Când ai încredere în viziunea unui designer talentat și cea mai banală locuință poate deveni un loc surprinzător, iar când interiorul este unul colorat și personalizat cu lucrări de artă contemporană, imaginea finală este una de-a dreptul spectaculoasă. Am ales să-ți prezint azi un apartament de bloc de circa 73 de metri pătrați, unde combinațiile de stiluri, culori și lucrări de artă îți provoacă imaginația și te fac să reconsideri liniile cuminți în favoarea formelor voluptoase. Locuința aflată în Moscova aparține unei familii cu doi copii, care locuiește la casă în suburbie, dar care avea nevoie și de o locuință în oraș, folosită în timpul săptămânii. Designerul Daria Vasilkova a conceput amenajarea într-un mod nonconformist, dar a ținut cont de nevoia de depozitare a familiei și de preferințele clienților. Proprietarul își dorea ceva neutru, iar soția lui visa la ceva original și colorat. Designerul a avut în vedere o abordare clasică la nivel de finisaje, dar mobila, corpurile de iluminat și decorațiunile le-a ales și combinat într-un mod curajos. Hai să vezi planul locuinței și crâmpeie din acest apartament artistic.
Câteva modificări au fost făcute în privința compartimentării, respectiv baia a fost mărită către hol, ceea ce a dus la închiderea ușii bucătăriei din hol și configurarea unui acces în bucătărie din camera de zi. De asemenea, a doua baie a fost desființată pentru configurarea unui dressing pentru dormitorul fetelor. Holul a fost bine explotat pentru depozitare, iar livingul a fost împărțit între camera de zi și dormitorul părinților.
Separarea livingului față de holul de intrare s-a făcut cu o ușă dublă cu sticlă, care lasă lumina naturală să pătrundă către hol. Dar ambientul colorat care se vede odată ce intri în casă îți dă o stare de bine. Un contrast de verde turcoaz și pete de roșu de la nivelul covorului conferă vivacitate ambientului, iar candelabrele sunt neașteptate aici la fel ca și piesele de mobilier decorate și lucrările de artă. Scaunele sunt de la Tonin Casa, candelabrele de la Illuminazione D’arte, iar covorul de la Dovlet House.
Pereții sunt tratați în nuanțe deschise, iar decorarea cu baghete decorative te duce cu gândul la un stil clasic. Canapeaua din piele dorită de către proprietar este bine integrată aici și coordonată cu nuanța draperiei, dar pernele decorative și modul de decorare al pereților sunt cele care îți captează privirea. Canapeaua este de la Baxter, iar măsuțele de la Zara Home.
Locul de luat masa este strategic amplasat lângă fereastră, iar mobila aleasă este una cu alură clasică, o combinație de alb și verde turcoaz care captează privirea. Obiectele decorative și florile contează mult în imaginea finală, fără ele ambientul ar fi fost mult mai puțin atrăgător. Obiecte decorative din ceramică de la Seletti.
În fața canapelei o comodă clasică, dar actual personalizată este suportul perfect pentru lucrări de artă contemporană, care personalizează prin mesaj, formă și culoare. Designerul a ales și aceste lucrări de la o galerie de artă. Comoda este de la Tonin Casa, iar sculptura de la Pols Potten.
Spațiul camerei de zi nu este generos, de aceea în locul unei mese de living au fost alese două piese cu alură sculpturală. Însă înălțimea de circa 2,90 metri ajută ca spațiul să nu se simtă încărcat de toate profilele decorative de la nivelul pereților și plafonului. Pe mijlocul camerei este creat un culoar de circulație către locul de luat masa și bucătărie.
Din zona locului de luat masa se vede bucătăria, tratată la fel de artistic. Pentru a anihila caracterul ei tehnic, designerul a prevăzut ca pe peretele ce se vede direct din zona de zi să fie amplasat un tablou. În rest, amenajarea este cu aer clasic, mobila fiind o combinație de alb și negru. Zona de blat este tratată închis pentru ca electrocasnicele să fie mai bine camuflate.
Spațiul bucătăriei este mic, dar designerul a prevăzut aici o masă consolă care poate fi folosită la nevoie ca loc pentru mic dejun. Combina frigorifică este încorporată într-un corp aflat în imediata apropiere a sufrageriei (stânga) pentru a putea fi accesată mai rapid.
Dormitorul matrimonial este o cameră ocupată în mare parte de mobilă, ca atare singura soluție pentru dulapuri a fost ca acestea să fie configurate de o parte și de alta a patului. Fețele cu oglinzi reflectă lumina naturală și dau impresia de spațiu mai mare, dar ambientul este bogat ornamentat cu detalii, însă mai cuminte la nivelul decorațiunilor textile ce îmbracă patul. Modelul de pat ales este de la Ekodivani, candelabrul de la Illuminazione Darte.
O comodă cu aer exotic este prezentă în fața patului din dormitorul matrimonial, comodă care completează nevoia de depozitare, dar este și prilej de decorare cu lucrări de artă și obiecte decorative. În fiecare parte a camerei designerul a gândit contraste de culori și texturi, care pun în evidență piesele alese.
Combinația de culori la nivelul pieselor mici este de roșu, albastru, verde, ca atare dormitorul devine un spațiu în care contrastele cromatice invită la explorare. Și formele obiectelor sunt în contrast. Într-un ambient tratat clasic, colțul din dormitor este ambientat cu piese de design moderne, cu alură zveltă, care par grafice și nu ocupă mult spațiu.
Camera fetelor este surprinzătoare prin culorile și ornamentele folosite. Dressingul, spre exemplu, este închis cu uși elaborat executate și vopsite într-o nuanță îndrăzneață de roz. Dar, fără fotoliul turcoaz, acest roz nu ar fi ieșit atât de mult în evidență. Designerul a mizat pe alăturări de impact din punct de vedere cromatic, dar și ca stil pentru a creiona un ambient eclectic.
Un tablou contemporan cu o temă spontană, dă aceea notă de creativitate așteptată într-o cameră de tineret, iar veioza în formă de maimuță (de la Seletti) conferă un aer jucăuș, chiar ironic ambientului. Însă din acest loc, care se vede la intrarea în cameră, contrastul de verde și roșu este cel care dinamizează ambianța.
Chiar dacă este o cameră de surori, designerul a prevăzut un pat matrimonial pentru amândouă. Astfel, prin tăblia patului s-a dat o notă mai dramatică încăperii, dar s-a adus și un plus de culoare și textură. Lampadarul este de la Cangi e Tucci, iar scaunul de birou de la Umbra.
În fața ferestrei este amenajat locul cu o masă de tip birou care poate fi folosită atât pentru studiu, cât și pentru toaletă. Încadrarea cu obloane a ferestrei are aici un rol decorativ, dă senzația că spațiul este mai lat, dar prin textura obloanelor s-a creionat un volum ce mai estompează tâmplăria închisă la culoare. O locuință total atipică care ori place ori nu. Este clar că gusturile nu se discută, dar designerul a reușit să facă aici spectacol. O locuință unde finisajele pe suprafețe mari sunt deschise, unde detaliile ornamentale te duc cu gîndul la clasic, dar unde piesele mici de mobilier și lucrările de artă contemporană transformă totul într-un carusel de emoții. Sper să te inspire și pe tine!
Foto: Sergey Krasyuk
14
Un aranjament de exceptie!
Multumesc !
de ce nu avem poze si cu baia?
Pentru că nu s-a dorit acest lucru 🙂
Buna, unde as putea gasi/executa usi ca ale dressingului din camera fetelor?
Multumesc, Mihaela
Bună Mihaela! Ai putea încerca la Terramobili din Botoșani terraconstruct@yahoo.com, telefon 0231.544.229
buna ziua ,unde as putea gasi masa cu scaunele ?!multumesc frumos ,va urmaresc cu mare placere sunteti cea mai buna ,mult succes in continuare .