adelaparvu.com despre casa rustica cu interior modern in muntii Pirinei, Spania, Foto Hikarifoto

In Case, Design Interior

Un stil de viață urban într-o casă rustică. Da, modern și rustic reușit combinate

Cum faci față stresului din ziua de azi? Ei bine, îți creezi acasă un mediu care să te relaxeze. Și asta cu atât mai mult cu cât mulți dintre noi lucrează acasă, chiar și după orele de program. Or dacă tot ești prins cu treabă, măcar ceea ce vezi în jurul tău să te relaxeze, nu? Am ales să-ți arăt această casă prezentată de către editorii de la New York Times, un proiect îndrăzneț de transformare a unor construcții vechi țărănești din piatră, ca să vezi cum poți îmbina dotările și tehnologia modernă cu un stil de amenajare rustic. Da, nu există o rețetă ca la carte în care să-ți fie indicate elementele exacte pentru a obține stilul rustic, ci el este mereu reinterpretat în funcție de dorințele și necesitățile fiecăruia.

adelaparvu.com despre casa rustica cu interior modern in muntii Pirinei, Spania, Foto Hikarifoto (6)

Proiectul de față finalizat în anul 2000 a presupus interconecatrea a trei construcții țărănești pentru a obține o locuință cu adevărat generoasă, care acum măsoară circa 474 metri pătrați la interior. Îmi și închipui ce față au făcut foștii proprietari care au vândut terenul și apoi au văzut finalizată construcția de față. Da, nu te gândești că fără a dărâma niște clădiri separate, poți obține ditamai vila, dar în asta constă creativitatea arhitecților. Ei văd lucruri dincolo de aparențe. Cert este că și investiția a fost pe măsură, numai dacă luăm în considerare faptul că această proprietate a fost scoasă la vânzare, conform celor de la New York Times, la prețul de trei milioane de euro. Dar nu te descuraja de acest preț, ci încearcă să vezi cum au combinat tot ce înseamnă actual cu rustic. Ai să constați că merg bine împreună și că nu trebuie să-ți faci griji ca totul să fie asortat până în cel mai mic detaliu.

adelaparvu.com despre casa rustica cu interior modern in muntii Pirinei, Spania, Foto Hikarifoto (5)

Contrastele se atrag, așa se spune atunci când vine vorba despre relații. Ei bine, câteodată funcționează și în cazul amenajărilor. Aici, în încăperile dominate de bârne vechi și pereți din piatră locală, respectiv din Val d’Aran din zona munților Pirinei, Catalonia, nordul Spaniei, unde e situată locuința, ai să vezi piese de mobilă actuale, alături de altele cu aspect de-a dreptul industrial (mese pe roți, scaune cu suport din fier) sau unele improvizate. Da, ți-am spus că nu există o rețetă clasică, dar când ai îndrăzneala să te joci, contează să-ți placă ție. E adevărat că aici contează enorm suprafețele vitrate, ferestrele generoase ce aduc nu doar lumină naturală din plin, ci și o imagine modernă, actuală.

adelaparvu.com despre casa rustica cu interior modern in muntii Pirinei, Spania, Foto Hikarifoto (9)

Știi că în străinătate când vine vorba despre numărul camerelor cele care sunt menționate în principal sunt dormitoarele. Da, e de la sine înțeles că trebuie să ai bucătărie, cameră de zi și sufragerie, așa că ele nu s emai pun la socoteală. În schimb, dacă zici că e o casă de șase dormitoare, astea poți fi sigur că sunt pe lângă încăperile din zona de zi. Aici, suprafața amplă a permis chiar mai mult, adică inclusiv organizarea unei zone de relaxare la mansardă, loc unde este situat și un mic studio de înregistrări. Dar uită-te bine la amenajarea în sine și vei constata că cele mai mari investiții s-au făcut la nivelul arhitecturii clădirii, finisajelor și dotărilor. În rest, mobila este simplă, dar confortabilă, iar decorațiunile puține, însă de impact. Sincer, ce decorațiuni să mai pui când ai panoramele de vis care se văd pe ferestre? Mie mi-a plăcut mult casa asta, combinația dintre modern și rustic. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa rustica cu interior modern in muntii Pirinei, Spania, Foto Hikarifoto (10)

adelaparvu.com despre casa rustica cu interior modern in muntii Pirinei, Spania, Foto Hikarifoto (2)

adelaparvu.com despre casa rustica cu interior modern in muntii Pirinei, Spania, Foto Hikarifoto (8)

adelaparvu.com despre casa rustica cu interior modern in muntii Pirinei, Spania, Foto Hikarifoto (15)

adelaparvu.com despre casa rustica cu interior modern in muntii Pirinei, Spania, Foto Hikarifoto (7)

adelaparvu.com despre casa rustica cu interior modern in muntii Pirinei, Spania, Foto Hikarifoto (11)

adelaparvu.com despre casa rustica cu interior modern in muntii Pirinei, Spania, Foto Hikarifoto (1)

adelaparvu.com despre casa rustica cu interior modern in muntii Pirinei, Spania, Foto Hikarifoto (3)

adelaparvu.com despre casa rustica cu interior modern in muntii Pirinei, Spania, Foto Hikarifoto (4)

adelaparvu.com despre casa rustica cu interior modern in muntii Pirinei, Spania, Foto Hikarifoto (10)
Sursa foto: Hikarifoto

3 raspunsuri pentru Un stil de viață urban într-o casă rustică. Da, modern și rustic reușit combinate

  1. Daniela spune:

    This is perfect!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *