adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 33 mp, Design Red Cube Design, Foto Mateusz Torbus (1)

In Design Interior, Garsoniere

Garsonieră actual amenajată în nuanțe deschise

De multe ori când e vorba despre garsoniere și se vorbește despre metri pătrați, cei mai puțin familiarizați cu amenajările interioare tind să creadă că spațiul este mai mare decât va fi la finalul renovării. Asta și pentru că la vizionare spațiul este gol și percepția asupra lui este una modificată, dar și pentru că nu-și pot imagina volumul pe care viitoarele obiecte, în special mobila, îl va ocupa în locuință. Am ales să-ți prezint azi o garsonieră care măsoară 33 de metri pătrați și despre care ai spune că este suficient de încăpătoare. Ei bine, într-un spațiu contează nu doar metri pătrați, ci și cum e organizat planul, mai exact unde sunt dispuse ușile interioare și ferestrele (goluri). Practic, degeaba ai o cameră mare dacă ea are multe goluri, căci asta presupune o fragmentare a ei și dificultate în a așeza confortabil mobila. Dar hai să-ți spun mai multe despre această garsonieră.

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 33 mp, Design Red Cube Design, Foto Mateusz Torbus (5)

În cazul de față există un singur proprietar, care este pasionat de lectură, deci și-a dorit o bibliotecă mai generoasă și loc de gătit practic și ușor de întreținut, deci a visat la o bucătărie bine organizată. Și pentru că nu știa cum să obțină maximum de confort a apelat la designerițele poloneze de la biroul Red Cube Design. Acestea au gândit proiectul la centimetru, respectiv au conceput toată mobila la comandă, cu excepția pieselor independente: canapea, masă, scaune. Camera principală a garsonierei are circa 15 mp, bucătăria circa 6 mp, baia circa 4,5 mp, hol intrare circa 3 mp, iar balconul circa 4,5 mp, deci spații mici pentru a servi diferitelor funcțiuni.

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 33 mp, Design Red Cube Design, Foto Mateusz Torbus (7)

Cum au procedat designerii? Au mizat pe o abordare funcțională și nuanțe deschise. Pentru a crea fluiditate în locuință au deschis bucătăria către living, la fel și holul de la intrare către cameră, astfel încât singura încăpere delimitată de ușă interioară să fie baia. Cu cât sunt mai puține uși interioare, cu atât spațiul devine mai ușor de folosit. Apoi, au regândit instalația electrică în funcție de viitoarea așezare a mobilei și a dotărilor necesare (corpuri de iluminat, prize, surse de alimentare pentru electrocasnice). Și pentru ca totul să fie coerent, la nivelul mobilierului au fost alese aceleași materiale și finisaje: MDF alb cu mânere frezate sau sisteme push. Astfel, imaginea finală este una ordonată, fără multe detalii care să obosească ori să incomodeze (într-un spațiu mic, mânerele chiar pot incomoda).

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 33 mp, Design Red Cube Design, Foto Mateusz Torbus (3)

Pentru că principala încăpere este și de zi și de noapte, canapeaua fiind locul de dormit, s-a prevăzut ca ansamblul de depozitare din jurul televizorului să fie pentru cât mai multe lucruri, iar pe hol să existe un dulap de haine, alături de un pantofar gândit mai creativ din corpuri de mobilă sub formă de cuburi. S-a folosit o nuanță de accent pe peretele din spatele canapelei, dar una asortată parchetului, astfel la contrastele să fie estompate. Mult alb la nivelul mobilierului și finisajelor, iar petele de culoare prezente prin decorațiuni (covor, lustre, obiecte decorative, cărți). Simplu, curat, funcțional și plăcut pentru ca imaginea finală să fie una relaxantă, iar spațiile ușor de folosit și întreținut. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 33 mp, Design Red Cube Design, Foto Mateusz Torbus (9)

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 33 mp, Design Red Cube Design, Foto Mateusz Torbus (4)

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 33 mp, Design Red Cube Design, Foto Mateusz Torbus (1)

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 33 mp, Design Red Cube Design, Foto Mateusz Torbus (6)

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 33 mp, Design Red Cube Design, Foto Mateusz Torbus (2)

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 33 mp, Design Red Cube Design, Foto Mateusz Torbus (8)
Foto: Mateusz Torbus

7 raspunsuri pentru Garsonieră actual amenajată în nuanțe deschise

  1. Reg spune:

    Buna ziua! Ati putea sa-mi recomandati o firma pentru un mobilier de bucatarie? multumesc frumos

  2. Cristina spune:

    Superb tot ce faci!!

  3. Cristina spune:

    Super

  4. Be Nice spune:

    Pe cat este de mic spatiul,atat de calduros si spatios pare .
    Minunat

  5. Ana spune:

    Mie îmi place schema de culori din living 🙂 te simți „ca acasă”

  6. Ana spune:

    Buna ziua,
    covorul de unde este cumparat?
    Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *