adelaparvu.com despre casa luminoasa Spania, decorator Marta Negra, Foto ElMueble, Fernando Bedon (12)

In Case, Design Interior

Și-a decorat singură casa familiei ei și a reușit să o facă mai luminoasă și plăcută

Când ai norocul să moștenești o casă, dar una care nu este concepută din start conform gusturilor tale, ai nevoie doar de puțină imaginație pentru a o transforma. Am ales să-ți prezint casa de față pentru că ea este una care a fost renovată de proprietară, mamă a șase copii, care este pasionată de două activități: patiseria și decorarea interioarelor. Afacerea familiei este legată de mâncare și pentru ea s-a implicat din plin, dar la fel și pentru amenajarea acestei casei pe care au moștenit-o de la socrii ei. Ceea ce nu i-a plăcut Martei Negra dintotdeauna la această casă veche aflată într-o localitate situată în apropiere de Marea Mediterană din Spania a fost faptul că era întunecată, dar a știut să transforme totul pentru a avea în final locuința la care visa. Dar hai să-ți spun mai multe.

Oricât ai încerca să corectezi luminozitatea casei din nuanțele folosite la interior, nu te ajută prea mult dacă nu ai ferestrele generoase. Și proprietara a știut asta din experiența dobândită ca și decorator. Așa că primul lucru pe care l-a făcut la casa veche a fost să schimbe ferestrele, să le mărească, asta după ce a consultat un expert în structuri, care să-i spună dacă poate face asta. Astfel, a deschis livingul către grădină, iar la bucătărie a mărit numărul ferestrelor. Acum, toată camera de zi a devenit mai luminoasă și pentru a amplifica senzația, a folosit mobilier tapițat alb, adică două canapele cu huse deschise, iar la ferestre a ales doar draperii albe și nu și perdele, pentru ca verdele grădinii să dea o senzație de prospețime și să ofere un fundal plăcut privirii.

adelaparvu.com despre casa luminoasa Spania, decorator Marta Negra, Foto ElMueble, Fernando Bedon (10)

Bucătăria este și ea spațioasă, și nu e de mirare atâta timp cât în această casă se gătește la greu și cu plăcere. Și chiar dacă în zona blatului de lucru lipsesc corpurile suspendate, dimensiunea generoasă a blatului compensează acest lucru. În plus, un perete întreg a fost folosit pentru amplasare electrocasnicelor mari. Albul a fost ales și aici, dar atmosfera e încălzită prin alegerea finisajelor cu lemn, care se regăsesc prin textura blatului, la nivelul pardoselii și sugerată prin nuanța storurilor alese din împletituri. Și pentru locul de luat masa din bucătărie, scaunele cu alură clasică , cu finisaj natur, adaugă o notă caldă, mai ales că sunt proiectate pe fundalul alb al pereților.

adelaparvu.com despre casa luminoasa Spania, decorator Marta Negra, Foto ElMueble, Fernando Bedon (5)

Dormitoarele sunt simple, iar nuanțele folosite aici, tonuri plăcute, pastelate amintesc de mare, aflată în apropiere. Dar ceea ce a făcut proprietara, tocmai pentru că sunt aproape de mare, unde umezeala este mai intensă, mai ales pe timpul iernii, a fost să prevadă dulapuri cu fronturi decupate. Un simplu material textil protejează hainele, dar oferă posibilitatea ca acestea să fie bine ventilată pe timp de iarnă, împiedicând astfel apariția mucegaiului.

adelaparvu.com despre casa luminoasa Spania, decorator Marta Negra, Foto ElMueble, Fernando Bedon (4)

Cu ajutorul textilelor, obiectelor decorative și a corpurilor de iluminat, proprietara a reușit să creeze ambiente plăcute. Nu e nimic complicat aici, dar totul este armonios, căci texturile naturale folosite prin covoare, storuri împletite, scaune și piese mici de mobilă din lemn, perne cu fețe înflorate aduc acea notă familiară de acasă. De asemenea, a știut să se folosească de oglinzi, cum ar fi cea de deasupra șemineului sau în dormitoare deasupra patului pentru a amplifica lumina naturală. O casă plăcută și luminoasă în care există suficient spațiu pentru ca o familie numeroasă să se desfășoare și să se simtă în largul ei. Hai că-ți pun din nou toate pozele în ordine ca să-ți faci o imagine de ansamblu asupra locuinței. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa luminoasa Spania, decorator Marta Negra, Foto ElMueble, Fernando Bedon (7)

adelaparvu.com despre casa luminoasa Spania, decorator Marta Negra, Foto ElMueble, Fernando Bedon (5)

adelaparvu.com despre casa luminoasa Spania, decorator Marta Negra, Foto ElMueble, Fernando Bedon (8)

adelaparvu.com despre casa luminoasa Spania, decorator Marta Negra, Foto ElMueble, Fernando Bedon (11)

adelaparvu.com despre casa luminoasa Spania, decorator Marta Negra, Foto ElMueble, Fernando Bedon (1)

adelaparvu.com despre casa luminoasa Spania, decorator Marta Negra, Foto ElMueble, Fernando Bedon (9)

adelaparvu.com despre casa luminoasa Spania, decorator Marta Negra, Foto ElMueble, Fernando Bedon (10)

adelaparvu.com despre casa luminoasa Spania, decorator Marta Negra, Foto ElMueble, Fernando Bedon (2)

adelaparvu.com despre casa luminoasa Spania, decorator Marta Negra, Foto ElMueble, Fernando Bedon (3)

adelaparvu.com despre casa luminoasa Spania, decorator Marta Negra, Foto ElMueble, Fernando Bedon (4)

adelaparvu.com despre casa luminoasa Spania, decorator Marta Negra, Foto ElMueble, Fernando Bedon (6)
Foto: ElMueble, Fernando Bedon

6 raspunsuri pentru Și-a decorat singură casa familiei ei și a reușit să o facă mai luminoasă și plăcută

  1. Foarte frumoasa casa.

  2. Mariana spune:

    Foarte frumos amanajata toata casa,de unde as putea gasi perdele la fel sau asemanatoare,imi plac foarte mult,se vede ca-s de calitate..

  3. Gogescu Florina spune:

    Buna ziua. Mi/am cumparat o casa si as dori sa intreb ce fel de perdele cu draperii sau rulorui cu draperii sa pun intr-un dinning care corespunde cu livingul (perdele si mobilier alb-negru). In dinning am o servanta din MDF alba. Trebuie sa inveselesc cumva acest spatiu. Multumesc mult

  4. Miruna spune:

    Si pentru o bucatarie cu iesire pe terasa, ce este indicat sa folosim, perdele sau jaluzele ? Sau ce m-ati sfatui ? 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *