adelaparvu.com despre casa mica cu interioare rustice, casa Spania Costa Brava, foto Micasa 20

In Case, Design Interior

Adorabilă casa asta mică cu încăperi intime și luminoase

Tare mi-a plăcut atmosfera acestei case cu aer rustic, dar dotată cu tot ce-i trebuie pentru confortul actual. Și este excelent împărțită, deși dimensiunile încăperilor sunt modeste. De altfel îți vei da seama din imagini că spațiul este la maximum exploatat numai după cum este așezată mobila, dar tocmai de aceea vei găsi idei interesante aici pe care le-ai putea aplica și la tine acasă. Desfășurată pe două niveluri, casa are la parter zona de zi cu living, sufragerie și bucătărie, iar la etaj dormitoarele și baia. Este situată în Costa Brava din Spania și este folosită ca și casă de vacanță. Dar sincer mie mi se pare că ar putea foarte bine locuită permanent căci are tot ce-i trebuie.

adelaparvu.com despre casa mica cu interioare rustice, casa Spania Costa Brava, foto Micasa (7)

Livingul mi-a tras atenția prin organizarea pieselor de mobilier și a prezenței șemineului. Pentru a economisi spațiu o așezare simetrică ajută. Astfel, pe peretele cu șemineul, de o parte și de alta a acestuia sunt configurate rafturi fixe din gips-carton. Asta scutește pe oricine de a comanda polițe pe măsură sau de a căuta ceva care să se potrivească. Apoi, canapelele sunt două la număr, fiecare de câte două locuri, deci mai mici, dar așezate față-n față. O altă soluție prea puțin aplicată la noi, unde mai ales în locuințele modeste de la bloc există tentația achiziționării unei canapele colțar. Dar uite, cu două mai mici ai suficiente locuri de ședere și arată și bine.

adelaparvu.com despre casa mica cu interioare rustice, casa Spania Costa Brava, foto Micasa (2)

În privința finisajelor și decorațiunilor totul este simplu, dar atât de plăcut combinat. Pardoseala este aceeași în zona de zi, respectiv plăci ceramice care imită textura lemnului. De aceea în living s-a optat pentru un covor împletit care aproape se confundă cu nuanța pardoselii. Și acesta este un truc ca să dai impresia că încăperea este mai mare. Pereții albi la fel ca și husele canapelelor vin să confere luminozitate, iar mici decorațiuni textile de la perne la perdele adăugă accente delicate de culoare. Livingul este parțial deschis către bucătărie, care găzduiește și locul de luat masa. Mobila bucătăriei este modernă, albă în ton cu amenajarea, dar blaturile sunt în nuanța lemnului, la fel ca și masa și scaunele. Și pentru a alunga senzația de claustrofobie între masa și holul de la intrare se află un ansamblu de mobilier cu rafturi. Deci și loc de depozitare, dar și impresia de spațiu aerisit.

adelaparvu.com despre casa mica cu interioare rustice, casa Spania Costa Brava, foto Micasa (1)

La etaj dormitoarele sunt amenajate cu tot ce trebuie și pentru că sunt mici accentul s-a pus pe alegerea unor decorațiuni textile care să fie în tonul amenajării. Da, când patul îți ocupă o suprafață mare din cameră merită să ai niște așternuturi frumoase și asortate și, de regulă, e suficient ca modelele lor să fie unele simple și cu desene mărunte sau subțiri, care să nu dea impresia de încărcat. Perdele în nuanța untului, cât să se asorteze noptierelor cu finisaj antichizat, iar mici accente de culoare prezente prin obiecte mici (lampă, tablou). Și pentru baie o oglindă cu ramă vintage aduce o notă de romantism și schimbă atmosfera. N-au fost folosite obiecte scumpe, dar organizarea camerelor, poziționarea mobilierului, alegerea unor textile de interior din țesături plăcute (bumbac, in), mici decorațiuni colorate creionează o ambianță intimă, de familie. Tare mult mi-a plăcut. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa mica cu interioare rustice, casa Spania Costa Brava, foto Micasa (8)

adelaparvu.com despre casa mica cu interioare rustice, casa Spania Costa Brava, foto Micasa (4)

adelaparvu.com despre casa mica cu interioare rustice, casa Spania Costa Brava, foto Micasa (9)

adelaparvu.com despre casa mica cu interioare rustice, casa Spania Costa Brava, foto Micasa (5)

adelaparvu.com despre casa mica cu interioare rustice, casa Spania Costa Brava, foto Micasa (3)

adelaparvu.com despre casa mica cu interioare rustice, casa Spania Costa Brava, foto Micasa (10)

adelaparvu.com despre casa mica cu interioare rustice, casa Spania Costa Brava, foto Micasa (11)

adelaparvu.com despre casa mica cu interioare rustice, casa Spania Costa Brava, foto Micasa (6)
Sursa foto: Interior Design

2 raspunsuri pentru Adorabilă casa asta mică cu încăperi intime și luminoase

  1. alina spune:

    Sunt foarte agreabile spatiile moderate, intime, familiale, in special la casa. A construi/detine atat cat e nevoie, e o idee inteleapta si chiar estetica.

    Au decorat frumos casuta, in special in zona de zi. Imi place atmosfera degajata de bucatarie si de prezenta masutei cu scaune. Imi plac accentele de culori calde, vioaie, dar si prezenta si culoarea lemnului.

  2. Mrs. Mona spune:

    Asta ma duce cu gandul la tinerete. Cand esti tanar te adaptezi la orice spatiu si il modelezi incet incet dupa sufletul tau. Cu cat inaintezi in varsta incepi sa acumulezi, spatiul devine sufocant , este ca o scleroza a spatiului ce ni se intampla in timp. ;-(

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *