Locuința aceasta caldă și aerisită arăta cu totul diferit, în tonuri mai închise și roșiatice, cu grinzi accentuate și pardoseli din cireș. Proprietarii și-au dorit o atmosferă luminoasă și caldă, dar nu știau cum să abordez problema. Dacă în urmă cu zece ani, când au cumpărat apartamentul acesta pentru vacanțele la munte, l-au amenajat rustic, cu piatră în jurul șemineului și culori închise de lemn, după un deceniu au simțit nevoia de schimbare. Și au apelat la designerul Carolina Juanes pentru a beneficia nu doar de o transformare plăcută, ci și de a economisi ceva bani prin reutilizarea câtorva dintre piesele de mobiler. Dar hai să-ți spun mai multe.
Designerul a evaluat spațiul și și-a dat seama că plafoanele nu erau prea înalte, dar numărul și dispoziția ferestrelor ar putea contribui la luminozitatea locuinței. Așa că a propus schimbarea nuanței de vopsea, respectiv alb peste tot la nivelul plafoanelor și pereților, astfel încât fragmetările vizuale date de tâmplărie să nu se mai citească. A înlocuit piatra rustică ce acoperea șemineul cu suprafețe simple, netede, iar pentru pardoseli a indicat o nouă textură și nuanță – stejar auriu. Pratic, tot ce era rustic a fost îndepărtat sau camuflat pentru a crea spații imaculate, luminoase și calde.
Pentru că livingul este deschis către bucătărie și locul de luat masa, designerul a modificat modelul și poziția canapelei. Un model de tip colțar orientat către șemineu și bucătărie a permis ca spațiul să se simtă mai amplu, lăsând la vedere o suprafață mai mare la nivelul pardoselii. A fost păstrat dulapul, masa de cafea din living, dar și fotoliile împletite care înlocuiesc modele tapițate și masive. Ele asigură locuri în plus de ședere și prin forma lor aduc un plus de textură. Fiind însă împletite și cu alură schițată nu încarcă spațiul. Designerul a folosit în cameră alte mici obiecte împletite, precum coșurile, pentru a imprima senzația de natural și familiar.
Bucătăria a fost păstrată, dar au fost schimbate ușile dulapurilor din unele albe cu altele gri, pentru o nuanță mai contemporană și de asemenea vechiul blat termorezistent a fost înlocuit cu unul de granit. Un raft suspendat deasupra balatului de lucru face legătura între spațiul de gătit și locul de luat masa. Aici mobilierul este are un aer între actual și rustic, suportul din metal și blatul din lemn pentru masă și bancă, iar scaunele actuale albe. Corpuri de iluminat cu aspect industrial îi conferă locului de luat masa o imagine tipic caselor nordice.
În zona de noapte au intervenit schimbări, dar la nivel de decorațiuni. Spre exemplu, în camera copiilor culorile de pe pereți au fost acoperite cu alb imaculat și un tapet minimalist, dar mobila din lemn păstrată, însă schimbate lenjeriile de pat cu unele simple, din in și bumbac. În dormitorul matrimonial vechiul dulap a fost remodelat, căci pe ușile pline, într-o singură culoare au fost aplicate țesături textile, care conferă un alt aer dormitorului, mult mai primitor. De remarcat storurile romane albe, care sunt prezente peste tot în locuință și care contează mult în luminozitatea încăperilor, căci nu obturează, ci doar filtrează lumina.
Și baia a suferit modificări, plăcile ceramice au fost schimbate la nivelul pardoselii, iar între lavoar și zona de duș a fost creat un parapet ce delimitează zonele. Corpurile de iluminat noi ca și lavoarul schimbă imaginea camerei de baie, chiar dacă vechiul mobilier a fost păstrat. De remarcat faptul că în noul ambient orice pată de culoare devine foarte prezentă. Astfel, boluri mici de ceramică de pe masa sufrageriei, florile în glastre, pernele decorative – toate par să imprime o senzație de spațiu colorat, dar ele sunt doar accente excelent evidențiate prin contrastul de alb și auriu al finisajelor și pieselor de mobilier mai mari. O locuință caldă, plăcută și deosebit de relaxantă de care se bucură familia cu cei doi copii care o deține, loc unde se adună cu rudele și prietenii pentru weekenduri la munte. Sper să te inspire și pe tine!
Într-adevăr este un loc de poveste. O carte bună sau compania unor prieteni apropiați este tot ce mai are nevoie această casă.
Frumos!
Este o casa foarte frumoasa si foarte caldă.
Eu as include scaunele acelea intr-o capsula a timpului… Ma uit de cateva ore la ele si-mi imaginez ca, pe o insula pustie, as invata sa le impletesc. Reintoarsa in civilizatie, un scaun sub fereastra, o blana la picioare si atat — o camera alba, terapie antistres. Bravo, Adela!
O atmosferă primitoare, mă surprinde plăcut rozul și … da, am reținut câteva idei! Multumesc Adela!
De unde ati cumparat jaluzelele/perdelele, nu stiu exact ce denumire au.
Bună Alina! Se numesc storuri romane. Găsești de-a gata la Lerpy Merlin, dar, de regulă, storurile romane se fac pe comandă la firmele are fac perdele și draperii pe comandă, pentru că ferestrele, acum, nu mai sunt cu dimensiuni standard.