adelaparvu.com despre casa in stil toscan, casa Polonia, Design Alex Design, Foto Radoslaw Wojnar (14)

In Case, Design Interior

Au visat la o casă caldă și primitoare

Când știi exact ce-ți dorești, dar nu știi cum să conturezi atmosfera respectivă, cel mai bine este să apelezi la specialiști. De ce? Pentru că ei văd nu doar dorințele și preferințele de moment, ci se gândesc și la viitor, la cum va putea răspunde spațiile și ambientarea lor de-a lungul timpului diverselor necesități în funcție de stilul tău de viață. Am ales să-ți prezint azi casa unor polonezi, care lucrează în industria vinului și care sunt pasionați de călătorii, gătit și degustări de vinuri. Le place să organizeze mese acasă unde să savureze vinuri și să povestească despre călătoriile lor împreună cu prietenii. Știau că le-ar plăcea ceva din aerul castelelor englezești, din șarmul regiunii Provence și căldura stilului toscan, dar nu știau cum să combine toate aceste lucruri, așa că au apelat la un arhitect care le-a conceput casa pe gustul și bugetul lor, iar mai apoi au apelat la un designer de interior care să le creioneze atmosfera.

adelaparvu.com despre casa in stil toscan, casa Polonia, Design Alex Design, Foto Radoslaw Wojnar (1)

Arhitectul a luat în considerare toate preferințele proprietarilor, dar și stilul lor de viață. Mai departe a avut grijă la amplasarea casei pe terenul pe care-l cumpărase clienții săi. Acesta nefiind foarte generos, arhitectul a avut grijă ca zona de la parter să fie una deschis, cu bucătărie, sufragerie și living, unde în zona de zi plafonul să fie înalt pentru a da senzația de castel.

adelaparvu.com despre casa in stil toscan, casa Polonia, Design Alex Design, Foto Radoslaw Wojnar (9)

Apoi, ca și organizare interioară a prevăzut ca structura de rezistență a casei realizată din lemn să fie la vedere pentru a conferi ambientului un caracter rustic, care să imprime din aerul stilurilor toscan și provensal. Tot ca și organizare interioară a prevăzut ca dormitorul principal să fie legat de baia matrimonială printr-un hol cu destinația de lectură pentru că da, proprietarii au recunoscut că le place să citească în baie și le-ar plăcea să aibă la îndemână biblioteca.

adelaparvu.com despre casa in stil toscan, casa Polonia, Design Alex Design, Foto Radoslaw Wojnar (7)

După ce casa a fost ridicată, instalațiile trase, finisajele puse, unde lemnul este dominant, pardoselile fiind de lemn lăcuit, designerul a intervenit prin alegea tipului de mobilier, a corpurilor de iluminat și decorațiunilor pentru a întregii atmosfera. Proprietarii visau la un decor confortabil, cald și intim, care să nu fie surclasat de înălțimea generoasă a spațiului din living. Designerul a propus mobilă din MDF cu fronturi frezate pentru bucătărie, creionată în nuanțe deschise și a continuat cu texturi din lemn pentru sufragerie, unde masa cu suport din fier este cea care aduce tușa toscană. Canapeaua cu tapițerie gri combinată cu o măsuță din împletituri imprimă un stil relaxat, iar corpurile de iluminat industriale sunt accente contemporane. Practic, designerul a combinat piese din registre diferite, totul cu linii clare, simple, fără ornamente, pentru a lăsa loc spațiului frumos conturat de stâlpii și bîrnele din lemn să-și etaleze caracterul prin prețiozitatea materialului.

adelaparvu.com despre casa in stil toscan, casa Polonia, Design Alex Design, Foto Radoslaw Wojnar (2)

Băile sunt și ele frumos ambientate, într-un stil clasic reinterpretat, cu finisaje atemporale din piatră naturală și mozaic alb-negru și obiecte sanitare cu alură englezească. Atenția a fost acordată și la partea de baterii cu linie clasică, dar și a corpurilor de iluminat și accesoriilor. De asemenea, acolo unde caloriferele erau la vedere, acestea au fost alese din gamele producători englezi, care fabrică radiatoare cu design clasic. Lemn masiv, lemn recuperat, tapițerii pentru mobilă în tonuri de gri, combinații de alb-negru în privința mobilierului și a corpurilor de iluminat. Nimic ostentativ, dar lucrurile care contează au fost alese de calitate pentru a imprima o atmosferă elegantă și mai puțin formală. O casă caldă, plăcută, de dimensiuni normale, dar cu un living ce are o înălțime generoasă și care schimbă percepția asupra spațiului. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa in stil toscan, casa Polonia, Design Alex Design, Foto Radoslaw Wojnar (11)

adelaparvu.com despre casa in stil toscan, casa Polonia, Design Alex Design, Foto Radoslaw Wojnar (13)

adelaparvu.com despre casa in stil toscan, casa Polonia, Design Alex Design, Foto Radoslaw Wojnar (8)

adelaparvu.com despre casa in stil toscan, casa Polonia, Design Alex Design, Foto Radoslaw Wojnar (14)

adelaparvu.com despre casa in stil toscan, casa Polonia, Design Alex Design, Foto Radoslaw Wojnar (12)

adelaparvu.com despre casa in stil toscan, casa Polonia, Design Alex Design, Foto Radoslaw Wojnar (5)

adelaparvu.com despre casa in stil toscan, casa Polonia, Design Alex Design, Foto Radoslaw Wojnar (15)

adelaparvu.com despre casa in stil toscan, casa Polonia, Design Alex Design, Foto Radoslaw Wojnar (4)

adelaparvu.com despre casa in stil toscan, casa Polonia, Design Alex Design, Foto Radoslaw Wojnar (7)

adelaparvu.com despre casa in stil toscan, casa Polonia, Design Alex Design, Foto Radoslaw Wojnar (3)

adelaparvu.com despre casa in stil toscan, casa Polonia, Design Alex Design, Foto Radoslaw Wojnar (6)

adelaparvu.com despre casa in stil toscan, casa Polonia, Design Alex Design, Foto Radoslaw Wojnar (10)
Foto: Radoslaw Wojnar via AlexDesign

4 raspunsuri pentru Au visat la o casă caldă și primitoare

  1. Eliza spune:

    Este in Romania casa? Seamana foarte mult cu a noastra. Ai putea sa imi spui de unde e cumparata canapeaua si blatul de bucatarie unde e realizat deoarece si insula noastra e la fel, mai lata si blatul trebuie realizat la comanda. Multimesc!

  2. Emilia spune:

    Apreciez foarte mult sfaturile de pe acest site , si determinarea cu care autoarea face educatie estetica pentru cei care vor sa isi amenajeze locuinta. O sugestie, timida, as vrea sa ii fac totusi, pentru educatia practica a tinerilor naivi care dispun de bani economisiti cu greu intr-un moment al vietii lor. Daca se poate sa aduca in paginile siteului opinii despre desgneri. Stiu pe cineva care a platit aproape 35 000 euro unei firme de design interior si, desi era o firma cu pretentii, intens laudata prin reviste, s-au dovedit niste amarati de escroci de doi bani. Termenul de la 3 luni s-a prelungit la 1 an, pretul de la 15 000 euro a ajuns la 35 000, instalatiile erau turcesti si rezervorul de la baie a plesnit dupa 6 luni ( firma de instalatii s-a desfiintat deja, pare ca a fost creata pentru a epuiza un stoc de rateuri), peretele de sticla montat la bucatarie are o crevasa de 3 cm intre usa si margine , geamul la bucatarie nu se deschide fiindca blatul a fost montat gresit, dulapul de la baie de sub chiuveta s-a umflat etc.O experienta trista dar o buna invatatura de minte.

  3. Elena spune:

    Bună ziua. Îmi doresc și eu în sufragerie la geam exact cum este în poza nr 3 de sus în jos. Cea care are un fel de canapea la geam și în fata canapelei o biblioteca. Dar nu știu ce sa fac cu caloriferul. Cum sa procedez? Îmi puteți da o idee? Va rog. Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *