adelaparvu.com despre apartament 104 mp, 4 camere, Moscova, designer Maria Solovieva-Sosnowik, Foto Anna Kiseleva (22)

In apartamente, Design Interior

Tapetul folosit din plin în acest apartament de patru camere

Ei bine, în ziua de azi fiecare alege ceea ce consideră că i se potrivește pentru decorul casei, iar azi am ales să-ți prezint un apartament, unde, au fost folosite diferitele modele de tapet, de la holul la intrare la bucătărie. Ai să vezi cum se pot combina tapetele și ce efecte pot avea asupra imaginii locuinței. Desigur, și în cazul de față proprietara a apelat la un designer de interior. Apartamentul de patru camere măsoară 104 mp cu tot cu balcoane, iar organizarea sa a trebuit ușor modificată pentru a îndeplini dorințele proprietarei, care locuiește aici împreună cu cei doi copii ai săi, fiica de 12 ani și băiețelul de 9. Dar ce și-a dorit mama celor doi copii școlari? În primul rând, o comunicare între bucătărie și living și mărirea suprafeței bucătăriei, apoi neapărat cadă pe picioare în baie, camere separate pentru cei doi copii ai săi și cât mai multe zone de depozitare. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre apartament 104 mp, 4 camere, Moscova, designer Maria Solovieva-Sosnowik, Foto Anna Kiseleva (27)

Locuința aparține unei mame singure cu doi copii, dar activă și cu o carieră profesională de succes. Ea și-a dorit ca amenajarea interioară să fie una colorată, unde copiii ei să se simtă bine, să aibă parte de tot confortul, iar ea să se poată relaxa odată ce ajunge acasă. Designerul Maria Solovieva-Sosnowik (Biroul 17-117) a venit cu soluții pentru reorganizarea locuinței, dar și a modului de mobilare și decorare. Astfel, cea mai importantă modificare a fost făcută în zona de zi, unde bucătăria a fost legată de living prin intermediul unei uși interioare duble (120 cm lățime). Inițial, bucătăria avea deschidere dinspre hol, dar spațiul holului a fost exploatat pentru depozitare. În plus, s-a creat un loc separat pentru mașina de spălat. Apoi, pentru că s-a dorit o cadă pe picioare din fontă, care este foarte grea, a trebuit refăcută pardoseala (s-a ranforsat planșeul dintre etaje), respectiv s-a creat un podium pentru ea, cu acordul dezvoltatorului imobiliar, căci apartamentul se află la etajul 16 într-un bloc nou construit în Moscova. În urma modificărilor locuința a ajuns să fie organizată cum și-a dorit proprietara, urmând apoi să fie mobilată și decorată.

adelaparvu.com despre apartament 104 mp, 4 camere, Moscova, designer Maria Solovieva-Sosnowik, Foto Anna Kiseleva (18)

Tapetul se regăsește în toate încăperile, cu excepția băilor. Încă din holul de la intrare, peretele cel mai expus a fi atins cu mâinile (adică din direcția de deschiere a ușii) este îmbrăcat cu un tapet cu motive grafice în alb și negru. Cu cât aceste motive sunt mai mărunte, mai detailalte, cu atât urmele lăsate de amprentele celor mici se văd mai greu. Practic, se creează o patină în timp, dar care nu se citește evident tocmai datorită modelului tapetului. Albul și negru se regăsesc și la nivelul pardoselii, ceea ce ordonează spațiul. În acest context, alți pereți pot fi colorați. Ca atare, designerul a ales ca ușa de la intrare să fie un accent de culoare turcoaz, iar față în față cu ușa de la intrare, unde e accesul către dormitorul mamei, peretele să aibă tot o nuanță de turcoaz, dar cu vopsea lavabilă la nivelul peretelui.

adelaparvu.com despre apartament 104 mp, 4 camere, Moscova, designer Maria Solovieva-Sosnowik, Foto Anna Kiseleva (35)Mobila de pe hol este una neutră, din MDF într-o nuanță de gri deschis, nuanță folosită și pentru zugrăveala peretelui din spatele ei, tocmai pentru a diminua prezența ei.

adelaparvu.com despre apartament 104 mp, 4 camere, Moscova, designer Maria Solovieva-Sosnowik, Foto Anna Kiseleva (4)În al doilea hol nuanțele sunt mai potolite, dar nu lipsesc accentele de culoare, cum e dulapul turzoaz. De aici se accede înspre living și bucătărie, dar și înspre camerele celor doi copii.

adelaparvu.com despre apartament 104 mp, 4 camere, Moscova, designer Maria Solovieva-Sosnowik, Foto Anna Kiseleva (8)

Bucătăria surprinde prin faptul că are trei dintre cei patru pereți îmbrăcați în tapet, iar în zona blatului de lucru acesta este protejat cu foi de sticlă securizată transparentă. Tapetul leagă de fapt cele mai fragmentate zone (acolo unde e mobila, unde e fereastra și ușa), dar designerul a prevăzut ca în dreptul mesei peretele să fie cu vopsea lavabilă pentru a da impresia de spațiu aerisit, care să respire într-o încăpere modestă ca și dimensiuni. Mobila este aleasă în contrast cu tapetul, adică alb-negru, la fel și pardoseala, care este similară celei de pe hol, deși bucătăria nu comunică cu acesta. Modelul tapetului este și el unul ordonat, chiar dacă bogat ornamentat și pus în evidență și de tâmplăria și plinta albe.

adelaparvu.com despre apartament 104 mp, 4 camere, Moscova, designer Maria Solovieva-Sosnowik, Foto Anna Kiseleva (9)

adelaparvu.com despre apartament 104 mp, 4 camere, Moscova, designer Maria Solovieva-Sosnowik, Foto Anna Kiseleva (34)

Pentru a mai încălzi puțin combinațiile cromatice reci din bucătărie, designerul a prevăzut un mobilier pentru zona de masă care să aibă finisaje din lemn, unele deschise la culoare. De asemenea, a prevăzut un iluminat mai atipic, adică atât în zona de lucru, cât și punctual deasupra mesei.

adelaparvu.com despre apartament 104 mp, 4 camere, Moscova, designer Maria Solovieva-Sosnowik, Foto Anna Kiseleva (1)

adelaparvu.com despre apartament 104 mp, 4 camere, Moscova, designer Maria Solovieva-Sosnowik, Foto Anna Kiseleva (32)

adelaparvu.com despre apartament 104 mp, 4 camere, Moscova, designer Maria Solovieva-Sosnowik, Foto Anna Kiseleva (20)

Livingul este un spațiu plăcut, cu suficientă culoare, grație accentelor de la nivelul pieselor mici și al decorațiunilor. Pentru a da impresia de adâncime, designerul a folosit un tapet închis la culoare pe peretele cu fereastra. Arată ca o bibliotecă în care sunt aranjante reviste. De aici și impresia că livingul ar fi ușor mai spațios. Storul cu buline supradimensionate a fost făcut la comandă și realizat dintr-o singură bucată pentru a sublinia lățimea ferestrei. În rest, o nuanță deschisă de albastru este folosită pentru pereți, vopsea lavabilă care dă impresia de spațiu curat și aerisit.

adelaparvu.com despre apartament 104 mp, 4 camere, Moscova, designer Maria Solovieva-Sosnowik, Foto Anna Kiseleva (5)

adelaparvu.com despre apartament 104 mp, 4 camere, Moscova, designer Maria Solovieva-Sosnowik, Foto Anna Kiseleva (37)

Mobila din living este cea strict necesară, dar piesele mici, fotoliul galben model Imola de la BoConcept și taburetul albastru, realizat la comandă, sunt accente de culoare care aduc vivacitate, alături de numeroasele fotografii înrămate puse deasupra canapelei. Iluminatul este și el foarte important în crearea atmosferei. În locul unei singure lustre sunt mai multe suspensii, iar locul fotoliului este marcat și de o lampă de perete de la producătorul francez Lampe Gras. La fel, spoturile, aplicele de perete vin să suplimenteze lumina în încăpere, dar și să ordoneze privirea, fiind montate simetric.

adelaparvu.com despre apartament 104 mp, 4 camere, Moscova, designer Maria Solovieva-Sosnowik, Foto Anna Kiseleva (22)

adelaparvu.com despre apartament 104 mp, 4 camere, Moscova, designer Maria Solovieva-Sosnowik, Foto Anna Kiseleva (12)

Camera fetiței este creionată în tonuri pudrate de mov și roz, combinate cu multe griuri. Și aici este folosit tapetul, dar în jurul ferestrei pentru a atrage atenția asupra luminii naturale și nu asupra mobilierului masiv care îmbracă un perete întreg. Ca să existe spațiu generos de depozitare, dulapul este conceput pe lungimea camerei, dar decupat la mijloc pentru amplasarea sertarelor, dar și pentru un eventual televizor. În rest, patul și biroul sunt dispuse astfel încât centrul încăperii să rămână liber pentru activități de timp liber. Patul are o tăblie cu iluminat LED inclus, iar în lateral spațiu de depozitare, care îndeplinește rolul de noptieră. Toată mobila a fost realizată la comandă la firma rusească Colombini Kids, după schițele designerului.

adelaparvu.com despre apartament 104 mp, 4 camere, Moscova, designer Maria Solovieva-Sosnowik, Foto Anna Kiseleva (6)

adelaparvu.com despre apartament 104 mp, 4 camere, Moscova, designer Maria Solovieva-Sosnowik, Foto Anna Kiseleva (14)

adelaparvu.com despre apartament 104 mp, 4 camere, Moscova, designer Maria Solovieva-Sosnowik, Foto Anna Kiseleva (7)

adelaparvu.com despre apartament 104 mp, 4 camere, Moscova, designer Maria Solovieva-Sosnowik, Foto Anna Kiseleva (3)

adelaparvu.com despre apartament 104 mp, 4 camere, Moscova, designer Maria Solovieva-Sosnowik, Foto Anna Kiseleva (15)

În camera băiatului s-a dorit ca patul să aibă imaginea unei canapele, iar dedesubt să existe locuri de depozitare. Pernele sunt realizate la comandă și prin forma lor conturează imaginea unei canapele. Apoi, pentru a avea parte și de o noptieră, dar și acces la sertarele de sub pat, acesta este concepută ca o piesă suspendată. Biroul așezat lângă fereastră, iar dulapul pe partea opusă, o amenajare similară camerei surorii, dar cu alte nuanțe. Tapetul este folosit și aici, dar la fel în zona ferestrei pentru a crea un fundal atractiv, dar care să nu distragă atenția de la lecții.

adelaparvu.com despre apartament 104 mp, 4 camere, Moscova, designer Maria Solovieva-Sosnowik, Foto Anna Kiseleva (13)

adelaparvu.com despre apartament 104 mp, 4 camere, Moscova, designer Maria Solovieva-Sosnowik, Foto Anna Kiseleva (29)

adelaparvu.com despre apartament 104 mp, 4 camere, Moscova, designer Maria Solovieva-Sosnowik, Foto Anna Kiseleva (19)

Dormitorul mamei are doi pereți îmbrăcați cu tapet, respectiv cel din zona tăbliei patului și a ferestrei. Astfel este subliniat colțul dedicat odihnei, separat prin finisaje de cel destinat depozitării, deși nuanțele zugrăvelii sunt foarte apropiate de cele ale tapetului. Asta pentru a nu crea suplimentar fragmentări, care există prin prezența și forma ferestrelor.

adelaparvu.com despre apartament 104 mp, 4 camere, Moscova, designer Maria Solovieva-Sosnowik, Foto Anna Kiseleva (2)

adelaparvu.com despre apartament 104 mp, 4 camere, Moscova, designer Maria Solovieva-Sosnowik, Foto Anna Kiseleva (30)

adelaparvu.com despre apartament 104 mp, 4 camere, Moscova, designer Maria Solovieva-Sosnowik, Foto Anna Kiseleva (25)

Pentru ca dulapul, organizat pe un întreg perete, să nu se simtă ostentativ în cameră, designerul a prevăzut un model ritmat pe suprafața lui, care conferă volum și dinamism, arată mai degrabă ca o placare decorativă. De remarcat faptul că în dormitoare lipsesc covoarele. Asta pentru a da senzația că spațiile sunt mai mari, dar și pentru a ușura curățirea lor. În plus, în camerele copiilor paturile au sertare, ca atare prezența covoarelor ar fi incomodat manevrarea acestora.

adelaparvu.com despre apartament 104 mp, 4 camere, Moscova, designer Maria Solovieva-Sosnowik, Foto Anna Kiseleva (36)

adelaparvu.com despre apartament 104 mp, 4 camere, Moscova, designer Maria Solovieva-Sosnowik, Foto Anna Kiseleva (10)

adelaparvu.com despre apartament 104 mp, 4 camere, Moscova, designer Maria Solovieva-Sosnowik, Foto Anna Kiseleva (26)

Baia matrimonială are separate locurile de îmbăiere și igienă față de wc, iar placarea pereților este făcută pentru a atrage atenția asupra căzii cu picioare existentă aici. Plăci de tip patchwork montate precum o tapiserie pe perete, în rest totul în nuanțe de gri pe care se citesc cu claritate restul obiectelor, în marea lor majoritate albe.

adelaparvu.com despre apartament 104 mp, 4 camere, Moscova, designer Maria Solovieva-Sosnowik, Foto Anna Kiseleva (16)

adelaparvu.com despre apartament 104 mp, 4 camere, Moscova, designer Maria Solovieva-Sosnowik, Foto Anna Kiseleva (23)

adelaparvu.com despre apartament 104 mp, 4 camere, Moscova, designer Maria Solovieva-Sosnowik, Foto Anna Kiseleva (17)

O locuință unde tonurile cromatice reci și neutre sunt folosite pentru suprafețele mari, iar culorile se citesc frumos la nivel de piese de mobilier și decorațiuni. Un apartament inedit amenajat, unde tapetul este folosit pentru a crea zone de atracție vizuală și a conferi mai multă culoare, iar mobila și decorațiunile alese pentru a fi funcționale, dar și pentru a armoniza ambientul. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament 104 mp, 4 camere, Moscova, designer Maria Solovieva-Sosnowik, Foto Anna Kiseleva (33)

adelaparvu.com despre apartament 104 mp, 4 camere, Moscova, designer Maria Solovieva-Sosnowik, Foto Anna Kiseleva (24)

adelaparvu.com despre apartament 104 mp, 4 camere, Moscova, designer Maria Solovieva-Sosnowik, Foto Anna Kiseleva (31)

adelaparvu.com despre apartament 104 mp, 4 camere, Moscova, designer Maria Solovieva-Sosnowik, Foto Anna Kiseleva (28)

adelaparvu.com despre apartament 104 mp, 4 camere, Moscova, designer Maria Solovieva-Sosnowik, Foto Anna Kiseleva (11)Foto: Anna Kiseleva via The Village/ Birou 17-117

14 raspunsuri pentru Tapetul folosit din plin în acest apartament de patru camere

 1. Ana-Maria spune:

  buna Adela,
  de unde putem achizitiona asemenea storuri?
  m-am indragostit de cele din camera de zi 😉

  • Adela Parvu spune:

   Se pot numai face la comandă Ana-Maria. Alegi materialelele și modul cum îți dorești să fie combinate și firmele care sunt specializate în a face la comandă perdele și draperii ți le pot executa.

 2. Olivia spune:

  Buna!
  Florile acelea suculente din decorurile de pe masa sunt naturale?

 3. Alexandra spune:

  Noi am pus în bucătărie, în zona blatului, plexiglas peste var. Oare sticla folosita aici e una speciala, antisoc?

 4. Deea spune:

  Buna Adela,

  De unde se poate achizitiona tapetul din bucatarie? Este superb.
  Merci 🙂

 5. Irina spune:

  Usile de unde sunt? Cea de la intrare?

 6. Nicole spune:

  Buna Adela,

  Ai idee unde pot gasi draperii ca cele folosite in apartamentul prezentat?

 7. Diana spune:

  Buna Adela,

  Te rog spune-mi daca e ok sa aplic, in dormitor, un tapet pe peretele cu usa si televizorul.
  E camera mica si destul de aglomerata.
  Multumesc .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *