adelaparvu.com despre apartament de 2 camere in stil scandinav, Polonia, Design Shoko Studio (3)

In apartamente, Design Interior

Apartament de două camere în stil scandinav

Când unii spun că le place lumina la interior nu se lasă până nu găsesc exact locuința care să le fie pe plac. Așa a fost și în cazul de față, când un cuplu de tineri, proaspăt căsătoriți, au căutat acel apartament care să le dea o stare de bine. Știau că-și doresc ceva urban, cu vedere către oraș, dar neapărat cu ferestre generoase și o ambianță caldă la interior. După ce au găsit apartamentul de circa 55 mp (cu tot cu terasă), care le-au plăcut foarte mult tocmai datorită suprafeței vitrate generoase din living, s-au blocat pentru că nu știau cum să organizeze totul cât mai fruncțional. Spațiul livingului este atipic, iar bucătăria prea mică. Așa că au apelat la designerii de la biroul Shoko Studio pentru a le creiona atmosfera la care au visat. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere in stil scandinav, Polonia, Design Shoko Studio (15)

Inițial toate camerele erau separate și organizate în jurul holului de la intrare. Designerii au prevăzut însă deschiderea bucătăriei către living și separarea funcțiunilor doar prin intermediul mobilierului. Pentru că știau că tinerilor le place stilul scandinav, au propus o schemă cromatică de griuri, tonuri de albastru combinate cu lemn și plută. Astfel, s-a mers pe un contrast de nuanțe albastru-auriu (lemn), dar și pe unul de texturi griu urban cu lemn. Negru este și el prezent și conferă un aspect grafic interiorului, de la prezența picturilor murale pe suprafețele albe de perete din hol, gresia din baie și până la zidul din bucătărie finisat cu vopsea cu efect de tablă și suportul piesele de mobilier din living.

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere in stil scandinav, Polonia, Design Shoko Studio (14)

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere in stil scandinav, Polonia, Design Shoko Studio (1)

Bucătăria a fost configurată mai atipic, respectiv cu locul pentru plită înglobat în masa peninsulă. Nu întâmplător peretele a fost finisat în negru în zonă, pentru că deasupra plitei nu există hotă. Însă spațiul este bine ventilat, iar ceea ce gătesc tinerii este la nivel de preparate ușoare. Pentru că au schimbat locul plitei, a fost ales un model cu funcționare electrică, renunțându-se la gaz. Pe partea opusă plitei, în ansamblul de lângă chiuvetă sunt încorporate restul electrocasnicelor – cuptoarele și frigiderul. Acest lucru a diminuat aspectul tehnic al bucătăriei, la fel ca și suprafața restrânsă de faianță, montată doar în dreptul chiuvetei.

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere in stil scandinav, Polonia, Design Shoko Studio (2)

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere in stil scandinav, Polonia, Design Shoko Studio (5)

Zona de zi se desfășoară mai departe cu locul de luat masa și zona de canapea. Dacă sufrageria se continuă firesc după bucătărie, pentru living s-a pus problema amplasării televizorului. Ei bine, și pentru asta s-a găsit o soluție bună, respectiv a fost ales un suport de tip șevalet montat în fața ferestrelor. Asta ajută mult la o vizionare comodă, adică atunci când lumina bate din spatele televizorului. În living s-a renunțat la perdele și draperii și s-a optat pentru storuri montate în exterior, care la nevoie pot fi acționate pentru intimitate sau pentru protecție împotriva razelor solare.

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere in stil scandinav, Polonia, Design Shoko Studio (8)

În spatele canapelei s-a optat pentru un finisaj industrial, respectiv plăci cu aspect de beton ordonat poziționate. O suprafață mare neutră ce lasă ca privirea să fie îndreptată către peisajul urban ce se vede prin generoasele ferestre. Fiecare funcțiune a zonei de zi este marcată prin corpuri de iluminat, ca atare și jocul și alura acestora contează mult în ambient, atât pe timpul zilei, cât și seara când sunt aprinse.

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere in stil scandinav, Polonia, Design Shoko Studio (6)

Pentru a da senzația de loft, designerii au lăsat ca spațiul holului să comunice liber cu zona de zi, astfel că la intrarea în casă lumina devine seducătoare și atrage privirile înspre living.

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere in stil scandinav, Polonia, Design Shoko Studio (16)

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere in stil scandinav, Polonia, Design Shoko Studio (17)

Dar și pentru dormitor (circa 4 x 3,5 m), unde designerii au realizat că ușa poate sta mai mereu deschisă, s-au gândit la aspectul acestuia. Au prevăzut finisarea cu mozaic din lemn pe toată suprafața peretelui din zona tăbliei patului. Acesta se citește plăcut și amplifică senzația de natural conferită de materialul folosit. Dulapul din dormitor este gândit să aibă imaginea unei placări, ca atare fețele lui sunt simple, albe, cu profile ce aduc a lambriu clasic. Albul lor face ca suprafața mare să nu devină apăsătoare, iar profilele ordonează totul.

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere in stil scandinav, Polonia, Design Shoko Studio (18)

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere in stil scandinav, Polonia, Design Shoko Studio (20)

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere in stil scandinav, Polonia, Design Shoko Studio (19)

Baia la rândul ei este surprinzătoare prin inserția de lemn la nivelul blatului și prin alegerea unui lavoar cu aspect de bărcuță. Imaginea clasică de baie este astfel estompată, mai ales că aici există și varietate la nivelul corpurilor de iluminat. Un aspect esențial al băii este că spațiul ei este mai generos (circa 2,2 x 2 metri), având totodată cadă și cabină de duș. Ca atare, în dreptul căzii faianța este la același nivel ca și în dreptul lavoarului, căci este folosită mai mult pentru îmbăiere de relaxare, iar zona de duș este uzitată mai des. Pardoseala este una grafică și aduce cu un covor actual, în rest placările pe verticală, cum sunt cele din zona wc-ului vin să continue tema din jurul finisajelor din lemn, chiar dacă aici plăcile sunt unele care imită aspectul acestuia.

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere in stil scandinav, Polonia, Design Shoko Studio (23)

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere in stil scandinav, Polonia, Design Shoko Studio (24)

Peste tot s-a urmărit ca amprenta de natural cu inserții din lemn sau materiale care imită lemnul, în contrast cu suprafețe curate albe, gri și accente de culoare albastră inspirate din tema scandinavă. Plinte albe, același parchet peste tot, inclusiv la bucătărie, uși interioare cât mai puține (ușă culisantă pentru dormitor, ușă albă pentru baie), corpuri de iluminat grafice sunt elementele care conferă un aspect unitar întregii locuințe. Simplu, funcțional, plăcut este tot ce și-au dorit și au obținut tinerii proprietari polonezi. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere in stil scandinav, Polonia, Design Shoko Studio (22)

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere in stil scandinav, Polonia, Design Shoko Studio (21)

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere in stil scandinav, Polonia, Design Shoko Studio (25)

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere in stil scandinav, Polonia, Design Shoko Studio (3)

 

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere in stil scandinav, Polonia, Design Shoko Studio (7)

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere in stil scandinav, Polonia, Design Shoko Studio (12)

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere in stil scandinav, Polonia, Design Shoko Studio (9)

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere in stil scandinav, Polonia, Design Shoko Studio (13)

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere in stil scandinav, Polonia, Design Shoko Studio (11)

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere in stil scandinav, Polonia, Design Shoko Studio (10)

5 raspunsuri pentru Apartament de două camere în stil scandinav

  1. Cristi spune:

    Buna ziua! Unde se pot găsi plăcile cu aspect de beton?

  2. Silvia spune:

    Foarte frumos dar din punctual meu de vedere exista foarte putine spatii de depozitare. In afara de acel dressing din dormitory, nu vad nici o alta debara, dulap pe hol sau in living. Unde sunt depozitate toate lucrurile necesare locuitului( aspirator, galeata cu mop, pantofi, globuri si alte obiecte fara de care nu poti trai)? Nu pot sa cred ca toate sunt ingramadite intr-un singur dulap din dormitor….

  3. Silvia spune:

    Superba amenajare!in ce zona este apartamentul?caut demult o locuinta asa luminoasa.

  4. Catalina spune:

    Unde se gaseste genul asta de canapea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *