de uși, sertare, prezența texturilor împletite și a fronturilor frezate. Pentru a accentua nota rustică dorită în bucătărie, scaunele sunt de la un mobilier de grădină, iar masa este una veche, a cărei blat a fost vopsit alb pentru a fi la fel cu blatul mobilierului.

Din bucătărie se accede mai departe înspre living, separarea făcându-se prin intermediul unei uși interioare culisante. Peretele liber, din zona de circulație către grădină este protejat în partea inferioară cu lambriu, al cărui desen este în concordanță cu cel al mobilierului bucătăriei. De remarcat faptul că pardoseala din lemn este aceeași și este se continuă frumos mai departe către living.

Din bucătărie se accede mai departe înspre living, separarea făcându-se prin intermediul unei uși interioare culisante. Peretele liber, din zona de circulație către grădină, este protejat în partea inferioară cu lambriu, al cărui desen este în concordanță cu cel al mobilierului bucătăriei. De remarcat faptul că pardoseala din lemn este aceeași și ea se continuă frumos mai departe către living.

Livingul este simplu, dar plăcut amenajat cu canapea și fotolii orientate pentru conversație. Televizorul este prezent, dar fiind la nivel inferior, sub linia spătarului canapelei, nu iese în evidență, ci lasă oglinda să reflecte din peisajul ce se vede pe fereastră, la fel lasă loc tabloului cu texturi și nuanțe naturale să personalizeze atmosfera.

Livingul este simplu, dar plăcut amenajat cu canapea și fotolii orientate pentru conversație. Televizorul este prezent, dar fiind la nivel inferior, sub linia spătarului canapelei, nu iese în evidență, ci lasă oglinda să preia culorile din peisajul ce se vede pe fereastră, la fel lasă loc tabloului cu texturi și nuanțe naturale să personalizeze atmosfera.

Ferestrele mari contează mult în modul cum este perceput spațiul. Camera de zi este lungă și îngustă, plus că are uși pe fiecare latură a lățimii camerei. Nu a fost ușor de mobilat, dar traseul de circulație este bine creionat în dreptul ferestrelor înalte. Mobilierul de depozitare înalt este inspirat așezat pe o singură latură, cea cu ușa bucătăriei, iar texturile lui sunt antichizate pentru a sublinia un stil rustic elegant, alături de canapele, fotolii tapițate cu țesături confotabile în nuanșe neutre de griuri calde.

Ferestrele mari contează mult în modul cum este perceput spațiul. Camera de zi este lungă și îngustă, plus că are uși pe fiecare latură a lățimii camerei. Nu a fost ușor de mobilat, dar traseul de circulație este bine creionat în dreptul ferestrelor înalte. Mobilierul de depozitare înalt este inspirat așezat pe o singură latură, cea cu ușa bucătăriei, iar texturile lui sunt antichizate pentru a sublinia un stil rustic elegant, alături de canapele, fotolii tapițate cu țesături confotabile în nuanșe neutre de griuri calde. Accentele de verde prezente pe perene decorative și prin plantele decorative continuă ideea de natură care se vede pe ferestre, din grădina casei. Fără draperii, doar perdele, iar în exterior obloane care asigură umbra pe timpul verii.

La etaj sunt dormioarele, iar accesul se face pe scara interioară a holului dinspre intrarea principală. Toată pardosela este la fel în casă, din lemn într-o nuanță aurie, iar tâmplăria interioară albă. Astfel accentele date de mic mobilier din lemn se văd imediat pe suprafețele deschise.

La etaj sunt dormitoarele, cu excepția celui matrimonial, iar accesul se face pe scara interioară a holului dinspre intrarea principală. Toată pardosela este la fel în casă, din lemn într-o nuanță aurie, iar tâmplăria interioară albă la fel ca și suprafețele pereților. Astfel accentele date de mic mobilier din lemn se văd imediat pe suprafețele deschise.

Dormitorul matrimonial este simplu, dar relaxant prin prezența din plin a textuilor din lemn. Aici pardoseala pare să se continue pe suprafața peretelui ce marchează locul tăbliei patului. Dulapuri generoase sunt poziționate chiar la intrarea în cameră vizavi de ferestre ample ce inundă camera cu lumină naturală.

Dormitorul matrimonial este simplu, dar relaxant prin prezența din plin a textuilor din lemn. Aici pardoseala pare să se continue pe suprafața peretelui ce marchează locul tăbliei patului. Dulapuri generoase sunt poziționate chiar la intrarea în cameră vizavi de ferestre ample ce inundă camera cu lumină naturală.

Cu ce se potrivește textura din lemn auriu dacă nu cu verde? O combinație excelentă atunci când vrei să aduci senzața de natură în dormitor. Confortul este subliniat prin patul tapițat și prin lenjeria de pat asortată. Perne multe, dar și perdele bogate, simple albe, care mai sting din prezența dominantă a lemnului.

Cu ce se potrivește textura din lemn dacă nu cu verde? O combinație excelentă atunci când vrei să aduci senzația de natură în dormitor. Confortul este subliniat prin patul tapițat și prin lenjeria de pat asortată. Perne multe, dar și perdele bogate, simple albe, care mai sting din prezența dominantă a lemnului. O casă plăcută, relaxantă, soluții simple la capitolul finisaje, tâmplării, dar atmosfera obținută prin decorațiuni textile. Armonios!

adelaparvu.com despre casa la tara in nuante calde, Spania, ElMueble Foto Lluis Sans (4)

Foto: Lluis Sans

Un raspuns pentru Atmosferă primitoare la interiorul acestei case

  1. FELICIA-CORNELIA spune:

    FACI LUCRURI MIUNATE, AM SI EU CASUTA PARINTEASCA CARE AS VREA SA O REAMENAJEZ SA MA DUC SA LOCUIESC ACOLO. E CEL MAI MARE VIS AL MEU.TE ROG SA MA AJUTI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *