adelaparvu.com despre casa rustica renovata, Spania, Foto Felipe Scheffel, ElMueble (6)

In Case, Design Interior

Renovată în stil rustic pentru o stare de bine

Casele vechi au un șarm aparte, dar și vicii ascunse pe care le descoperi odată ce te apuci de lucrările de renovare. Însă dacă ai răbdare și suficiente resurse materiale, poți ajunge să obții casa pe care ai visat-o. Am ales să-ți prezint azi o casă din nodrul Spaniei, situată în zonă montană, o casă veche, țărănească ce a fost renovată și transformată într-o locuință plăcut, caldă și cu personalitate, grație elementelor sale vechi salvate și frumos reintegrate în ambient. Dar hai să-ți spun mai multe, nu înainte de a-ți posta o imagine cu una dintre fațadele casei.

adelaparvu.com despre casa rustica renovata, Spania, Foto Felipe Scheffel, ElMueble (11)

La ce e bine să te uiți când cumperi o casă veche? În primul rând la structura ei, ca să-ți dai seama cât de solidă este și dacă această structură îți permite reorganizarea spațiilor. Așa au procedat și proprietarii de față, care și-au dorit să transforme parterul casei astfel încât să beneficieze de un living mai aerisit, mai amplu, în condițiile în care tavanele nu erau foarte înalte și asta ar fi făcut ca totul să pară mai întunecat și aglomerat. De asemenea, au vrut să mansardeze podul, care inițial nu era utilizat. Au avut însă parte de consilierea și expertiza unui constructor talentat, care le-a dat câteva sfaturi prețioase.

adelaparvu.com despre casa rustica renovata, Spania, Foto Felipe Scheffel, ElMueble (4)

Au fost înlocuit lemnul vechi de la nivelul acoperișului, practic planșeul dintre parter și nouă mansardă, dar totul s-a făcut păstrând elementele vechi ale casei. Practic, noua structură s-a construit deasupra parterului, dezgolind, pentru a fi vizibile, bârnele vechi, autentice ale casei, buiandrugii ferestrelor și cărămida zidurilor din dreptul ferestrelor. Tot ce era vechi a fost evidențiat în noua amenajare, de la lemn la zidurile de piatră, ceea ce conferă caracter casei. Tot ceea ce este nou este în tonuri deschise, de la grinzile și căpriorii vopsiți în alb la pardoseala din dormitoar și casa scării. În rest, conform tradiției locului, s-a optat pentru plăci ceramice în nuanța teracotei, cât mai aproape de spiritul rustic al zonei.

adelaparvu.com despre casa rustica renovata, Spania, Foto Felipe Scheffel, ElMueble (7)

După reorganizarea casei, instalații retrasate, finisaje noi și curate, a rezultat o casă foarte plăcută, dar simplă, fundalul perfect pentru mobilă și decorațiuni care personalizează, alături de elementele vechi expuse acum, întreaga amenajare. Un șarm rustic echilibrat care-ți dă o stare de bine. Și totul este completat cu o altă modificare notabilă, respectiv terasa extinsă cu încă un metru și jumătate față de cea existentă inițial. Astfel, la exterior există o adevărată camer în aer liber, protejată în laterale de prelate de exterior transparente. Nou și vechi plăcut combinate pentru o casă ce inspiră tihnă. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa rustica renovata, Spania, Foto Felipe Scheffel, ElMueble (6)

adelaparvu.com despre casa rustica renovata, Spania, Foto Felipe Scheffel, ElMueble (5)

adelaparvu.com despre casa rustica renovata, Spania, Foto Felipe Scheffel, ElMueble (8)

adelaparvu.com despre casa rustica renovata, Spania, Foto Felipe Scheffel, ElMueble (3)

adelaparvu.com despre casa rustica renovata, Spania, Foto Felipe Scheffel, ElMueble (10)

adelaparvu.com despre casa rustica renovata, Spania, Foto Felipe Scheffel, ElMueble (12)

adelaparvu.com despre casa rustica renovata, Spania, Foto Felipe Scheffel, ElMueble (9)

adelaparvu.com despre casa rustica renovata, Spania, Foto Felipe Scheffel, ElMueble (2)

adelaparvu.com despre casa rustica renovata, Spania, Foto Felipe Scheffel, ElMueble (1)Foto Felipe Scheffel via ElMueble

6 raspunsuri pentru Renovată în stil rustic pentru o stare de bine

 1. adrian spune:

  cand vezi o asemenea casa iti vine pur si simplu sa te simti in vacanta!

 2. musat spune:

  foarte frumos si odihnitor

 3. VIctoria spune:

  Adela buna seara- scuza ma ca te deranjez cu aceasta intrebare, dar nu gasesc ceea ce caut. Cunosti pe cineva are ar putea construi si monta o scara interioara cu elemente din lemn cumparate de la magazine de bricolaj?
  Ma gandesc ca poate e un pic mai ieftina a eceasta optiune decat comanda unei scari din lemn de la mestesugari.
  Iti multumesc anticipat

  • Adela Parvu spune:

   Dragă Victoria, din păcate vei ajuge la aceleași costuri tocmai pentru că vei găsi greu meșterii care să te ajute să faci asta. Dacă ești din București încearcă să apelezi la Adrian Gabor 0733.427.337

 4. Victoria spune:

  Adela iti multumesc mult! Am luat legatura cu Adrian.
  O zi buna

 5. Ianus Mariana spune:

  Bună ziua! De exemplu care ar fi prețul pentru renovarea unei astfel de case?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *