adelaparvu.com terasa cu glicina, arhitect Eduardo Campoamor, Foto ElMueble (3)

In Balcoane, Gradina

Și eu mi-aș dori o terasă plină de verdeață

Da, îmi închipui ce bine mi-ar sta să savurez cafeaua de dimineața pe o terasă ca asta sau să vin acasă și să pregătesc masa pentru cei dragi ca să îi servesc frumos într-un loc plăcut, în aer liber plin de verdeață. Și verdele acesta proaspăt, abundent este dat în primul rând de glicină. Îmi place tare mult această plantă pentru că și atunci când este fără flori (pentru care este apeciată) mi se pare tare frumoasă. Are frunzișul des, care îți oferă umbră din plin pe timp de vară. În plus, îți dă senzația că prelungește grădina pe verticală. Nu-i așa că pare să aibă un aer romantic? Dar dincolo de asta merită să-ți spun și despre orientarea teraselor.

adelaparvu.com terasa cu glicina, arhitect Eduardo Campoamor, Foto ElMueble (5)

Uite, dacă locuiești la curte e recomandat să ai două zone la care să te gândești pentru a-ți așeza locul de luat masa. De ce? Pentru că există diferențe notabile între anotimpuri, soarele cade altfel. O terasă de vară merge să fie orientată către est. Asta înseamnă că vei avea parte de soare dimineața, dar seara umbra va fi binevenită. Pentru a te bucura de activități în aer liber pe terasă toamna merită să te gândești la un loc cu expunere către sud. Așa vei avea parte de soare din plin pe tot parcursul zilei. În orice caz să eviți expunerea către nord pentru că acolo soarele nu ajunge și nici plantele nu se dezvoltă în lipsa luminii. Uite, te las să te bucuri de imaginile de mai jos cu terasele unei case, prima cu expunere către est a doua orientată către sud. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com terasa cu glicina, arhitect Eduardo Campoamor, Foto ElMueble (4)

adelaparvu.com terasa cu glicina, arhitect Eduardo Campoamor, Foto ElMueble (7)

adelaparvu.com terasa cu glicina, arhitect Eduardo Campoamor, Foto ElMueble (1)

adelaparvu.com terasa cu glicina, arhitect Eduardo Campoamor, Foto ElMueble (6)

adelaparvu.com terasa cu glicina, arhitect Eduardo Campoamor, Foto ElMueble (2)Sursa foto: ElMueble

3 raspunsuri pentru Și eu mi-aș dori o terasă plină de verdeață

  1. Magda spune:

    si eu like, mult de tot

  2. Ana spune:

    iar eu mi-as dori sa vad pe blogul dumneavoastra, un blog foarte frumos, si case si mai ales apartamente din romania. nu de alta, dar apartamentele pe care le prezentati chiar nu seamana cu cele din romania si chiar nu pot fi aranjate ca cele din afara. afara plafonul in general este mai inalt(in special la apartamentele scandinave)si sunt altfel configurate. si ale noastre se pot reconfigura, dar …nu e chiar ca afara. sa ne gandim doar la geamuri…toate cele bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *