adelaparvu.com despre casa romantica, Polonia, Foto Aneta Tryczynska (1)

In Case, Design Interior

Romantic amenajat fiecare colțisor al casei

Persoanele mai sensibile, mai poetice întotdeauna visează la ambiente diafane, cu linii clasice. Dar în ziua de azi, când există atâtea informații vizuale pe internet, cei cu suflete romantice se pot pierde printre nenumăratele variante de ambientare. Ba le place ceva din stilul cottage neglezesc, ba ceva din eleganța de tip colonial americană, ba ceva rustic autohton. Astfel ajung, ca la amenajarea propriei case, să amestece totul, dar să nu iasă coerent. Desigur, sunt și cazuri fericite, dar întotdeauna la mijloc e vorba de anumite trucuri. Am ales să-ți prezint casa de față în care proprietara, de origine poloneză, a știut cum să combine stilurile și impresiile găsite în imaginile de pe internet pentru a obține casa mult visată. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre casa romantica, Polonia, Foto Aneta Tryczynska (11)

Monica, proprietara, care locuiește împreună cu soțul și fiul lor în această casă situată pe malul unui lac, a visat dintotdeauna la un interior romantic. Deși îi plăceau stiluri diferite, a avut răbdare să ideintifice și ordoneze singură elementele pe care le considera similare variatelor abordări. Astfel, din stilul american colonial a ales albul și cornișele prezente la mobilier și baghetele decorative de la nivelul plafonului, din stilul cottage englezesc a ales partea de decorațiuni textile, de la perne la perdele și tapet, care conferă senzația de intimitate, iar din rusticul polonez a ales cahle de teracotă pentru șemineu. Ei bine, pentru toate aceasta a identificat o singură abordare la nivelul finisajelor: alb-negru. Acest alb-negru l-a condimentat, în funcție de fiecare cameră, cu nuanțe preferate.

adelaparvu.com despre casa romantica, Polonia, Foto Aneta Tryczynska (4)

Parterul casei este destinat zonei de zi și are spații care comunică deschis. Monica s-a folosit de bovindoul casei pentru a amplasa acolo o banchetă și a creat astfel unul dintre cele mai fermecătoare colțuri ale casei. Nuanțele pastelate de albastru și verde conferă un aer primăvăratic zonei de zi, nuanțe care se regăsesc și în tapetul floral, la fel cu nuanțe pale. Lemnul încălzește atmosfera, acesta fiind prezent la nivelul pardoselii și în ansamblul mobilierului. Zona locului de luat masa a fost personalizată cu ajutorul tapetului, care direcționează privirea către bucătărie.

adelaparvu.com despre casa romantica, Polonia, Foto Aneta Tryczynska (3)

Bucătăria este modestă ca spațiu și prezintă două goluri, deschiderea către sufragerie și o ușă interioară, asta pe lângă fereastra generoasă. Dar cu toate acestea este bine organizată. Locurile de depozitare care ar fi pris bine la nivelul corpurilor suspendate sunt suplinite de prezența cămării, aflată în imediata apropiere a bucătăriei.

adelaparvu.com despre casa romantica, Polonia, Foto Aneta Tryczynska (5)

adelaparvu.com despre casa romantica, Polonia, Foto Aneta Tryczynska (12)
Dormitoarele sunt fiecare amenajate conform vârstelor, respectiv cel al copilului are tente marine, iar cel matrimonial este neutru tratat, dar cu linii clasice. Peste tot însă mobila este albă, iar stilul ei diferă ușor, fiind însă în aceeași notă. Dacă piesele din camera copilului amintesc cumva de stilul cottage englezesc, în dormitorul părinților nota este mai elegantă, grație prezenței șemineului.

adelaparvu.com despre casa romantica, Polonia, Foto Aneta Tryczynska (14)

Băile sunt și ele tratate elegant, unde ramele oglinzilor și decorațiunile textile îmbogășesc ambientul, configurat cu placări în stil clasic, ordonat. În ambele băi placările ceramice sunt alese în combinație sigure, multe alb și apoi o nuanță de contrast. Proprietara a fost atentă la forma obiectelor sanitare și la accesorii, fără a se juca excesiv cu plăcile ceramice.

adelaparvu.com despre casa romantica, Polonia, Foto Aneta Tryczynska (6)

O casă reușită având în vedere combinația de stiluri preferate, armonios împletite. Nu este o casă mare, are până în 150 de metri pătrați la interior, dar fiecare încăpere are personalitatea ei, fără a afecta nota unitară a întregului. Și aceste lucruri sunt date de finisajele similare, forma ușilor, tâmplăria ferestrelor, mobila preponderentalbă și accesorile alese în aceeași linie. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa romantica, Polonia, Foto Aneta Tryczynska (2)

adelaparvu.com despre casa romantica, Polonia, Foto Aneta Tryczynska (9)

adelaparvu.com despre casa romantica, Polonia, Foto Aneta Tryczynska (1)

adelaparvu.com despre casa romantica, Polonia, Foto Aneta Tryczynska (10)

adelaparvu.com despre casa romantica, Polonia, Foto Aneta Tryczynska (7)

adelaparvu.com despre casa romantica, Polonia, Foto Aneta Tryczynska (13)

adelaparvu.com despre casa romantica, Polonia, Foto Aneta Tryczynska (8)

adelaparvu.com despre casa romantica, Polonia, Foto Aneta Tryczynska (15)
Foto: Aneta Tryczynska

5 raspunsuri pentru Romantic amenajat fiecare colțisor al casei

  1. M-am indragostit de casa asta! Cred ca daca ar fi a mea, mi-ar fi frica sa ma misc prin ea sa nu stric ceva sau sa ii schimb locul din neatentie. :)))

  2. Ada spune:

    Felicitari propietarilor! Se vede ca doamna a studiat combinatia de stiluri pentru a iesi asa frumusete de amenajare. Foarte frumoasa culoarea peretilor din dormitor (gri-bleu). Se poate sa imi spuneti cum se numeste acaesta culoare si de la ce firma? Va multumesc!

  3. Nice spune:

    Foooarte frumos. A doua baie e din povesti. !

  4. mihaela stoica spune:

    Buna ziua! Ma numesc Mihaela si am nevoie de un sfat de la dumneavoastra, va rog mult! vreau sa pun un fototapet pe un peretele de la casa scarii de interior, peretele este fix in fata treptelor care urca la mansarda, cred ca are 250x 220, dar nu stiu ce anume s-ar preta. Multumesc mult!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *