adelaparvu.com despre amenajare casa in stil eclectic, design Mana Design, Foto Tomirri Photography (7)

In Case, Design Interior

Casă pentru familie inedit amenajată

Când călătorești mult, vezi variate lucruri și ajungi să asociezi diverse amenajări cu stări și emoții trăite în excursii. Așa că nu e de mirare faptul că decizii în privința amenajării casei devin mai greu de luat. Da, știind multe ești și bulversat vizual, iar asta li s-a întîmplat și cuplului care locuiește în casa de care-ți povestesc aici. S-au cunoscut la Paris, el francez, ea poloneză și au decis să-și amenajeze o casă în suburbii pentru ei și fetița lor. Dar la partea de design interior știaut ce nu le place: stilul contemporan, minimalist, în rest migrau între căldura stilului provensal, dar cu accente mai elegante și ideea de spații largi de tip loft newyorkez. Și, pentru că nu știau cum să le combine în spațiile casei lor, au apelat la designerii de la biroul Mana Design care au propus așa: spațiul zonei de zi să fie cu accente provensale și clasice, iar spațiile băilor să fie cât mai largi, de tip loft, mai ales că erau situate la mansardă. Astfel, ideea de spații largi și aerisite să fie exact acolo unde ține de confort, iar în zona parterului și dormitoare ambientele să fie cu tușe franțuzești. Dar hai să vezi combinația interesantă care a ieșit.

adelaparvu.com despre amenajare casa in stil eclectic, design Mana Design, Foto Tomirri Photography (27)

Zona de living este vizibilă încă din holul de la intrarea în casă, iar tâmplăria ferestrelor cu șprosuri vorbește despre stilul franțuzesc. Canapele alese de către designeri sunt de tip Chesterfield, tapițate cu o catifea în nuanță neutră și deschisă. Comoda pentru tv este și ea cu tușe clasice, dar estompate, albă în acord cu desenul șemineului. Accentele de tip loft sunt prezente prin textura cărămizii vopsită în alb din lateralul ferestrei, dar și prin dispunerea și forma corpurilor de iluminat suspendate.

adelaparvu.com despre amenajare casa in stil eclectic, design Mana Design, Foto Tomirri Photography (26)

Șemineul s-ar fi dorit poziționat central în raport cu cele două canapele, dar casa fiind deja construită și coșul de fum era deja ridicat și poziționat. Singura intervenție care a mai putut fi făcută a fost masca din piatră a șemineului realizate cu detalii clasice, dar totul cât mai simplu și mai puțin opulent.

adelaparvu.com despre amenajare casa in stil eclectic, design Mana Design, Foto Tomirri Photography (25)

Una dintre canapele a fost poziționată în fața ferestrelor. Și nu întâmplător a fost ales un model Chesterfield pentru că o astfel de canapea are spătarul jos, deci acoperă o mică parte din suprafața ferestrei. Pentru mai multă lumină naturală, s-a renunțat la perdele, suprafața geamurilor fiind încadrată de draperii simple, albe, care prin textura lor imprimă senzația de confort.

adelaparvu.com despre amenajare casa in stil eclectic, design Mana Design, Foto Tomirri Photography (2)

Când sunt alese nuanțe neutre penru finisaje și piesele mari de mobilă, prin decorațiuni totul poate căpăta culoare, iar aici se vede exact cum. Câteva perne, flori într-o glastră poziționată pe una dintre măsuțe, un tablou mai intens deasupra șemineului și interiorul deine mult mai vivace.

adelaparvu.com despre amenajare casa in stil eclectic, design Mana Design, Foto Tomirri Photography (3)

Setul canapelelor este acompaniat de un fotoliu din alt registru, respectiv asortat cu măsuțele din lemn. O legătură frumoasă către zona locului de luat masa și bucătărie, dar și cu ideea de terasă exterioară și grădină.

adelaparvu.com despre amenajare casa in stil eclectic, design Mana Design, Foto Tomirri Photography (4)

Spațiul livingului comunică deschis cu sufrageriea, strategic poziționată în fața ferestrelor care permit accesul în grădină, iar mai departe se citește bucătăria, parțial la vedere. Spațiul sufrageriei este tratat similar ambientărilor de tip loft cu scaune disparate și corpuri de iluminat supradimensionate care amplifică senzația de spațiul larg și luminos.

adelaparvu.com despre amenajare casa in stil eclectic, design Mana Design, Foto Tomirri Photography (5)

Mobilier exact cât trebuie, iar în rest spațiu amplu, fără decorațiuni textile la nivelul pardoselii, ci totul cât mai aerisit tratat. Pete de culoare prin finisajul scaunelor sau ale pernelor decorative. O vitrină cu aspect clasic ține loc și de bufet, dar și de vitrină tip bar.

adelaparvu.com despre amenajare casa in stil eclectic, design Mana Design, Foto Tomirri Photography (21)

Blaturile mesei și cel al peninsulei bucătăriei sunt tratate similar ca și nuanță, în rest albul fiind dominant. Legătura s-a făcut armonios, mai ales că la nivelul pardoselii parchetul din zona de zi este întrerupt de plăci ceramice.

adelaparvu.com despre amenajare casa in stil eclectic, design Mana Design, Foto Tomirri Photography (6)

Ce soluție poți adopta atunci când spațiile comunică între ele, dar totuși îți dorești plăci ceramice în bucătărie? Una dintre modalități este să tratezi pardoseala din bucătărie similar unui covor. Astfel îți va fi mai ușor să alegi gresia potrivită. Iar combinația de alb și negru este una clasică și mereu atemporală. Hota este interesant mascată într-o piesă realizată pe comanda la firma de mobilier. Practic, a fost tratată ca un corp de mobilier suspendat din MDF cu rolul de a masca tubulatura hotei și hota.

adelaparvu.com despre amenajare casa in stil eclectic, design Mana Design, Foto Tomirri Photography (9)

Perspectivă prin care se poate observa modul de integrare al hotei în masca realizată din MDF.

adelaparvu.com despre amenajare casa in stil eclectic, design Mana Design, Foto Tomirri Photography (20)

Fiind mai multe ferestre în zona de blat a bucătăriei, acest lucru i-a determinat pe designeri să propună masa peninsulă pentru ca plita să poată fi montată la distanță față de ferestre, unde practic nu prea mai era loc pentru ea. Astfel, de-a lungul zidurilor cu ferestre a putut fi montată mobila cu blat, iar în loc de faianță s-au prevăzut lambriuri finisate cu alb antichizat. Corpurile suspendate sunt puține la număr pentru a nu obtura lumina naturală, ca atare și cele existente sunt prevăzute ca vitrine.

adelaparvu.com despre amenajare casa in stil eclectic, design Mana Design, Foto Tomirri Photography (23)

Majoritatea spațiului de depozitare este la nivelul corpurilor inferioare care formează sub blaturi un ansamblu în L. Masa peninsulă este mărginită de două culoare de acces, practic pe ambele sale laturi.

adelaparvu.com despre amenajare casa in stil eclectic, design Mana Design, Foto Tomirri Photography (8)

Locul electrocasnicelor mai mari, cum sunt cuptorul și combina frigorifică, sunt poziționate pe latura bucătăriei comună cu zona de zi. Astfel, accesul la frigider se face ușor dinspre sufragerie și living.

adelaparvu.com despre amenajare casa in stil eclectic, design Mana Design, Foto Tomirri Photography (22)

Din bucătărie se vede și zona din dreptului holului de la intrare, marcată cu tâmplărie albă.

adelaparvu.com despre amenajare casa in stil eclectic, design Mana Design, Foto Tomirri Photography (7)

Bucătăria comunică cu sufrageria și livingul, dar cea mai mare parte a ei, în special cea cu electrocasnice este ascunsă privirii, lăsând dinspre zona de zi să se vadă doar partea cea mai ordonată și mai liberă de elemente și dotări tehnice.

adelaparvu.com despre amenajare casa in stil eclectic, design Mana Design, Foto Tomirri Photography (1)

Accesul la etaj se face prin intermediul unei scări interioare care este vizibilă din toate funcțiunile zonei de zi. Finisajul peretelui în zona scării interioare este din lambriu vospit alb antichizat pentru a proteja mai bine zona, dar și pentru a mai exista o textură plăcută care să se simtă în atmosfera parterului.

adelaparvu.com despre amenajare casa in stil eclectic, design Mana Design, Foto Tomirri Photography (16)

Baia de la parter este surprinzătoare pentru că e deja dintr-un alt registru, dar unul asumat. Este mai degrabă abordată ca stil mai apropiat idei de loft decât din zona de stil franțuzesc.

adelaparvu.com despre amenajare casa in stil eclectic, design Mana Design, Foto Tomirri Photography (17)

Spațiul mic al camerei de baie de la parter a fost prevăzut cu o oglindă generoasă pentru a da senzația de mai mult spațiu.

adelaparvu.com despre amenajare casa in stil eclectic, design Mana Design, Foto Tomirri Photography (18)

Designerii au prevăzut ca în locul unui lavoar montat pe mobilă să aleagă un model atipic, care a putut fi poziționat mai aproape de fereastră și mai departe de ușă, astfel ca spațiul mic să fie cât mai bine utilizat. Pentru montarea acestui corp sanitar au fost retrasate instalațiile sanitare.

adelaparvu.com despre amenajare casa in stil eclectic, design Mana Design, Foto Tomirri Photography (15)

Scara interioară este simplă, cu trepte din lemn (fără contratrepte) balustrada din fier și mâna curentă din lemn. Pentru a o încadra stilurilor dorite ale casei, designerii au propus ca treptele să fie într-o nuanță natur, dar mâna curentă, lateralele și stîlpii balustradei să fie vopsiți în alb.

adelaparvu.com despre amenajare casa in stil eclectic, design Mana Design, Foto Tomirri Photography (13)

Dormitorul fetiței de la mansardă este cu mobilă și decorațiuni deschise, iar accentele colorate sunt prezente prin decorațiuni.

adelaparvu.com despre amenajare casa in stil eclectic, design Mana Design, Foto Tomirri Photography (14)

Zona de pat din camera fetiței este marcată printr-un tapet ce amintește prin motivele decorative de Paris, locul unde s-au cunoscut părinții ei.

adelaparvu.com despre amenajare casa in stil eclectic, design Mana Design, Foto Tomirri Photography (32)

Dormitorul părinților este mai rustic amenajat, dar totul cât mai simplu și funcțional, având în vedere faptul că pentru dressinguri sunt alocate spații separate.

adelaparvu.com despre amenajare casa in stil eclectic, design Mana Design, Foto Tomirri Photography (12)

Prin decorațiuni textile este creionată atmosfera dormitorului și mai puțin prin intervenții la nivelul finisajelor.

adelaparvu.com despre amenajare casa in stil eclectic, design Mana Design, Foto Tomirri Photography (29)

Ceea ce este special la nivelul mansardei este modul de amenajare al camerelor de baie. Cei doi soți au călătorit mult, așa că au înțeles că adevăratul confort este să te bucuri de camere spațioase de baie. În cazul băii matrimoniale parchetul este continuat în dreptul ușilor interioare, care sunt cu geamuri transparente.

adelaparvu.com despre amenajare casa in stil eclectic, design Mana Design, Foto Tomirri Photography (11)

Spațiul mansardei cu plafon înclinat a fost exploatat la maximum pentru o așezare cât mai confortabilă a obiectelor sanitare. Astfel, în zona dea mai înaltă sunt vasul de toaletă și lavoarul, iar acolo unde panta este înclinată zona este ocupată de cada pe picioare.

adelaparvu.com despre amenajare casa in stil eclectic, design Mana Design, Foto Tomirri Photography (30)

Pentru ca o astfel de cadă și un model de baterie din pardoseală să poată fi montate, au fost necesare schimbări la nivelul instalației sanitare. Ceea ce este cel mai greu de schimbat însă e la capitolul vase de toaletă, însă în rest, lucrurile, deși sunt complicate, nu sunt imposibil de realizat.

adelaparvu.com despre amenajare casa in stil eclectic, design Mana Design, Foto Tomirri Photography (31)

Lavoarul a fost și el poziționat într-o zonă înaltă, astfel ca stând în picioare, proprietarii să nu se lovească cu capul de tavan.

adelaparvu.com despre amenajare casa in stil eclectic, design Mana Design, Foto Tomirri Photography (33)

În relație cu dormitorul matrimonial este amenajat și dressingul, care, pe lângă dulapurile pentru haine poziționate în zona cea mai înaltă a camerei, are spații dedicate perechilor de încălțăminte sub pantele înclinate ale acoperișului. O soluție abordată similar unui showroom de încălțăminte cu spații iluminate cu LED-uri, plus zone de depozitare ascunse în spatele ușilor tapițate.

adelaparvu.com despre amenajare casa in stil eclectic, design Mana Design, Foto Tomirri Photography (38)

Un al doilea dormitor pentru oaspeți este amenajat mai aproape de stilul urban cu perete de accent cu cărămidă aparentă și mobilier din lemn.

adelaparvu.com despre amenajare casa in stil eclectic, design Mana Design, Foto Tomirri Photography (19)

Cea de-a doua baie a mansardei este spectaculoasă, tratată mai nonconformist cu mult lemn și placări cu aspect de beton.

adelaparvu.com despre amenajare casa in stil eclectic, design Mana Design, Foto Tomirri Photography (34)

Baia mansardei are atât cadă (freestanding), cât și zonă de duș. Pentru a exploata la maximum spațiul, designerii au prevăzut ca pe lateralele spațiului, unde pantele sunt înclinate, să existe mobilier destinat depozitării.

adelaparvu.com despre amenajare casa in stil eclectic, design Mana Design, Foto Tomirri Photography (37)

Zona de duș este tratată minimal și separată față de culoarul de acces în baie și lavoar printr-un panou de sticlă fumuriu. Locul de duș a fost ales cât mai aproape de înălțimea maximă a mansardei, iar pentru protecția pereților totul a fost hidroizolat și ulterior placat cu plăci ceramice, inclusiv plafonul.

adelaparvu.com despre amenajare casa in stil eclectic, design Mana Design, Foto Tomirri Photography (35)

Modul de iluminare contează în atmosfera camerei de baie, așa că o bandă LED poziționată în dreptul blatului lavoarului schimbă percepția pe timpul serii asupra spațiului.

adelaparvu.com despre amenajare casa in stil eclectic, design Mana Design, Foto Tomirri Photography (36)

Zona de lavoar este bine prevăzută în zona mai înaltă a mansardei, acolo unde se poate sta în picioare în fața oglinzii. Pentru a da senzația de mai mult spațiu, blatul pentru lavoar este montat suspendat, iar oglinda este prezentă pe toată suprafața superioară.

adelaparvu.com despre amenajare casa in stil eclectic, design Mana Design, Foto Tomirri Photography (40)

La parter mai există și o cameră cu rol de birou, unde, în dulapuri sunt asigurate alte locuri de depozitare necesare în orice casă.

adelaparvu.com despre amenajare casa in stil eclectic, design Mana Design, Foto Tomirri Photography (39)

Detalii din camera cu destinație de birou.

adelaparvu.com despre amenajare casa in stil eclectic, design Mana Design, Foto Tomirri Photography (10)

Într-o altă cameră de la parter există un colț dedicat lecturii. Este o cameră ce poate deveni pe viitor una pentru al doilea copil.

adelaparvu.com despre amenajare casa in stil eclectic, design Mana Design, Foto Tomirri Photography (28)

O combinație interesantă de stiluri, unde diferențele între spații se simt clar, mai ales atunci când vine vorba despre camerele de baie, dar o casă un proprietarii s-au regăsit ca personalitate, o casă unde e mereu loc pentru noi amintiri și suveniruri din călătorii. Da, cine s-ar fi gîndit la stil franțuzesc, elemente industriale și accente parcă preluate dintr-un loft american, toate într-o casă din suburbie? Ei bine, uite că sunt oameni care vor așa ceva și care cu ajutorul specialiștilor pot ajunge la o amenajare cât mai coerentă. Sper să te inspire și pe tine!

Foto: Tomirri Photography

5 raspunsuri pentru Casă pentru familie inedit amenajată

 1. Elena Stancu spune:

  Buna dimineata,
  Superb totul, amenajarile… dar dressing-ul visul oricarei femei…

 2. Marinela.Seuleanu spune:

  Cazile …. visul meu …. dar greu de casit la doar 1.50 m ….superb tot

 3. cristina spune:

  Superb.

 4. Onofrei spune:

  Superb!

 5. Visan veronica spune:

  Buna!
  De unde este achizitionat blatul de Bucătărie?
  Mulțumesc !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *