adelaparvu.com despre apartament cu stiluri combinate, 140 mp, Barcelona, Design Vivestudio, Foto Fernando Bedon, El Mueble (13)

In apartamente, Design Interior

Rustic, clasic și modern combinate pentru viața de familie

Poate că cel mai des lucru pe care-l aud de la oameni, atunci când vine vorba despre amenajarea locuinței lor, este că-și doresc să fie ceva cald. Și aici intervine problema, pentru că le plac lucruri din registre diferite, dar nu știu cum să le combine. Am ales să-ți prezint azi o locuință generoasă a unei familii, apartament ce măsoară cu tot cu terasă circa 140 de mp și unde proprietarii, care au doi copii gemeni, și-a dorit aceste stiluri împletite. Ambientul amenajat și decorat după proiectul designerului Van Castro de la Vivestudio, care a găsit o soluție armonioasă de-a îmbina preferințele proprietarilor și de-a combina obiecte rustice, clasice și moderne. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre apartament cu stiluri combinate, 140 mp, Barcelona, Design Vivestudio, Foto Fernando Bedon, El Mueble (12)

Înainte de orice stil întotdeauna într-o locuință trebuie organizate spațiile în așa fel încât să fie confortabile pentru familia ce trăiește acolo. Spre exemplu, în cazul de față, s-a dorit ca bucătăria să beneficieze de lumină naturală, să fie deschisă către living, dar să fie izolate cumva mirosurile. De asemenea, s-a dorit un spațiu generos pentru musafiri, deci o masă de sufragerie elegantă și un living cât mai spațios, dar cald. Și pentru a întruni în primul rând așteptările de ordin funcțional, designerul a avut în vedere separarea bucătăriei față de living prin intermediul unei tâmplării metalice cu sticlă. Astfel mirosurile sunt izolate, dar bucătăria beneficiază de lumina naturală dinspre living.

adelaparvu.com despre apartament cu stiluri combinate, 140 mp, Barcelona, Design Vivestudio, Foto Fernando Bedon, El Mueble (11)

Pentru că zona de zi urma să fie una unde funcțiunile se citeau clar, designerul a avut grijă ca finisajele să fie unitare. Pardoseala din parchet laminat cu plintă albă este aceeași peste tot, începând cu holul de la intrare și până în bucătărie. Apoi, pereții au fost finisați cu vopsea lavabilă în tonuri alburi și griuri calde, plăcute, urbane. În bucătărie, în loc de faianță s-a optat pentru placări cu sticlă securizată și termorezistentă în zonele sensibile pentru că acest finisaj alungă caracterul tehnic, igienic al spațiului de gătit și se asortează mai bine cu electrocasnicele actuale.

adelaparvu.com despre apartament cu stiluri combinate, 140 mp, Barcelona, Design Vivestudio, Foto Fernando Bedon, El Mueble (8)

Cum sunt combinate cele trei stiluri amintite? Suprafețele mari sunt unitare, dar și neutre. Apoi, bucătăria chiar dacă este modernă, are spre exemplu masa din lemn masiv cu picioare de tip industrial, care se asortează cu tâmplăria ce delimitează spațiul. Mai departe, în zona de zi canapeaua este aleasă cu o formă clasică la nivelul lateralelor și cu o tapițerie cu capse, la fel ca și scaunele, care au prin formă și tipul tapițeriei o alură clasică. Măsuțele din living în schimb sunt actuale, dar în lateralul canapelei sunt măsuțe cu textură și design rustice. Corpurile de iluminat sunt moderne, zona de hol cu masa consolă este clasică, terasa, care se vede din zona de zi este o combinație de modern și rustic. Draperiile și storurile sunt din in, realizate la comandă, deci tot o amprentă rustică, dar croite simplu și cu volum ce imprimă senzația de clasic.

adelaparvu.com despre apartament cu stiluri combinate, 140 mp, Barcelona, Design Vivestudio, Foto Fernando Bedon, El Mueble (13)

Practic, dacă ar fi să-ți creionez pe scurt situația, este așa: tot ce e pe suprafețe mari este tratat modern, mobila care ocupă suprafață mare și este tapițată are un aer clasic, iar rusticul este imprimat prin piese mici, texturi de lemn și decorațiuni textile din materiale naturale. Ca atare, dacă vei să combini stilurile, dar nu știi cum să procedezi, cel mai simplu este să alegi finisaje contemporane, urmând ca prin mobilier și decorațiuni să imprimi caracterul casei din registre diferite de stil. Asta îți permite ca oricând te vei plictisi de atmosferă, prin schimbarea câtorva piese mici de mobilă și decorațiuni, să obții un alt ambient. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament cu stiluri combinate, 140 mp, Barcelona, Design Vivestudio, Foto Fernando Bedon, El Mueble (10)

adelaparvu.com despre apartament cu stiluri combinate, 140 mp, Barcelona, Design Vivestudio, Foto Fernando Bedon, El Mueble (4)

adelaparvu.com despre apartament cu stiluri combinate, 140 mp, Barcelona, Design Vivestudio, Foto Fernando Bedon, El Mueble (17)

adelaparvu.com despre apartament cu stiluri combinate, 140 mp, Barcelona, Design Vivestudio, Foto Fernando Bedon, El Mueble (1)

adelaparvu.com despre apartament cu stiluri combinate, 140 mp, Barcelona, Design Vivestudio, Foto Fernando Bedon, El Mueble (2)

adelaparvu.com despre apartament cu stiluri combinate, 140 mp, Barcelona, Design Vivestudio, Foto Fernando Bedon, El Mueble (14)

adelaparvu.com despre apartament cu stiluri combinate, 140 mp, Barcelona, Design Vivestudio, Foto Fernando Bedon, El Mueble (3)

adelaparvu.com despre apartament cu stiluri combinate, 140 mp, Barcelona, Design Vivestudio, Foto Fernando Bedon, El Mueble (16)

adelaparvu.com despre apartament cu stiluri combinate, 140 mp, Barcelona, Design Vivestudio, Foto Fernando Bedon, El Mueble (9)

adelaparvu.com despre apartament cu stiluri combinate, 140 mp, Barcelona, Design Vivestudio, Foto Fernando Bedon, El Mueble (15)

adelaparvu.com despre apartament cu stiluri combinate, 140 mp, Barcelona, Design Vivestudio, Foto Fernando Bedon, El Mueble (7)

adelaparvu.com despre apartament cu stiluri combinate, 140 mp, Barcelona, Design Vivestudio, Foto Fernando Bedon, El Mueble (5)

adelaparvu.com despre apartament cu stiluri combinate, 140 mp, Barcelona, Design Vivestudio, Foto Fernando Bedon, El Mueble (18)

adelaparvu.com despre apartament cu stiluri combinate, 140 mp, Barcelona, Design Vivestudio, Foto Fernando Bedon, El Mueble (6)
Foto: El Mueble/Fernando Bedon

7 raspunsuri pentru Rustic, clasic și modern combinate pentru viața de familie

  1. Nicoleta Stepanescu spune:

    Superb! Scaunele de la dinning sunt superbe! unde pot fi gasite? Multumesc! Cu consideratie

  2. Raluca spune:

    Ma fascineaza aceaste idei de a instala un perete de sticla cu usa glisanta intre living si bucatarie! Foarte placut vizual si in acelasi timp e si foarte functional.
    Stiti de unde au luat peretele de sticla cu usa in acest caz?
    Multumesc.

  3. Lucian spune:

    http://www.arcade-trading.ro Am cumparat acum 9 ani de la ei usi LVG si perete glisant, ambele timplarie lemn cu sticla. Spectaculos vizual dar nu va asteptati la izolare perfect etansa intre bucatarie si living

  4. Ana spune:

    Dragă Adela, este foarte frumos cum se combină storurile romane cu draperia. Mi-ar plăcea și mie la bucătărie ceva similar, însă la mine se vede din exterior,trebuie să fie permanent ceva la fereasta -pentru a ne feri de privirile celor din exterior si pentru a fi luminos. Ai putea să ne ajuți cu un sfat?

    • Adela Parvu spune:

      Bună Ana! Depinde și ce fel de tâmplărie ai. Pe lângă soluția jaluzelelor orizontale sau a roletele cu dungi orizontale intercalate, ai putea avea perdele prinse în rama ferestrelor. Am făcut ceva similar la o casă în Vărbilău, dar acolo nefiind vecini am folosit soluția în scop decorativ la bucătărie. Vezi aici articolul poate te prinzi după pozele de la bucătărie (pe partea cu chiuveta) despre ce vorbesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *