adelaparvu.com despre casa decorata in stil cottage, colecția Ambleside de la Laura Ashley, Foto Laura Ashley (12)

In Case, Design Interior

Da! Colorat și cald acest interior cu accente rustice

Dacă îți place stilul cottage, să-i spunem stilul rural britanic, atunci cu siguranță te vei regăsi în decorurile de mai jos. Și dacă nu ai afinitate către acest stil de amenajare, tot vei putea să afli despre câteva trucuri de decorare. Mie îmi place tocmai pentru că este colorat și, în ciuda faptului că există o singură culoare caldă, respectiv roșul, combinația cu nuanțele reci de violet și verde te duce cu gândul la toamnă, la natură. Alăturări îndrăznețe nu doar în privința culorilor, ci și a imprimeurilor. Este exact genul acela de interior la care visează multă lume – să fie elegant, dar nu prețențios sau ostentiv, să fie cald și plăcut pentru familie, dar nu banal, să fie colorat, dar frumos asortat, să fie nou, dar cu șarm de vechi, să fie cu imprimeuri florale, dar nu foarte feminin. Dar hai să-ți dezvălui câteva din trucurile de decorare folosite aici.

Întotdeauna când privești niște imagini cu interioare plăcute uită-te cu atenție la suprafețele mari. Începe cu pardoselile, apoi pereții și plafoanele. Și acum urmărește cum fiecare nivel este marcat, pardoseala cu plintă, apoi pereții ce înglobează tâmplăria ferestrelor și ușilor – acestea frumos reliefate, plafoanele fie simple, fie subliniate de cornișe. De unde căldura ambientului? În primul rând de la pardoselile calde, finisaje din lemn, care imprimă senzația de natural, de familiar. Te duc cu gândul la țară, la manufacutră, la vacanță. Tâmplăria este albă și albul contează enorm, mai ales într-o locuință unde spațiile nu sunt mari, dar și unde se dorește decorare cu tapet sau folosirea unor nuanțe îndrăznețe. Albul vine să tempereze culorile aprinse, să le echilibreze și totodată să le scoată în evidență.

Cum sunt suprafețele pereților? Când sunt îmbrăcate cu tapet acesta are motive decorative pe fundal alb, iar imprimeurile sunt compuse din elemente mărunte. Dar dacă pereți sunt deja decorați, observă că la nivelul pardoselii nuanțele de alb liniștesc totul, mochetele și covoarele au mai mult textură decât culoare. Aici poți vedea exemplificat acest lucru în dormitor, unde draperiile au același imprimeu cu tapetul, dar albul încadrează decorul floral atât la nivelul pardoselii, cât și la nivelul plafonului. Pe fundalul unui astfel de tapet mobila poate fi în contrast pentru un ambient echilibrat (feminin-masculin), cum e aici un maro închis plăcut și un fotoliu ca accent cromatic cu tapițerie roșie, dar poate fi și alb dacă se dorește ceva mai romantic și evident mai feminin. Între suprafețele mari intervin decorațiunile, iar cele textile sunt cele mai prezente pentru că de regulă ocupă o suprafață mai mare – perne, cuverturi, draperii, lenjerii de pat. Aici florile tapetului sunt foarte reușit combinate cu imprimeuri în carouri și unii pentru pat. Legătura dintre toate culorile și țesăturile camerei este realizată cu ajutorul câtorva perne.

Când pereții sunt zugrăviți în nuanțe uni, cum e verdele relaxant din living și zona de bibliotecă, poți folosi țesături imprimate pentru covoare și draperii, iar pe pereți poți pune obiecte cu forme mai deosebite, cum ar fi oglinzi cu rame mai bogat ornamentate. Și dacă ai șemineu, într-un ambient cu pereții uni detaliile acestuia (mici sculpturi) vor ieși mai frumos în evidență. Dar nu uita că mobila, care ocupă un loc important în cameră, cum ar fi canapele, biblioteci, să aibă nuanțe neutre, cu cât mai deschise cu atât mai bine. Acestea amplifică senzația de luminozitate, nu devin apăsătoare. Și da, contează mult textura și prezența materialelor cu aspect confortabil – stofe pentru tapițeria canapelelor, țesături mate pentru draperii, covoare moi. Când culorile tari domnină pe pereții unei camere trebuie să ai grijă la toate piesele mari, să fie cât mai temperate ca și nuanțe, să fie prezent albul din plin pentru a le echilibra. Te las să te bucuri de imagini și să te închipui ca într-o mică vacanță, undeva la țară în Anglia. Sper să te inspire și pe tine!

Dacă vrei să cumperi online toate obiectele pe care le vezi în imagini o poți face, dar numai dacă locuiești în Anglia, Italia, Olanda, Germania, Franța, Elveția, Luxembourg, Belgia, Austria. Uite aici toate colecția Ambleside la la Laura Ashley

adelaparvu.com despre casa decorata in stil cottage, colecția Ambleside de la Laura Ashley, Foto Laura Ashley (2)

adelaparvu.com despre casa decorata in stil cottage, colecția Ambleside de la Laura Ashley, Foto Laura Ashley (3)

adelaparvu.com despre casa decorata in stil cottage, colecția Ambleside de la Laura Ashley, Foto Laura Ashley (5)

adelaparvu.com despre casa decorata in stil cottage, colecția Ambleside de la Laura Ashley, Foto Laura Ashley (8)

adelaparvu.com despre casa decorata in stil cottage, colecția Ambleside de la Laura Ashley, Foto Laura Ashley (7)

adelaparvu.com despre casa decorata in stil cottage, colecția Ambleside de la Laura Ashley, Foto Laura Ashley (6)

adelaparvu.com despre casa decorata in stil cottage, colecția Ambleside de la Laura Ashley, Foto Laura Ashley (16)

adelaparvu.com despre casa decorata in stil cottage, colecția Ambleside de la Laura Ashley, Foto Laura Ashley (4)

adelaparvu.com despre casa decorata in stil cottage, colecția Ambleside de la Laura Ashley, Foto Laura Ashley (14)

adelaparvu.com despre casa decorata in stil cottage, colecția Ambleside de la Laura Ashley, Foto Laura Ashley (9)

adelaparvu.com despre casa decorata in stil cottage, colecția Ambleside de la Laura Ashley, Foto Laura Ashley (13)

adelaparvu.com despre casa decorata in stil cottage, colecția Ambleside de la Laura Ashley, Foto Laura Ashley (10)

adelaparvu.com despre casa decorata in stil cottage, colecția Ambleside de la Laura Ashley, Foto Laura Ashley (11)

adelaparvu.com despre casa decorata in stil cottage, colecția Ambleside de la Laura Ashley, Foto Laura Ashley (15)Foto: Laura Ashley – Ambleside Collection

11 raspunsuri pentru Da! Colorat și cald acest interior cu accente rustice

 1. LAZIA ION spune:

  Care sa fie, AM RAMAS FARA DE CUVINTE! Este superb totul

 2. Miki Alexandru spune:

  Daca florile din vaze( vase) n-ar fi cele de primavara (parca ar fi si lalele) culorile casei si focul din camine te duc cu gandul la Craciun.
  Foarte vesel si frumos.

 3. Maria spune:

  O amenajare de nota 100. Superb.

 4. Geta spune:

  Absolut delicios!

 5. Radu spune:

  Pe mine ma duce cu gandul la casa bunicilor, calda si primitoare.

 6. Iulia spune:

  este minunata casuta asta…asa ceva, in jungla de asfalt, ar fi o oaza de fericire….

 7. mirela spune:

  Ce frumos, si eu am introdus culoarea rosu in apartamentul proaspat cumparat si renovat. Adela , apartamentul acesta pe care ni l.ai facut cunoscut e a lui Mos Craciun, 😉 ? E cald si miroase a sarbatoare. Multumim ca ne dai inspiratia de care mai avem nevoie dar si momente de visare. La cat mai multe postari frumoase si colorate!!!

 8. Luminita spune:

  SUPER!!!ESTE TOT CE-MI DORESC.DAR NU STIU DACA POT ASORTA ACESTE DRAPERII CU CANAPELELE CARE AU O STOFA CU MOTIVE ABSTRACTE,

 9. Adina spune:

  Exact pe gustul meu.Parca ma si vad stand pe canapea la gura sobei. Sau in bucataria de vis.

 10. Andreea spune:

  M-am gandit mult si am ajuns la o singura concluzie..Singurul lucru ce nu mi-ar trebui de aici ar fi ziarul de pe masa. De asta as putea sa ma lipsesc fara probleme….Restul e minunat

 11. Ema spune:

  Doamne, da ce urâte sunt!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *